Επικαιρότητα

Ετήσια Ευρωπαϊκή συνάντηση θρησκευτικών ηγετών

εικόνα άρθρου: Ετήσια Ευρωπαϊκή συνάντηση θρησκευτικών ηγετών
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Άλλη μια οικουμενιστική φιέστα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Νέα Οικουμενιστική φιέστα 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες την ετήσια συνάντηση θρησκευτικών ηγετών.

Το κυρίως θέμα συζήτησης αποτέλεσε «Ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής». 

Οι συμμετέχοντες 

Οι εκπρόσωποι “εκκλησιών” και δογμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο επίσκοπος Dr. Bernhard Felmberg (Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας, EKD), ο Αρχιραββίνος Pinchas Goldschmidt (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραββινικής Διάσκεψης), ο Αρχιεπίσκοπος Antoine Hérouard (Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ντιζόν, Πρόεδρος της Επιτροπής των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας – COMECE), ο Christian Krieger (Προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών). 

Δυστυχώς δεν έλειψε εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη συνάντηση, καθώς παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου και Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Νήφων.

Στη δήλωση του αναφέρει:

«Ο διάλογος αποσκοπεί στη διευκόλυνση μιας ανοικτής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και σημαντικών τμημάτων της Ευρωπαϊκής κοινωνίας σχετικά με τις πολιτικές της Ένωσης».

Συντονιστής του διαλόγου τέλεσε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ το καλοκαίρι του 2022. 

Τι μας λένε οι Άγιοι Πατέρες

Με την αποδοχή αιρετικών “Ομολογιών της Δύσεως” ως αδελφές Εκκλησίες, πόσο μάλλον την ανταλλαγή απόψεων με αυτές, αποδεικνύεται η θλιβερή αλήθεια ότι η παναίρεση του Οικουμενισμού απειλεί την Ορθοδοξία! 

Ας υπενθυμίσουμε πως ο Χριστός δεν ίδρυσε πολλές, αλλά μία Εκκλησία, αυτή πού κατέχει την ορθή πίστη, την ορθή διδασκαλία!

Ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος έλεγε τα εξής σπουδαία: «Μεγαλόσχημοι κληρικοί και άλλοι οικουμενιστές δηλώνουν, ότι ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεση. Ναι, λέγουμε και εμείς, ο Οικουμενισμός δεν είναι αίρεση, μία δηλαδή αίρεση, αλλά συνονθύλευμα αιρέσεων, παναίρεση, όπως τον χαρακτήρισε νεότερος Πατήρ της Εκκλησίας, ο Ιουστίνος Πόποβιτς, και όπως φρονούν όλοι οι νουν Χριστού και Ορθοδοξίας έχοντες κληρικοί και λαϊκοί.»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Όντως παναίρεση ο Οικουμενισμός 
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο «Εκκλησιών» (ή Αιρέσεων)

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.