…“(Μπακογιάννη): Σε σχέση με το Σκοπιανό σε όλους τους τόνους”, κατανοούμε ότι ο λόγος της είναι ήδη ελλιπής, προσβλητικός και προδοτικός για τους Έλληνες.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Μακεδονία επειδή βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει Ανατολή και Δύση πόσα έχει περάσει και πόσα άκουσε να της λένε τόσα χρόνια και μέχρι σήμερα οι Σκοπιανοί για την ελληνικότητά της. Από την άλλη πλευρά έχει σημασία να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται εκείνοι από τους δικούς μας πολιτικούς, δηλαδή με χάδια και πολλά δώρα και με κοστούμια και γραβάτες. Εσύ Μακεδονία μας, δεν κρέμεσαι από αυτούς.

Είσαι λεβέντισσα μάνα και αρχόντισσα κυρά και έχεις λεβέντες νέους και νέες για να μπορούν να σε υπερασπιστούν ξανά. Επειδή εσύ είσαι απ’ του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη γενιά, κρατάς από πολύ μεγάλο τζάκι βασιλέων και ηρώων. Από φαμελιά απ’ τα πανάρχαια χρόνια. Ας τα ακούσει αυτά η Ντόρα Μπακογιάννη και ας ντραπεί γι’ αυτά που λέει και κάνει για το ζήτημα της ελευθερίας σου από ένα νέο τύραννο και εχθρό.

Αυτός ο εχθρός δεν είναι πλέον μόνο ο ξένος, είναι και αυτός που σε πρόδωσε, αλλά και αυτός που αδιαφόρησε και δεν σε υπερασπίστηκε. Αυτός που δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ για την προδοσία σου και δεν είπε ένα λόγο υποστηρικτικό.

Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και ουσιαστικά το ζήτημα “Σκοπιανό” δε θα έπρεπε να υφίσταται με μία προδοτική λύση για τους Έλληνες. Επειδή η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει για το ζήτημα: “Σε σχέση με το Σκοπιανό σε όλους τους τόνους”, κατανοούμε ότι ο λόγος της είναι ήδη ελλιπής, προσβλητικός και προδοτικός για τους Έλληνες. Γνωρίζουμε ότι στις 12-06-18, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της πΓΔΜ υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με σκοπό την επίλυση του ζητήματος. 

Σύμφωνα με αυτή, η δεύτερη ονομάζεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Ελλάδα αναγνωρίζει την ιθαγένεια των πολιτών της χώρας αυτής ως Μακεδονική και πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και την γλώσσα ως μακεδονική, στην οποία ωστόσο επισημαίνεται πως ανήκει στις νότιες Σλαβικές γλώσσες.

Η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών και τέθηκε σε ισχύ στις 12-02-19. Στη “Βόρεια Μακεδονία” πραγματοποιήθηκε και σχετικό δημοψήφισμα, το οποίο όμως δεν επικυρώθηκε αν και είχε θετικό ως προς την συμφωνία αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη προσέλευση. Το συνταγματικό όνομα της γειτονικής χώρας “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και το σύντομο όνομα “Μακεδονία” που χρησιμοποιούνταν ως και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν προσβλητικό για τους Έλληνες. 

Με τη συνταγματική αναθεώρηση το άλλαξαν με τις λέξεις “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη και δεν μπορεί να ανακληθεί. Οι διατάξεις της είναι νομικά δεσμευτικές και για τα δύο μέρη από άποψη Διεθνούς Δικαίου και θα παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον, εκτός εάν τροποποιηθεί με αμοιβαία συμφωνία των δύο πλευρών. 

Ούτε η ιστορία αλλά ούτε και το χώμα της Μακεδονίας μας δύναται να πουληθεί, γιατί αφενός δεν το επιτρέπει η Παναγία και αφετέρου πολλοί θα φροντίσουν ώστε και οι πέτρες να μιλήσουν για αυτή την αδικία και την προδοσία που βιώνει η Μακεδονία και ο Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρει η πολιτικός της Ελλάδας μας «Σε σχέση με το Σκοπιανό, σε όλους τους τόνους προσωπικά εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαμε πει ότι άπαξ και αυτή η συμφωνία ψηφιστεί από την Βουλή, η Ελλάδα θα την τιμήσει». 

Και πρώτη από όλους και πάνω από τη Μακεδονία βάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την τιμά. Όπως και τον εαυτό της τον τιμά με το “εγώ” της, αφού μάλλον θεωρεί πως ξεπερνά τη Μακεδονία σε αρχοντιά και καμία μνεία δε γίνεται πλέον για την ιστορία της και την ελληνικότητά της.

Συνεχίζει παρακάτω λέγοντας “πως το να κάνουμε τώρα κουβέντα για μνημόσυνα χθεσινά, δεν έχει νόημα”…  

Τι πρωτότυπος λόγος ήταν αυτός που ακούσαμε;

Με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε ο επικήδειος λόγος για τη Μακεδονία και κανένας δεν αντέδρασε από την πολιτεία για την “προδοτική συμφωνία”. Ο λαός αντέδρασε με τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και αντιμετωπίστηκε με τα χημικά και με τις απαγορεύσεις και τα κιγκλιδώματα στις πλατείες και στα βουνά. 

Τότε ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη χαρακτήρισε ως “εθνική ήττα”. Με το τελευταίο μνημόσυνο που της έκανε ως κυβέρνηση την ονόμασε και “ιστορική” τη “Συμφωνία των Πρεσπών” και απλά αναφέρει ότι θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Τελικά όμως για την εφαρμογή της δε χρειάστηκε όπως φαίνεται ούτε καν η λέξη “ιστορική” και με συνοπτικές διαδικασίες απαλείφθηκε στο αγγλικό κείμενο. Θα εφαρμοστεί στο τέλος απλά ως η “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Αυτό όπως φαίνεται ήταν και το τελευταίο μνημόσυνο που έγινε από όσους παραχώρησαν την ένδοξη ιστορία και σύλησαν το ιερό όνομα της Μακεδονία μας. Δε θα αναφέρεται πλέον το όνομά της καθόλου ως “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα”. Φαίνεται ότι τώρα σειρά έχουν και άλλες “λεβέντισσες περιοχές” από τον Έβρο, όπως η γειτόνισσα τής Μακεδονίας μας, η Θράκη μας.

Και μιας και μιλάμε ειδικότερα για τη λεβεντιά, ας έχει στα υπόψιν της και η “λεβέντικη ιεραρχία” τα καινούρια δεδομένα για τη γενικότερη συμφωνία και για το Πατριάρχη της κ. Βαρθολομαίο που ετοιμάζεται να παραδώσει νέο Τόμο αυτοκεφαλίας, αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι Μητέρα Εκκλησία της “Εκκλησίας εν Βορείω Μακεδονίας”.

Σχετικά με τη σχισματική “εκκλησία” με την ονομασία της “Βόρειας Μακεδονικής Εκκλησίας” που μέλλει να αναγνωριστεί σύντομα από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ως “Αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία”, έχει δρομολογηθεί να υπαχθούν σταδιακά και οι Μητροπόλεις των “Νέων Χωρών” σε μια νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία. 

Με τα πολύ απαλά λόγια, τα απλά και τα παρηγορητικά που ακούγονται από το στόμα της Ντόρας Μπακογιάννη για καινούρια μνημόσυνα, αυτή η κάκιστη εφαρμογή της “Συμφωνίας των Πρεσπών” θα αφορά και τον χώρο της Εκκλησίας και της Πίστης μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως και για όσους πλέον παίρνουν σειρά, δεν έχει νόημα πια να αναμοχλεύουμε τα παλιά, αφού η συμφωνία θα περάσει. 

Έχουν απαξιώσει τη Μακεδονία διότι δεν έχουν ανάγκη να ζήσουν και να πορευθούν από την ένδοξη ιστορία της.

Αντίθετα το μόνο που επιδιώκουν είναι να “ανανεωθούν” από τη “Συμφωνία των Πρεσπών”. Τη θυσίασαν σαν την Ιφιγένεια, την κόρη του Αγαμέμνονα στην Αυλίδα για να φυσήξει ο ούριος άνεμος για την “Τροία”, που είναι η κυβερνητική πολιτική τους και η νέα εποχή της κοσμοκρατορίας τους. Δε βλέπει η πολιτικός μας ότι σείεται ο τόπος και απ’ την Ανατολή και απ’ τη Δύση. Ότι δεν ήρθαν και δεν έρχονται ποτέ βοήθειες από τη Δύση, δεν το έχει ακούσει αυτό ποτέ. Και απ’ τον Βορρά τι ακριβώς περιμένουμε να έρθει; Στην ιδιαίτερη πατρίδα της γίνονται σεισμοί ποικίλοι και τρέμει η γη και ολόκληρη η Κρήτη.

Ο Θεός δεν πάει με τη γνώμη μας, ούτε ευλογεί τις άδικες διμερής συμφωνίες, που ο λαός ήδη έχει απορρίψει και ποτέ δε θα συμφωνήσει. Ακόμη και κάτω από τη “μάσκα” που του φορέσανε δε θα συναινέσει ποτέ ο λαός! Με ποιον τρόπο λοιπόν εξασφαλίζεται η σταθερότητα; Είναι φανερό σε όλους ότι οι Σκοπιανοί δεν κρατιούνται, ήδη αποκαλούν τη χώρα τους “Μακεδονία”. Ονειρεύονται, όπως και ανέξοδα επιθυμούν να κατεβούν να κολυμπήσουν στον Θερμαϊκό κόλπο, να δροσιστούν απ’ το θαλασσινό νερό της Μακεδονίας μας.

Εμείς που δε συμφωνήσαμε και δεν προδώσαμε τη Μακεδονία μας διερωτόμαστε πώς με “προδοτικές συμφωνίες” και με ψεύτικες εγγυήσεις θα μπορούσε η “Συμφωνία των Πρεσπών” να είναι καλύτερη και να προσφέρει στην περιοχή μας και στη χώρα μας τη σταθερότητα; Πράγματι φαίνεται ότι οι πολιτικοί έχετε να κάνετε σοβαρότερα πράγματα σε μια κυβερνητική πολιτική του φθηνού ξεπουλήματος. 
Απλά ο λαός δε θα ακολουθήσει μια τέτοια πολιτική. Θα βρει το σθένος μέσα από την Πίστη του να αντισταθεί, γιατί τότε γίνονται τα θαύματα της Παναγίας μας και των Αγίων μας. Η Μακεδονία μας δε θα χαθεί!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Δένδιας: Πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Τέλος στις αυταπάτες για τις Πρέσπες από την κυβέρνηση – Γεωργιάδης: «Ούτε με Μ.Αλέξανδρο…
Συμφωνία Πρεσπών: Ο Ζάεφ την καταγγέλλει και η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα
Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα τη…
Ο Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών
Νομικά άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών
Όχι πλέον Ελλάς, αλλά “Νέα Γάδαρα”
Μπουτάρης για Συμφωνία Πρεσπών: Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικάνων και των Γερμανών
Μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία: «Φταίει η Συμφωνία των Πρεσπών»
Σκληρή απάντηση του Συρίγου: Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες, η επιλεκτική αλαλία
Έκανε μήνυση σε βουλευτή γιατί αποκαλεί τους Σκοπιανούς… Σκοπιανούς!
Βόρεια Μακεδονία αποκαλεί τα Σκόπια το Οικουμενικό Πατριαρχείο