“στόχος της Επιτροπής είναι η αυτογνωσία και μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πρόεδρος του επετειακού σχήματος, Γιάννα Αγγελοπούλου, θέλησε να αναθεωρήσει την στάση της μετά από τις επικρίσεις που δέχτηκε. Η συνέντευξη της προέδρου παραχωρήθηκε στο «Βήμα της Κυριακής». 

Μία από τις βασικές θέσεις ήταν ότι στόχος της επιτροπής είναι η αυτογνωσία και μία εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Επιπροσθέτως, σημείωσε τις κοινές αξιακές αφετηρίες της Ελλάδας με την Ευρώπη, αλλά και υπογράμμισε πως μέλημα της επιτροπής καθίσταται η κοινή πλεύση Ελλάδας και Ευρώπης. 

Συγκλίνοντας, δεν άφησε αναπάντητο το ερώτημα που δέχτηκε σχετικά με το σήμα της επετείου. Τα λόγια της ίδιας αναγράφονται ως εξής: «Η ιστορία είναι κυματιστή όπως το σήμα μας, δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός». 

Η katanixi.gr έκρινε επιτακτική ανάγκη να πληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό της, δεδομένου ότι μεγάλη είναι η μερίδα εκείνη των ορθοδόξων Ελλήνων που χαρακτήρισε τις δηλώσεις της ‘’προφάσεις εν αμαρτίαις ‘’. 

Πριν καταθέσουμε οποιονδήποτε σχολιασμό για τα λεχθέντα της κυρίας προέδρου έχει ιδιαίτερη σημασία να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία που χάραξε έως τώρα η επιτροπή Ελλάδα 2021: 
1. Τοποθέτηση ιστορικού αμφιβόλων πεποιθήσεων, καταφερθέντος εναντίον της Επανάστασης!
2. Η γενοκτονία και οι φρικαλέες σφαγές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας υποβιβάστηκαν γελοιωδώς σε  “ανθρωπιστική καταστροφή”.
3. Το χρέος των Ελλήνων να μεταδώσουν αξίες στους ανθρώπους που θα διαδεχτούν τον τόπο αυτό είτε συνδέονται γονιδιακά μαζί τους είτε όχι!
Είναι σαφές πως οι παραπάνω θέσεις είτε είναι προϊόν εθελοτυφλίας είτε πρόκειται για αντιληπτική πενία της πραγματικότητας.

Έχοντας λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω είναι αδύνατο η καλή προαίρεσή μας να εξιλεώσει τα πεπραγμένα. Στην παρούσα συνέντευξη βέβαια, δίνεται μνεία στην αυτογνωσία και στην αυτοπεποίθηση που επιδιώκει η επιτροπή. Στον αντίποδα, η κοινή γνώμη έχει την πεποίθηση πως το κέντρο βάρους της επιτροπής πέφτει με μαθηματική ακρίβεια σε οποιονδήποτε άλλο πέραν του Έλληνα πολίτη. Είμαστε βέβαιοι, πως η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση είναι ύψιστες αρετές, τις οποίες κάθε Έλληνας πολίτης που κουβαλά στην καρδιά του την γαλανόλευκη και τον σταυρό θέλει να υπηρετήσει. 

Όμως, η διαφορά του αξιακού κώδικα που εντοπίζεται με την πρόεδρο είναι νευραλγικής σημασίας. Γιατί εμείς βιώνουμε μία Ελλάδα αλυσοδεμένη από την μασονοκινούμενη Ευρώπη, να της κουνά το δάκτυλο ο αιρεσιάρχης πάπας και να της μαγαρίζει τα εδάφη ο ισλαμοδαρμένος Ερντογάν. Πως ακριβώς θα σταθούμε στο ύψος αυτών των περιστάσεων χωρίς την ανάλογη ελληνορθόδοξη συνείδηση; 

Όσον αφορά το ζήτημα του σήματος της επετείου αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι εμφανέστατο. Αν δεν συνετιστούν οι εμπλεκόμενοι θα εξελιχθεί μάλιστα σε ένα καρκίνωμα απειλητικών διαστάσεων. Λοιπόν, πρόκειται για μία αφελή παράλειψη ή για μια αυστηρά οργανωμένη στρατηγική κίνηση; 

Ας προβληματιστούμε… Ο στίβος μάχης για την επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει, μα ο αγώνας που σημειώνει αντιτίθεται των κανονισμών, εθνικών και ορθοδόξων. Ο ιδεολογικός οδηγός που μας προτείνεται δεν μας ταιριάζει!

Διαβάσαμε στο thestival.gr:


Γιάννα Αγγελοπούλου για 2021: Δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μετά και τις πρόσφατες επικρίσεις γύρω από ζητήματα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” παραχώρησε η πρόεδρος του επετειακού σχήματος, Γιάννα Αγγελοπούλου, στο «Βήμα της Κυριακής».

Η κα. Αγγελοπούλου τονίζει ότι, “στόχος της Επιτροπής είναι η αυτογνωσία και μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον”.

“Θέλουμε να πετύχουμε την αυτογνωσία. Να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και να αποκτήσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον”, σημειώνει η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021.

Παράλληλα προσθέτει ότι: “επειδή η Επανάσταση του 1821 είναι και ένα λαμπρό τμήμα της ευρωπαϊκής ιστορίας, στόχος της Επιτροπής είναι να προσκαλέσει την Ευρώπη να συνταξιδεύσουμε στις κοινές αξιακές μας αφετηρίες”.

Κληθείσα να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο επιρροής του αναστοχασμού της Ιστορίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας, καλεί να “μην εμπλέξουμε την ιστορική γνώση με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής που ασκείται, πάντα, μόνο από την υπεύθυνη κυβέρνηση”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου απορρίπτει τα περί “καθεστωτικής νοοτροπίας” στην προσέγγιση της Επετείου, αναφέροντας ότι ήδη η Επιτροπή έχει επικοινωνήσει με 330 Δήμους και υπογραμμίζοντας: “Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις”.

Όσον αφορά στα πυρά που δέχτηκε για τη συμπερίληψη δικτατόρων και δοσίλογων στην ενότητα “Ηγέτες του ελληνικού κράτους”, η Γιάννα Αγγελοπούλου ζήτησε συγγνώμη για τυχόν λάθη στην ιστοσελίδα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “δεν θα ξαναγράψουμε εμείς στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021″ την Ιστορία. Ούτε θα σβήσουμε κάποιους ανθρώπους και κάποια γεγονότα, ούτε θα προβάλλουμε άλλα. Η Ιστορία μας είναι αυτή που είναι”.

Η ίδια ερωτήθηκε και για την κριτική που δέχεται για το σήμα της επετείου και σημείωσε πως: “η Ιστορία μας είναι κυματιστή όπως το σήμα μας”, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Μαρία Κοσμίδου, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά
Άλλη μιλούσε για «συνωστισμό» άλλη μιλάει σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Άσχετες ή εγκάθετες;
– Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
– Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821
– Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!
– «Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
– Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;