Επικαιρότητα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Σχίσμα… Από την εμφάνιση έως τη νομιμοποίηση

εικόνα άρθρου: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Σχίσμα… Από την εμφάνιση έως τη νομιμοποίηση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“Γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε αρχικά όλες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Φιλάρετο και έπειτα άλλαξε εντελώς τη θέση του;”

Τι κρύβεται πίσω από το Σχίσμα στην Ουκρανία και την αναγνώρισή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο; Το βίντεο που παρουσιάζουμε, αφορά μια εξαιρετική δημοσιογραφική έρευνα, που αποκαλύπτει το φοβερό παρασκήνιο της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας και της στενής σχέσης της με το Φανάρι. Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων έκανε πάρα πολύ καλή εργασία που πρέπει όλοι μας την προσέξουμε!

————————————————————————–
Η Ταινία μιλάει για τη ζωή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τη στιγμή της απόκτησης ευρείας αυτονομίας μέχρι σήμερα.

Πώς προέκυψε το σχίσμα και για ποιο λόγο ο Φιλάρετος στερήθηκε την ιεροσύνη και του επιβλήθηκε ανάθεμα.
Η σχέση της UOC με τις Τοπικές Εκκλησίες.
Γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε αρχικά όλες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Φιλάρετο και έπειτα άλλαξε εντελώς τη θέση του.

Η ζωή της UOC μετά τη νίκη στην Ουκρανία του Ευρομαϊντάν (Euromaidan). Την παρενόχληση των αρχών, και τις επιθέσεις εθνικιστών, στην Πανουκρανική λιτανεία το 2016.
Η εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Τόμος για την ΟCU» το 2018-2019.

Η έκκληση των βουλευτών-ουνιτών προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αίτημα χορήγησης Τόμου για σχισματικούς.
Το έργο της Τοπικής Εκκλησίας, ως το εκλογικό έργο του Ποροσένκο.
Την πίεση στους ιεράρχες της UOC με σκοπό να τους αναγκάσουν στη συμμετοχή στο «Συμβούλιο ενοποίησης» με σχισματικούς, κλήσεις επισκόπων στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Την ένωση των σχισματικών της UOC-KP (Πατριαρχείου Κιέβου) και της UAOC (Ελληνόρυθμων Καθολικών) μεταξύ τους, δημιουργία της ΟCU, παραλαβή Τόμου.

Την διοργάνωση ψευδο-συνελεύσεων των κατοίκων χωριών στη Δυτική Ουκρανία με πρόσχημα συνελεύσεων εκκλησιαστικής κοινότητας με στόχο να εξαναγκάσουν τους πιστούς να μεταβούν στην ΟCU.
Τις μαζικές καταλήψεις των ναών.

Ιδέα και σενάριο της ταινίας –Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκι Αρσένιος, ηγούμενος της Αγίας Σβιατογκόρσκαγια Λάβρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Πραγματοποίηση – ΕΟΔ

Σχετικά άρθρα

Ο Γέροντας Αγάθων είδε το ίδιο το Όραμα του αγ. Πέτρου Αλεξανδρείας

Κήρυγμα του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη. Κήρυγμα του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη στο οποίο μας ομιλεί για τον αγιασμένο Γέροντα Αγάθωνα που είδε το ίδιο Όραμα του αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.