Επικαιρότητα

Εξηγούμε σε όλους τους χριστομάχους και εκκλησιομάχους τι είναι το Αντίδωρο

εικόνα άρθρου: Εξηγούμε σε όλους τους χριστομάχους και εκκλησιομάχους τι είναι το Αντίδωρο

…τα αντίδωρα προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και είναι τυλιγμένα σε συσκευασίες μιας χρήσης… (Η νέα κανονικότητα στους Ναούς)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Όχι! Δεν είναι αυτό Ορθοδοξία! Δεν είναι Ορθοδοξία οι μάσκες, τα αντισηπτικά, οι κορδέλες, ο έλεγχος εισόδου, το αντίδωρο σε σακουλάκι και οι express Θείες Λειτουργίες. Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι ο Χριστός μας, η ελπίδα μας, το φως το αληθινό, η αιώνια ζωή μπορεί να επισκιασθεί από τον φόβο του θανάτου και της αρρώστιας. Όχι και ξανά όχι! Αρνούμαστε κατηγορηματικά να ανεχθούμε και να υποστηρίξουμε τέτοιες ενέργειες, που προσβάλλουν και βλασφημούν τον Άγιο Τριαδικό Θεό, πλήττουν την Ορθοδοξία και απαξιώνουν το τελειότερο δημιούργημά Του, το σκεπτόμενο και πνευματικό ον, τον άνθρωπο.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε τι είναι Θεία Κοινωνία και κανείς δεν τολμά να την αμφισβητήσει, ακόμα κι ο διάβολος που την μισεί θανάσιμα, γιατί γνωρίζει ότι μέσα στο Άγιο Ποτήριο βρίσκεται ο ίδιος ο Χριστός. Αυτοί που επιφανειακά δήθεν επιχειρούν να την αποδομήσουν το κάνουν, γιατί ενδόμυχα γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμή της. Να η αληθινή αιτία που την πολεμούν με τέτοια λύσσα. 

Να εξηγήσουμε όμως σε όλους τους χριστομάχους και εκκλησιομάχους τι είναι το Αντίδωρο και πόσο ανόητοι και ασεβείς γίνονται, όταν το κλείνουν σε ατομικά σακουλάκια υπό τον φόβο της μετάδοσης του ιού μέσω αυτού. Αντίδωρο ονομάζεται το μικρό κομμάτι άρτου από το αγιασμένο στην Προσκομιδή πρόσφορο. Λέγεται έτσι γιατί προσφέρεται «αντί του δώρου» (δηλαδή της Θείας Κοινωνίας) σε όσους πιστούς δεν κοινωνούν. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν το αγιασμένο Αντίδωρο να μεταδίδει ιούς; Το  Αντίδωρο δεν είναι απλά ένα κομμάτι ψωμί, αλλά είναι αγιασμένο ψωμί, που προέρχεται από την Προσφορά η οποία χρησιμοποιήθηκε για την εξαγωγή του Αμνού ή των άλλων «μερίδων». Συνεπώς μετέχει όλης της ευλογίας και δέχεται τις ευχές με τις οποίες ο ιερέας προετοιμάζει τα Θεία Δώρα (https://proseuxi.gr/ti-einai-to-antidoro/).

Πόσο ακατήχητοι είναι οι πιστοί και πόσο υπόλογοι γι’ αυτήν την οικτρή κατάπτωση οι Ιερείς μας! Βλέποντάς τους οι πιστοί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, πώς είναι δυνατόν να πιστέψουν στον Ιδιοκτήτη των Ιερών Ναών; Πώς να ομολογήσουν ότι Αυτός  είναι ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, η Ανάσταση και η Ζωή; Μήπως έχουν ξεχάσει οι Ιερείς μας Ποιον τεμάχισαν με τα χέρια τους και Τον ένωσαν με το Αίμα Του μέσα στο Άγιο Ποτήριο; Είναι αδιανόητες και τραγικές οι εικόνες πιστών στους Ιερούς Ναούς με πλαστικές προσωπίδες και γάντια. Και μάλιστα πιστών που βρίσκονται χρόνια σε πετραχήλι Ιερέως, επομένως γνωρίζουν κατά τεκμήριο πάρα πολύ καλά την Ορθόδοξη διδασκαλία και κάνουν υποτίθεται πνευματική ζωή. Αναρωτιόμαστε, αυτές όλες οι ηλικιωμένες κυρίες και γιαγιάδες τι είδους Χριστό θα διδάξουν στα εγγονάκια τους; Πώς θα τα πάρουν από το χέρι και πώς θα τα φέρουν στην εκκλησία; Να διδάξουν τι στα εγγόνια τους; Ότι ο Χριστός τον οποίο μεταλαμβάνουν δεν μπορεί να προστατέψει τις ίδιες και τα εγγόνια τους από ένα μικρόβιο; Φρίκη!

