Επικαιρότητα

Εβδομάδα συμπροσευχών σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα (18-25/1/2020) [φωτογραφίες & βίντεο]

εικόνα άρθρου: Εβδομάδα συμπροσευχών σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα (18-25/1/2020) [φωτογραφίες & βίντεο]

… Θέμα της εκδήλωσης ομιλιών στην τελετή ήταν «η Αγία Γραφή Λόγος του Θεού ώθηση στην ενότητα των Χριστιανών».

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν είναι μόνο στην Κέρκυρα η αιτία καταστροφών και ολέθρου (ορατού και αοράτου). Είναι και στη Θεσσαλονίκη. Καθηγητές της Θεολογίας και φοιτητές, υποτίθεται Ορθόδοξοι, συμπροσευχήθηκαν στο Ναό της Αιρέσεως, της Ασπίλου Συλλήψεως, για την απροϋπόθετη ενότητα. Έχει γίνει πια θεσμός με την ανοχή της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε και σε άλλες πάμπολλες μητροπόλεις της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Σε αυτές τις συμπροσευχές, δεν έχουν πρόβλημα οι αιρετικοί να “υποχωρήσουν” και να απαγγελθεί το “Πιστεύω” κατά τον Ορθόδοξο τρόπο. Αρκεί να γίνει η συμπροσευχή, να αναγνωριστεί η αίρεση σαν κανονική Εκκλησία. Όπως δηλαδή κάνουν οι Ουνίτες.

Παραθέτουμε πρώτα φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από ρεπορτάζ της Ιστοσελίδας μας, από την συμπροσευχή στη Θεσσαλονίκη (18 Ιανουαρίου 2020) και στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην Κέρκυρα.

Συμπροσευχή στον παπικό ναό της Ασπίλου Συλλήψεως στη Θεσσαλονίκη [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Διαβάσαμε στο www.zougla.gr:


Κέρκυρα: Συνπροσευχήθηκαν για ενότητα οι πιστοί όλων των χριστιανικών ομολογιών

Κάθε χρόνο σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, τελείται μία εβδομάδα προσευχής και ευαισθητοποίησης για την ενότητα μεταξύ των χριστιανών και ειρήνη στον κόσμο.

Φέτος, αυτή η εβδομάδα διήρκησε από τις 18 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου και ανά τον κόσμο συναντήθηκαν κατά τόπους, πιστοί από διάφορες χριστιανικές ομολογίες όπου συνπροσευχήθηκαν.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας σκέψης και προσευχής για την ενότητα των Εκκλησιών, στην Κέρκυρα, μετά από πρωτοβουλία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και τους Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κέρκυρας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννη Σπιτέρη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στον Ιερό καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο), μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα τελετή, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι και πιστοί των χριστιανικών δογμάτων που συνυπάρχουν στο νησί.

Θέμα της εκδήλωσης ομιλιών στην τελετή ήταν «η Αγία Γραφή Λόγος του Θεού ώθηση στην ενότητα των Χριστιανών».

Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, ενώ παρέστη, εκ μέρους της Μητρόπολης ο Πατέρας Γεώργιος. Παρέστησαν επίσης ο Αγγλικανός Πάστορας και ο Ευαγγελινός Πάστορας της Κέρκυρας.

«Σε μια εποχή ανασφάλειας, συγχύσεως και της «κακής επιθυμίας» έχει μεγάλη σημασία «ὅν τρόπον ἐπιποθεῖ ἡ ἔλαφος ἐπί τάς πηγάς τῶν ὑδάτων», έτσι και οι ψυχές μας να ποθούν την παρουσία και τον λόγο του Θεού για να έχουμε υγιή κριτήρια διά των οποίων θα πορευτούμε με ελπίδα και νόημα ζωής. Ας είναι η οδός αυτή ευκαιρία που θα συμβάλλει στην πορεία προς την ενότητα των χριστιανών», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.