100 χρόνια μετά την ποντιακή γενοκτονία αντικρίζουμε την Προδοσία της Μακεδονίας με το όνομα “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Είναι δύσκολο να σχολιαστεί μια ανάρτηση που αφορά την Ιστορική μνήμη. 

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας με ηλεκτρονική πρόσβαση σε πηγές που άλλοτε είχαν μόνον μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές.

Η μηχανή αναζήτησης της google, μοιάζει με την πύλη του παραδείσου της πληροφορίας και όποιος θέλει να μάθει, μπορεί! Αρκεί να διαθέτει υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο και σύνδεση στο internet.

Η πρόσβαση στην άυλη πληροφορία άλλαξε τη φυσιογνωμία της ιστορικής έρευνας αλλά και τη φύση της ίδιας της μελέτης της Ιστορίας μας. 

Αναρωτηθείτε πόσα βιβλία Ιστορίας έχετε στη βιβλιοθήκη σας; Πόσα από αυτά αφορούν το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων;

Ας είναι φέτος, που συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη μαύρη εκείνη επέτειο μνήμης, μια αφορμή, ένα στεφάνι, ένα πιάτο Κόλλυβα στη μνήμη τους, αφορμή να αποκτήσουμε ένα βιβλίο, για να διαβάσουμε την Ιστορία της ποντιακής γενοκτονίας.

Επιτρέψτε μας, όμως, να καταθέσουμε και ένα παράπονο: 100 χρόνια μετά την ποντιακή γενοκτονία αντικρίζουμε την Προδοσία της Μακεδονίας με το όνομα “Συμφωνία των Πρεσπών”. 

Ο αγαπητός αρθρογράφος αναφέρει

«…ὁ σεβασμ. μητροπολίτης Δράμας κ. Παῦλος γιὰ τοὺς ἀδερφοὺς Ποντίους γνωστὸς γιὰ τοὺς ἀγῶνες του γιὰ τὴ δικαίωση τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ…».

Εμείς αναρωτιόμαστε για την προδοσία της Μακεδονίας ποιους αγώνες έκανε ο Δράμας;

Ποιους αγώνες έκανε ο Πατριάρχης του γένους;

Αν οι θρησκευτικοί μας ταγοί ερωτοτροπούν με την παναίρεση του Οικουμενισμού και το πολιτικό μας προσωπικό παραδίδεται εύκολα, αναφορικά με την Εθνική μας κυριαρχία, διερωτάται κανείς, μήπως το χρέος της Ιστορικής μνήμης γίνεται χρέος μίμησης των ομολογητών Αγίων της πίστεως και των Εθνομαρτύρων της πατρίδος;

Το βαρύναμε ε; 

Στο Διαφάνι τι νέα, θα συλλάβουν τον Δούκα Σεβαστό; Στο μάστερ σεφ, ποιος λέτε θα νικήσει; 

Χριστός Ανέστη!