Επικαιρότητα

Έρχεται η πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη – Η “βασίλισσα του μετρό” και τριήμερο συναυλιών

εικόνα άρθρου: Έρχεται η πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη – Η “βασίλισσα του μετρό” και τριήμερο συναυλιών

…«Θέλουμε να φέρουμε και εμείς ένα καρναβάλι στην πόλη μας. Δεν γίνεται να λείπει κάτι τέτοιο από αυτή την πόλη»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φέρνουν το καρναβάλι, γιατί δε γίνεται να λείπει από τη Θεσσαλονίκη και διώχνουν το Χριστό γιατί δε γίνεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αν σας φαίνεται αναχρονιστική η θέση μας, σκοταδιστική, εξετάστε πόσο βρώμικη, δαιμονική, σκοτεινή και παλαιολιθική είναι η ενέργειά τους!

Η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης αφορά πανάρχαιες ειδωλολατρικές γιορτές που πολέμησαν με τις αγιασμένες τους ευχές όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Πίστης μας. Εξεφώνησαν υπέροχους λόγους, που αποδεικνύουν πως θα πρέπει να αντισταθούμε στην εωσφορικό καρνάβαλο, για να μην πάρει ο Κύριος της Χάρη Του. Συνοψίζοντας ο μακαριστός επίσκοπος Φλωρίνης κυρός Αυγουστίνος την πατερική διδασκαλία, διετύπωσε με μία φράση την αλήθεια της Πίστης μας για το θέμα αυτό: Το καρναβάλι και οι αντίστοιχες ειδωλολατρικές γιορτές, είναι υπεύθυνες για σεισμούς και πολλά άλλα δεινά.

Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει τι θα πει σεισμός. Ας μην προκαλεί τη μοίρα της. Ο Δήμαρχος της πόλης είναι πολύ μικρός να τα βάλλει με το Θεό και τους Αγίους Του! Υπενθυμίζουμε την παλαιότερη Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη περί του θέματος “Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ο καρνάβαλος στο Ληξούρι και η σεισμική ακολουθία [ΒΙΝΤΕΟ-2014]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ο καρνάβαλος στο Ληξούρι και η σεισμική ακολουθία [ΒΙΝΤΕΟ-2014]

Διαβάσαμε στο thestival.gr:


Έρχεται η πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη – Η “βασίλισσα του μετρό” και τριήμερο συναυλιών

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού ετοιμάζεται να γιορτάσει η Θεσσαλονίκη καθώς για πρώτη φορά διοργανώνεται το «Καρναβάλι στην πόλη», μία μεγάλη παρέλαση καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης.

Μια ομάδα ανθρώπων με εμπνευστή της ιδέας, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Thessaloniki Drasis, Μίκη Γρηγοριάδη, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων από 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1 Μαρτίου, όποτε και θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση με άρματα. Στόχος των διοργανωτών είναι να κάνουν το θεσσαλονικιώτικο καρναβάλι θεσμό.

«Θέλουμε να φέρουμε και εμείς ένα καρναβάλι στην πόλη μας. Δεν γίνεται να λείπει κάτι τέτοιο από αυτή την πόλη. Είναι κάτι που το σκέφτομαι πολύ καιρό. Συναντήθηκα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον είδα πολύ θετικό και συμφωνήσαμε το project να είναι υπό την αιγίδα του δήμου», ανάφερε μιλώντας στο Thestival o κ. Γρηγοριάδης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με συναυλίες στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Την πρώτη μέρα συναυλιών το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακά τραγούδια, η δεύτερη κρητικά και ρεμπέτικα, ενώ την τρίτη ημέρα μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει συναυλία γνωστών καλλιτεχνών.

«Αν ο κόσμος αγαπήσει την διοργάνωση, η πόλη θα γίνει πόλος έλξης και όχι μόνο την ημέρα του καρναβαλιού. Μπορεί να εξελίξουμε το καρναβάλι και να κάνουμε πενθήμερο ή δεκαήμερο εκδηλώσεων ώστε η πόλη να προσελκύσει κόσμο από τις γύρω περιοχές», προσθέτει ο Μίκης Γρηγοριάδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας δεν είναι σε θέση να δει τον κίνδυνο. Ευκαιρία για την πόλη θεωρεί το Gay Pride!
O Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κ. Ζέρβας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.