Μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών απεικονίζει τον Κεμάλ Ατατούρκ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στον Σταθμό Λαρίσης της -ιταλικής πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα υπάρχει μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών, τουρκικής κατασκευής, στο οποίο απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ. Όταν οι καταναλωτές βάζουν τα κέρματα, έρχονται αντιμέτωποι με τη φωτογραφία του σφαγέα του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού.

Δεν προκαλεί έκπληξη η αυθάδεια μερικών να περιπαίζουν τον ελληνικό λαό. Τη στιγμή που πολλοί πολίτες δηλώνουν την αγανάκτησή τους προς την τουρκική προκλητικότητα βάζοντας εμπάργκο σε οποιοδήποτε τουρκικό προϊόν οι αρμοδίως αναρμόδιοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εισάγουν ένα μηχάνημα τουρκικής προέλευσης, με την φιγούρα του σφαγέα των Ελλήνων της Μικρασίας που δεν έχει στο μενού χρήσης ούτε καν την ελληνική γλώσσα!

Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι οι κινήσεις των ασεβών με σκοπό να επιβληθούν παντοιοτρόπως στο ελληνικό έθνος, είναι η αποχαύνωση με την οποία αντιμετωπίζονται τέτοια γεγονότα από τους ίδιους τους Έλληνες. Η είδηση που δημοσιεύτηκε και αφορά τη φωτογραφία του σφαγέα, ίσως λογίζεται ως ένα αμελητέο περιστατικό. Είναι όμως έτσι; Ή φανερώνει πως οι χαλαροί εθνικοί μας δεσμοί σε συνδυασμό με την ανεκτικότητα που δείχνουμε στην επικίνδυνη πολυπολιτισμικότητα, θα οδηγήσουν σιγά σιγά στην εξάλειψη και της έσχατης εθνικής μας φιλοτιμίας;

Άραγε προσδοκούν μερικοί να αποδοθεί στον Κεμάλ τιμή, αποδοχή ή έστω… αδιαφορία; Γιατί, ακόμα και αν από αδιαφορία προσπεράσουμε το κάθε μικρό και ασήμαντο γεγονός που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και τους σφαγιασθέντες προγόνους μας, τότε σίγουρα κάποιοι θα έχουν κερδίσει μία μάχη. Αν από τα απλά και καθημερινά, όπως να αντικρίζουμε πηγαίνοντας για την εργασία μας την ελληνική σημαία και τον Σταυρό δεν μπορούμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να μιλάμε ελεύθερα, να γράφουμε ελεύθερα, να ζούμε ελεύθερα, τόπε πώς θα αποδώσουμε τιμή στους γύρω μας και ακόμη στον ίδιο μας τον εαυτό.

Το ζητούμενο είναι να αντισταθούμε στο κατεστημένο που μας θέλει υπόδουλους θρησκευτικά, εθνικά, πολιτιστικά, ιστορικά. Ξεκινώντας από μέσα μας να φτάσουμε στους γύρω μας και η φωνή μας, που θα μιλά για Χριστό και Πατρίδα, θα γίνει πιο δυνατή. Τότε η νίκη απέναντι στον Κεμάλ, στους διαδόχους του και υποστηρικτές του δεν θα ‘ναι δική μας, αλλά του Θεού. Ο Μακρυγιάννης έγραψε στα «Απομνημονεύματά» του: «Του λέγω, Κόπιασε η γενναιότη σου και σ’ αυτήνε την μπατάγια την σημερινή θα γένει ο Θεός αρχηγός, και με την δύναμη του θα λυπηθεί εμάς και την πατρίδα μας… Τι θα κάνεις, μου λέγει, σε τόσο πλήθος Τούρκων; Είναι ο Θεός του λέγω, και κάνει ο ίδιος!».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra