Επικαιρότητα

Εξ’ αφορμής του έργου της Φιλοπτώχου, ο Ελπιδοφόρος επαινεί τον εμπνευστή του Πατριάρχη Αθηναγόρα

εικόνα άρθρου: Εξ’ αφορμής του έργου της Φιλοπτώχου, ο Ελπιδοφόρος επαινεί τον εμπνευστή του Πατριάρχη Αθηναγόρα

Το ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ο οικονομικός αιμοδότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ένας ρόλος ο οποίος έχει πλέον επιβεβαιωθεί μεταξύ των ομογενών και μη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Εμείς ως Κατάνυξη δεν είχαμε καμία αμφιβολία περί τούτου και αυτό το έχουμε επισημάνει πλήστες όσες φορές ασχοληθήκαμε στο παρελθόν με τις δηλώσεις και τα πεπραγμένα του εν Αμερική Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου. Η έως τώρα πορεία του μέσα στην Εκκλησία αποδεικνύει περίτρανα αυτό που καταφανέστατα αποκαλύπτεται, άσχετα αν οι Εκκλησιαστικοί όλων των βαθμίδων ανά την Οικουμένη εθελοτυφλούν.

Έφτασε όμως η στιγμή να το ομολογήσει και ο ίδιος, όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση με τίτλο: “Η αντίδρασή στην έξαρση της πανδημίας ήταν άξια των προγόνων μας στην πίστη και στον αείμνηστο Πατριάρχη Αθηναγόρα”, και μάλιστα να το θεωρήσει και τιμή. Αυτό φαίνεται από τα λεγόμενά του κ. Ελπιδοφόρου προς τις κυρίες της Φιλοπτώχου «Η αντίδρασή στην έξαρση της πανδημίας ήταν άξια των προγόνων μας στην πίστη και στον αείμνηστο Πατριάρχη Αθηναγόρα, που ιδρύθηκε υπό το Αρχιεπισκοπικό του ωμοφόριο η Φιλόπτωχος που μοιράζει την αγάπη σας». Καύχημα αποτελεί για τον ίδιο ότι είναι συνεχιστής του έργου που ξεκίνησε στην Αμερική ο τότε Αρχιεπίσκοπος και μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Πατριάρχη Αθηναγόρα έναν «άξιο» εκκλησιαστικό ηγέτη, αείμνηστο, σημείο αναφοράς και πρωτεργάτη κινήσεων και δράσεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, καθώς όντως ο κ. Αθηναγόρας, και ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και αργότερα ως Πατριάρχης, καταξιώθηκε τόσο στην κοινωνική και την πολιτική ζωή, όσο και στην διπλωματία και στην προώθηση των συμφερόντων της Αρχιεπισκοπής και αργότερα του Φαναρίου. Το ποια συμφέροντα όμως προώθησε και γιατί αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή εσκεμμένα το αποκρύβουν. Όπως αποσιωπούν και τη μασωνική του ιδιότητα, τη στιγμή που μασώνοι και μασωνικά και θεοσοφικά έντυπα ήδη από τη στιγμή του θανάτου του (7.7.1972) μιλούν κατηγορηματικά για τη μασωνική του ιδιότητα. Με αδιάσειστες αποδείξεις ομιλεί περί του θέματος ο Οσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης ,όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε εδώ και εδώ.

Στις ανωτέρω εμπεριστατωμένες μελέτες και έρευνες, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ήταν στρατευμένος στο σκοπό της μασωνίας που μέσα στην Εκκλησία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο Οικουμενισμός. Νυχθημερόν εργάστηκε πάνω στην αποδόμηση της Ορθοδοξίας, μέσω της καταστρεπτικής, νεωτερίζουσας και εκλατινιστικής του τακτικής. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι και ο ιδρυτής του ΠΣΕ (Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών), που αποτέλεσε εφαλτήριο όλων των οικουμενιστικών δράσεων ανά την Υφήλιο. Και βεβαίως δεν ξεχνάμε την αποτροπιαστική, αντορθόδοξη και αντιδογματική άρση των αναθεμάτων μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας, την οποία έκανε πράξη ο Πατριάρχης Αθηναγόρας. Όμως αυτό δε θα μας απασχολήσει στον παρόντα σχολιασμό.

