Ομιλία του Δήμου Σερκελίδη
γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσὴφ ο Ησυχαστής

Μία ομιλία που σκοπό έχει να δημιουργήσει εικόνες και συναισθήματα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πρώτος πόλεμος τον οποίο παρακολουθεί όλος ο πλανήτης σε απευθείας μετάδοση. Οι εικόνες από τα μέτωπα του πολέμου, από τις βομβαρδισμένες πόλεις, τους πρόσφυγες, τους νεκρούς, τους τραυματίες, τα διαμελισμένα πτώματα, κατακλύζουν τις οθόνες των τηλεοράσεών μας, των έξυπνων κινητών, των υπολογιστών συνταράζοντας την ψυχή μας.

Και ενώ για την Ουκρανία κατακλυζόμαστε με χιλιάδες εικόνες και αντίστοιχα συναισθήματα ολημερίς, η εικόνα του 1821, του δικού μας αγώνα για την Ελευθερία έχει ξεθωριάσει τόσο πολύ που πιά δεν μας προκαλεί καμία συγκίνηση.

Ο κ. Σερκελίδης Δήμος στην επετειακή ομιλία για την εορτή του 1821 χρησιμοποιεί τις εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία για να μας παρουσιάσει εικόνες από τον Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Όλα αυτά για τα οποία μιλάμε καθημερινά, άμαχοι, παράπλευρες απώλειες, πρόσφυγες, πολιορκίες, στρατηγικά σχέδια, διεθνής βοήθεια, έξυπνα όπλα, μεταφέρονται στην εποχή της Επανάσταση και φανερώνουν πόσο ανυπέρβλητη σε ηθικό μεγαλείο, ηρωισμό, θυσίες και αίμα υπήρξε το αιματοβαμμένο και, δυστυχώς, λησμονημένο 1821.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2021, στις 7:00 μ.μ ο συντάκτης του “Ημερολογίου της Ελληνικής Επανάστασης” και γραμματέας του συλλόγου “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”, κ. Σερκελίδης Δήμος μίλησε με θέμα: ”Το αιματοβαμμένο 1821 υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία”

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι του youtube εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra