Επικαιρότητα

Εθνική αποδόμηση! Η Αγια-Σοφιά τζαμί κι εδώ τα τζαμιά ανακαινίζονται

εικόνα άρθρου: Εθνική αποδόμηση! Η Αγια-Σοφιά τζαμί κι εδώ τα τζαμιά ανακαινίζονται

Καμία προσπάθεια δε θα καρποφορήσει, καμία αλλαγή δε θα είναι διαχρονική, καμία φωταυγή δε θα λάμψει, αν δεν εννοήσουμε το αληθινό πρόβλημα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διάγουμε μέρες αναμφίβολα δύσκολες και επώδυνες. Μέρες που κουβαλούν βαριά θλίψη και πένθος στην καρδιά, ένα άλγος βαθύ και αγιάτρευτο που κρατάει στα βάθη των αιώνων. Ποια καρδιά γνήσια ελληνορθόδοξη δεν κομματιάστηκε, δε θρήνησε μετά την αποτροπιαστική, ασεβέστατη και καταδικαστέα, ενάντια στις Συνθήκες και στους κανόνες, απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει το αιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας ανά την Οικουμένη, τον λαμπρό Ναό της Αγίας Σοφίας, σε ισλαμικό τέμενος, δηλαδή σε χώρο λατρείας δαιμόνων.

Πολλές οι δηλώσεις, οι αντιρρήσεις, οι ενστάσεις, οι τοποθετήσεις. Θέτονται, όμως, με δόλο, με συμφέρον, με πανουργία, ή με ειλικρινή διάθεση; Ο Θεός γνωρίζει και ο Θεός θα κρίνει. Όσοι όμως αληθινά και ειλικρινώς πονέσαμε από αυτό το γεγονός, έχουμε χρέος να αναζητήσουμε τους λόγους και τις αληθινές αιτίες των γεγονότων. Δεν αρκεί να θλιβόμαστε τόσο, όσο. Όσο δηλαδή κρατούν τα γεγονότα στην επικαιρότητα. Αλλά εξ’ αφορμής αυτών, να προβληματιστούμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, να ψάξουμε βαθύτερα και να μη φοβηθούμε να μπούμε στη διαδικασία να πονέσουμε. Αξίζει η αλήθεια πολλούς πόνους.

Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε συνεχώς θα βρισκόμαστε στην ίδια και χειρότερη θέση από πρώτα. Άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα στη γείτονα Τουρκία, είναι και αυτό που θα αναφερθούμε στη συνέχεια και αφορά την περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα έχει να κάνει με τη μουσουλμανική μειονότητα της εν λόγω περιοχής.

Όσο εξωφρενικό, παράλογο και εξοργιστικό και αν ακούγεται, τη στιγμή που ο περικαλλής Ναός της Αγίας Σοφίας μετατρεπόταν βάναυσα, παράνομα, βέβηλα, σε μουσουλμανικό τέμενος, την ίδια στιγμή στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την Κομοτηνή, όλα τα τζαμιά της μουσουλμανικής μειονότητας ανακαινίζονταν μερικώς ή εκ βάθρων όπως πληροφορούμαστε από συγκεκριμένο άρθρο. Εντύπωση ακόμα προκαλεί, το πλήθος των τζαμιών που λειτουργούν στην Κομοτηνή αναλογικά με τον αριθμό των μουσουλμάνων. Αντίθετα οι χριστιανικοί Ορθόδοξοι ναοί είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση πάντα με τον αριθμό των χριστιανών της περιοχής. Και ακόμα πιο ανέντιμο, προκλητικό και θρασύτατο είναι το γεγονός ότι παρά τα προνόμια που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, οι υποχθόνιοι, πρακτορικοί κύκλοι που τους τροφοδοτεί και τους ενδυναμώνει με ισλαμικό μίσος το Τουρκικό Προξενείο που βρίσκεται στην περιοχή, σπέρνουν προς κάθε κατεύθυνση τη δυσαρέσκειά τους από την «εχθρική και άσπλαχνη» δήθεν στάση του ελληνικού κράτους. Διατείνονται ότι είναι εγκαταλελειμμένοι και δεν τους παρέχονται όσα ως μειονότητα δικαιούνται.

Η πραγματικότητα όμως, τους διαψεύδει και φανερώνουν για μια ακόμα φορά, τον ύπουλο ρόλο που παίζει η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τις μειονότητες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη τη Δύση. Γίνονται έτσι, άριστο εργαλείο στα κατακτητικά και επεκτατικά σχέδια του Σουλτάνου. Γι’ αυτό ακριβώς σπέρνει παράνομους μουφτήδες, για να μολύνουν και να εξεγείρουν τα ευερέθιστα πνεύματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας τα μύρια όσα προβλήματα που βλέπουμε καθημερινά.

Και ενώ η Συνθήκη της Λωζάνης μιλάει ξεκάθαρα για μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, οι «δάκτυλοι» της Τουρκίας και οι παράνομες ομάδες τους αυτοτιτλοφορούνται «Τουρκική μειονότητα Θράκης». Το άκρον άωτον της φαυλότητας είναι φυσικά ο Ερντογάν, ο οποίος σωρηδόν καταπατά τη Συνθήκη και ουδεμία μέριμνα έχει δείξει για τη χριστιανική μειονότητα στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Έχει ιδιαίτερη αξία ότι φτάνει σε σημείο που η εγκληματική, απάνθρωπη πολιτική του οδήγησε σε εξαφάνιση αυτόν τον πληθυσμό με τις αντίξοες συνθήκες που τους έχουν επιβάλλει. Σε μια φασιστική χώρα και απολίτιστη με έναν ηγέτη έρμαιο των κατώτατων ενστίκτων του, δεν έχει θέση ο σεβασμός, η δικαιοσύνη, η νομοκανονικότητα. Αυτός λοιπόν ο ανάλγητος Πρόεδρος, απαιτεί να εφαρμοστούν οι Συνθήκες και οι Κανόνες για τις τουρκικές μειονότητες.

Αυτό όμως είναι το Ισλάμ, αυτή είναι η κοσμοθεωρία του, αιώνες τώρα. Συμπαγές μόρφωμα αγριότητας, βαναυσότητας, απολίτιστου πνεύματος, μισαλλοδοξίας και επεκτατισμού. Γι’ αυτό σε ουδεμία κοινωνία αφομοιώθηκαν οι Ισλαμιστές αλλά αντίθετα αφομοιώνουν. Εξαπλώνονται σαν το χειρότερο επιθετικό καρκίνο πάνω στο σώμα της ανθρωπότητας απ’ όταν πρωτοεμφανίστηκαν, μέχρι και σήμερα.

Το πρόβλημα όμως είναι, πως αυτόν τον εχθρό της πίστης μας και της πατρίδας μας, εξακολουθούν οι πολιτικοί ηγέτες μας να τον ανέχονται, να δίνουν όλο και περισσότερο χώρο, να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα ανικανοποίητα ένστικτά του. Τόσα χρόνια δε διδαχθήκαμε από τις δήθεν «φιλικές» τους διαθέσεις και τις κινήσεις «καλής θελήσεως»; Όλα «έπεα πτερέοντα», και στην πράξη καταπατούσαν την Αγία πίστη μας, τα εδαφικά μας και κυριαρχικά δικαιώματα, την ελευθερία μας. Τελικά αυτοί που μας κυβερνούν, με ποιον λαό είναι; Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, που στον βωμό της προσωπικής τους καριέρας θυσιάζουν πίστη, πατρίδα, ελευθερία. Πώς να μην πάρουν αέρα τα μυαλά του Σουλτάνου, όταν Μητροπολίτες και Πατριάρχες Ορθόδοξοι δωρίζουν Κοράνια ή όταν μένουν άπραγοι και ανενόχλητοι στις λεηλασίες και καταστροφές των Ορθόδοξων εκκλησιών ή προσκυνημάτων. Αυτή η αποχαύνωση του πνεύματος και η αποποίηση ευθυνών, ενδυναμώνει τον μωαμεθανό.

Καμία προσπάθεια δε θα καρποφορήσει, καμία αλλαγή δε θα είναι διαχρονική, καμία φωταυγή δε θα λάμψει, αν δεν εννοήσουμε το αληθινό πρόβλημα. Ο ραγιαδισμός θα μας συντροφεύει αν δεν στρέψουμε τα μάτια τη ψυχής μας στον Παντοκράτορα Κύριο και στην Υπέρμαχο Στρατηγό μας. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας, αυτοί οι προστάτες μας. Και αυτά τα δεινά που μας συμβαίνουν, είναι οι δικοί μας αλέκτορες που μας κεντρίζουν τις συνειδήσεις προς μετάνοια. Ας επιστρέψουμε κάτω από τη σκέπη του Θεού μας πριν να είναι αργά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η Κυβέρνηση σπέρνει Τζαμιά!
Πολύ αργά για δάκρυα…
– Ακόμα και τα όνειρα του Πάπα είναι καταραμένα!
– Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Ο σχισματικός Κιέβου Επιφάνιος στηρίζει την οικουμενιστική- πανθρησκειακή θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου για την Αγία Σοφία
– Πώς καταδέχεστε ένας μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένο

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.