Επικαιρότητα

Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους

εικόνα άρθρου: Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους

…δεν υπήρχαν άλλα ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας πέραν της δικής τους στην γύρω περιοχή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Αχ καημένη Ελλαδίτσα μας… που να ‘ξερες ποιοι σε φυλάνε! Τα ιερά τούτα χώματα της πατρίδος μας είναι βαμμένα από το αίμα των Αγίων μαρτύρων της Εκκλησίας μας. Ποτισμένα χώματα από το μαρτύριο Αγίων ανθρώπων που δεν έκαναν πίσω σε καμιά απειλή, αλλά αντιστάθηκαν με μοναδικό όπλο, την ακράδαντη πίστη τους στον Κύριο και Θεό μας, Ιησού Χριστό! Χώματα που μοσχοβολάνε από την αγιαστική Χάρη των αναρίθμητων ιερών λειψάνων.

Που να ξέραμε συμπατριώτες μας, τι προστασία έχουμε σαν λαός… Από τη μία έχουμε την Αγία Σκέπη της Παναγίας Μητρός μας κι από την άλλη έχουμε τις πρεσβείες των χιλιάδων Αγίων που γέννησε αυτός ο τόπος! Αμέτρητος ο αριθμός των θαυματουργικών παρεμβάσεων τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ανά τους καιρούς η πατρίδα μας.

Έτσι και τώρα, στα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον Έβρο δεν έλειπε η θαυματουργική παρουσία του Θεού και των Αγίων του. Δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις που υπερασπίζονταν σθεναρά τα γεωπολιτικά σύνορά μας, βρίσκονταν ακοίμητοι φρουροί οι νεοφανείς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη! Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους που έμεινε ανέπαφη σε σημείο που είχε καεί από τις φλόγες!

Χαρμόσυνο σημάδι από τον Θεό που δείχνει πως δεν μας εγκατέλειψε ακόμη η Χάρις Του. Πρέπει να προσέχουμε όμως… ας μην την απωλέσουμε με τη χαυνότητά μας! Τόσο η πολιτική εξουσία, όσο και η εκκλησιαστική βάλουν εναντίον της Ορθόδοξης συνείδησης και διδασκαλίας μας. Γάμοι ομοφυλοφίλων, πολιτικοί γάμοι, αμέτρητες εκτρώσεις, καύσεις νεκρών, Οικουμενισμός, Ουκρανικό σχίσμα, εκκοσμίκευση είναι κάποια από τα τεχνάσματα του παμπόνηρου διαβόλου που κυριαρχούν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ο Θεός μας πληροφορεί με τα θαύματά Του πως δε μας εγκατέλειψε… ακόμα! Ας μην Τον εγκαταλείψουμε εμείς και ας ελκύσουμε τη Χάρη και το έλεός Του, ομολογώντας Τον και  αντιδρώντας στη λαίλαπα της Νέας Εποχής και στα δαιμονικά σχέδιά της.

Δείτε σχετικά:
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας

Σχετικά άρθρα

Το θαύμα του Αγίου Φωτός. Αναίρεση της εναντίον του πολεμικής [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση. Πολλή φασαρία τό τελευταῖο διάστημα γίνεται, γιά τό θαῦμα τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Παναγίου Τάφου. Ὁ ὁσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης, ὡς πρώην ἁγιοταφίτης μοναχός, καταθέτει τήν ἁγιοπατερική θέση, παράδοση καί ἐμπειρία τῆς Ἐκκλησίας!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.