Τουναντίον, θα σταθούμε σε ένα σημείο του ενθρονιστήριου λόγου του κ. Ελπιδοφόρου, προκειμένου να επισφραγίσουμε τα προλεγόμενα μας περί της θέσεως του αναφορικά με το πρόσωπο του προκατόχου του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αθηναγόρα. Μεταξύ των άλλων, όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο δημοσίευμα εδώ με τίτλο: “Αρχιεπίσκοπος Ελπίδοφορος: Η καρδιά μου είναι έτοιμη να υπηρετήσει την Αρχιεπισκοπή και το έθνος”, μιλάει για το πρόσωπο του Αθηναγόρα ως να είναι ο μέγας ευεργέτης της Εκκλησίας του Χριστού μας. «Και πάνω απ’ όλα τον εμπνευσμένο πρωτοπόρο Αθηναγόρα, ο οποίος συνειδητοποίησε τη σημασία της άρσης των φραγμών με τις άλλες Ομολογίες και θρησκευτικές κοινότητες….Η καρδιά μου είναι έτοιμη και αποφασισμένη να ακολουθήσει το ρηξικέλευθο και λαμπρό παράδειγμά του». Και φυσικά είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό. Ήδη μας έχει δώσει δείγματα αυτής του της επιθυμίας και του σκοπού του, εδώ και ένα χρόνο από την εκλογή του σε αυτή τη θέση.

Έτσι καθώς η Ελληνορθόδοξη Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, η οποία με «περισσή σοφία» ιδρύθηκε από τον κ. Αθηναγόρα, αποτελεί μέγα οικονομικό πνεύμονα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δε χάνει ευκαιρία ο κ. Ελπιδοφόρος να την επαινέσει για το πολύπλευρο έργο της. Εννοείται ότι δεν αντιλέγουμε σε αυτό τον καλοπροαίρετο έπαινο, τον οποίο οπωσδήποτε αξίζουν όσες ψυχές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για να αναπαύσουν τους συνανθρώπους μας. Είναι όμως καλοπροαίρετος αυτός ο έπαινος και αγαθός ή αποσκοπεί κάπου;

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δράση της Φιλοπτώχου είναι μεγάλη, τεράστια θα μπορούσαμε να πούμε όσον αφορά την προσφορά χρημάτων σε διάφορες ευπαθείς ομάδες, σε Συλλόγους , οργανώσεις και Ιδρύματα. Ανέκαθεν οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής, έχοντας οι ίδιοι οικονομική ευμάρεια, επιδόθηκαν στο έργο της Φιλανθρωπίας, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πολύ μεγάλα ποσά στα ταμεία της Φιλοπτώχου.

Αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό των Ελλήνων Ορθοδόξων στην Αμερική η μεγάλη δωρεά χρημάτων για την ενίσχυση των Ορθοδόξων ενοριών. Δυστυχώς όμως, συμβαίνει συχνά αυτά τα χρήματα παραδόξως να εξαφανίζονται από τα ταμεία, με θλιβερό αποτέλεσμα να πωλούνται οι Ορθόδοξες ενορίες και να πηγαίνουν σε χέρια ετερόδοξων. Απορούν και θλίβονται οι χριστιανοί που προσφέρουν τα χρήματά τους και δυστυχώς βλέπουν να μην πηγαίνουν για το σκοπό τον οποίο δόθηκαν. Αυτά μας τα επιβεβαιώνουν αδερφοί μας Ορθόδοξοι που ζουν στην Αμερική, αλλά και υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.

Η ομογένεια στην Αμερική έχει θορυβηθεί και έχει γίνει αρκετά δύσπιστη πλέον. Το ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ο οικονομικός αιμοδότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ένας ρόλος ο οποίος έχει πλέον επιβεβαιωθεί μεταξύ των ομογενών και μη. Είναι αναμφίβολα ένα στοίχημα για τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μπορέσει να ενισχύσει το Φιλανθρωπικό προφίλ της Αρχιεπισκοπής και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτό. Και τότε, αν το φέρει εις πέρας επιτυχώς, σε συνδυασμό με την αποδόμηση της πίστης μας και της υιοθέτησης κάθε εωσφορικής καινοτομίας μέσα στην Εκκλησία του Χριστού μας, θα έχει επιτελέσει το ένα μέρος του σκοπού του, δηλαδή να ομοιάσει στον προκάτοχό του και εμπνευστή του Αθηναγόρα. Θα του απομένει πλέον το δεύτερο και τελευταίο μέρος του σκοπού, που θα είναι η αναρρίχησή του στον Οικουμενικό θρόνο. Οψόμεθα!


Δείτε σχετικά:
κ. Ελπιδοφόρε, πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένας Πατριάρχης στην πίστη, στο γένος και στη σωτηρία του ανθρώπου!
Οι οθωμανοφαναριώτικες γαλιφιές του Αμερικής Ελπιδοφόρου
Στράτα στρατούλα! Είναι κάποια παιδιά που από μικρά δείχνουν ότι είναι ικανά για μεγάλα πράγματα [ΒΙΝΤΕΟ]
Καημένο εκκλησίασμα που σας έλαχε η διαποίμανση από τον Ελπιδοφόρο, ενός εκ των ενορχηστρωτών της πανθρησκείας!
– Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής…
– Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ! «Γυμνή τη κεφαλή» η διαστρέβλωση του Ευαγγελίου από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο
– Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.