εικόνα άρθρου: Εσπερινός της Παναγίας σε ναό των εχθρών του Υιού της
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθιερώνει τον εσπερινό της Παναγίας σε παπικό ναό


Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά αμαυρώθηκε από τις εμμονές του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Ενώ τα φιλοπατριαρχικά μέσα τον παρουσίαζαν πότε οργισμένο κατά του Ερντογάν, επειδή δεν έδινε τη γραπτή άδεια για τη Θεία Λειτουργία εκεί, πότε προδομένο επειδή η ΕΡΤ δε θα μετέδιδε τη Θεία Λειτουργία. Λυτρωμένο, όμως, επειδή βρέθηκε ιδιωτικό κανάλι να μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία, και να ευχαριστεί συγκινημένος τους ιδιοκτήτες του, (πάντοτε τυπικός), καθώς επίσης και τον πάπα Ρώμης και την Τουρκική Κυβέρνηση.

Τι δεν έπαιξαν τα φιλοπατριαρχικά κανάλια όμως;

Διαβάζουμε για την παραμονή της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

“Τη Δευτέρα, παραμονή της γιορτής της Θεοτόκου, τον Εσπερινό τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο καθολικό ναό της Σάντα Μαρία, καθώς δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στην πόλη.

Στο κήρυγμά του, μετά τη λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Τραπεζούντας και μνημόνευσε τον καθολικό ιερέα της πόλης Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε το 2006.

Τέλος ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο και τις τουρκικές αρχές για την παραχώρηση της άδειας για τη λειτουργία, η οποία βέβαια εστάλη αργά, μόλις την Παρασκευή”.

Ο κατά τα κοσμικά μέτρα αδικημένος Πατριάρχης, που τολμά και τα βάζει με τον Ερντογάν (!!!), κατά τα θεολογικά μέτρα εκτελεί ανενόχλητος τα οικουμενιστικά του σχέδια σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

Το 2021 είχαμε επισημάνει στην Κατάνυξη ” Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σαν πολέμιος του Υιού της Παναγίας, σαν γνήσιος φιλοπαπικός, βλασφημεί την Πάνσεπτη Μητέρα…”

Το 2022 είχαμε αναδείξει το θέμα:

Ο κ. Βαρθολομαίος και οι συνοδοί του, με την τέλεση του οικουμενιστικού Μέγα Εσπερινού στο μιαρό ναό των ειδώλων, υπό τα βλέμματα και την παρουσία των αιρετικών Παπικών, αγκαλιάζουν το ψέμα, την πλάνη, την αίρεση και τον εφευρέτη τους αρχέκακο διάβολο.

Η ημέρα κατάνυξης και τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο μετατράπηκε από τον αιρεσιάρχη της Κων/πολης σε ημέρα αισχύνης, προσβολής και βλασφημίας προς το Πρόσωπο της και τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό”.

Τώρα που φαίνεται ξεκάθαρα πως με οργανωμένο τρόπο προσπαθεί να καθ-ιερώσει τη βλασφημία, δε θα τον ελέγξει κανένας Επίσκοπος;

Δε θα τον ελέγξει κανένας παπάς που στις φλέβες του κυλά ποντιακό αίμα; Κανένας σύλλογος ποντίων ανά τον κόσμο δεν επαναστατεί κατά της επαναλαμβανόμενης βλασφημίας;

Θα πρέπει να προσέξουμε καλά, όταν με τη σιωπή μας γινόμαστε συνένοχοι στη βλασφημία κατά της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εμείς θα συνεχίζουμε στα βήματα του ομολογητή Γέροντά μας:

Θυμηθείτε το κήρυγμα του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη, στο οποίο αναφέρει πως:…το 1276 μία επίσημη συνοδεία ενωτικών, με εντολή του κακόδοξου και λατινόφρονου Πατριάρχη Βέκκου, μετέβη στο Άγιο Όρος με σκοπό να επιβάλει το θέλημα του αυτοκράτορα Μιχαήλ, δηλαδή να αποδεχθούν το Πρωτείο του Πάπα οι Αγιορείτες. Την ημέρα που οι απεσταλμένοι των ενωτικών αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τη Μονή Ζωγράφου, για να κάμψουν την αντίσταση των Μοναχών, ο γέροντας του μοναστηριού έψαλλε τους χαιρετισμούς, αναβοώντας το «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε». Η Υπεραγία Θεοτόκος αποκρίθηκε: «Χαίρε και συ, Γέρων του Θεού. Μη φοβού, αλλά απελθών ταχέως εις την Μονήν ανάγγειλον τοις αδελφοίς και τω Καθηγουμένω, ότι οι εχθροί εμού τε και του Υιού μου επλησίασαν. Όστις ούν υπάρχει ασθενής τω πνεύματι, εν υπομονή κρυβήτω, έως παρελθείν τον πειρασμόν. Οι δε στεφάνων μαρτυρικών εφιέμενοι, παραμενέτωσαν εν τη Μονή. Άπελθε ούν ταχέως…»

Καλή Μετάνοια…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη του Μ. Εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Παπικό ναό | Κατάνυξη
Αιδώς! Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε παπικό ναό! | Κατάνυξη

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.