Μετατράπηκαν οι εκκλησιές μας σε θέατρα και εξισώθηκαν με γήπεδα. Μπήκαν παντού κορδέλες και απαγορευτικά. “Περάστε έξω γιατί δεν μπορείτε να εισέλθετε, επειδή συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος αριθμός εκκλησιαζομένων”! Αυτός θα είναι πλέον από εδώ και πέρα ένας φυσιολογικός κυριακάτικος διάλογος μεταξύ πιστών και του ατόμου που εκτελεί καθήκοντα face control. Θα γίνεται τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών που αγγίζουν οι πιστοί, γιατί μάλλον ξεχάσαμε την ευχή “Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς” και δείχνουμε ότι, αν ασπαστούμε την εικόνα της Παναγίας μας, Αυτή δεν έχει την δύναμη από τον Υιό Της να μας σώσει, να μας γιατρέψει και να μας προστατέψει. Θα βάζουμε μπόλικο αντισηπτικό πριν εισέλθουμε στον Ιερό Ναό, γιατί ξεχάσαμε τη ζωοποιό δύναμη του Αγιασμού και του Τιμίου Σταυρού. Πόσο παρήγορη μας ακούστηκε από μαθητές Λυκείου η ομολογιακή τους δήλωση, που αποτελεί για μας τους Ορθοδόξους το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού: “Εμείς μαμά, κάθε πρωί θα κάνουμε το Σταυρό μας, θα πίνουμε Αγιασμό και θα πηγαίνουμε στο σχολείο!” Πού τέτοια αγνή πίστη!

Επιτρέψαμε στην μασονία και στους άθεους να κάνουν κουμάντο στην Πίστη μας. Γίναμε η ντροπή της Ορθοδοξίας και ο Δεσπότης Χριστός  ακόμη μας ανέχεται… Έως πότε όμως; Αλλά το χειρότερο όλων είναι η αμετανοησία. Η εμμονή κλήρου και λαού ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και όλα γίνονται για το συμφέρον μας. Δηλητηριασμένες συνειδήσεις και φρόνημα χλιαρό, άοσμο και άχρωμο. Υπακοή σε κυβερνητικές και εκκλησιαστικές προσταγές που ζέχνουν οικουμενισμό και αντικανονικότητα. Μία Ιεραρχία που αιρετίζει σκανδαλωδώς και προσπαθεί να πείσει και το ποίμνιο να πράξει αναλόγως. Ποιμένες και ποιμαινόμενοι παραπαίοντες, που στο όνομα της αγάπης ξεχάσαμε την αλήθεια της πίστεώς μας. Που λησμονήσαμε ότι ο Κύριός μας δεν είναι μόνο Θεός αγάπης αλλά και δικαιοσύνης, αλλά όταν θα μας το δείξει, τότε θα ψάχνουμε μέρος να κρυφτούμε στις οπές της γης…

Εμείς όμως ως Κατάνυξη βρήκαμε την απρόσβλητη στέγη και το ευλογημένο καταφύγιο που ονομάζεται αποτείχιση από την φαυλότητα, την πλάνη, την αίρεση και την αντικανονικότητα. Μένουμε Πίστη, μένουμε ασφαλείς και αποτασσόμαστε μετά βδελυγμίας οτιδήποτε δαιμονικό προσπαθούν να μας επιβάλλουν. 

Δείτε σχετικά:
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο χωροφύλακας με το χαντάκι…
– Με επιστολή τους οι γιατροί σε Πρωθυπουργό και ΔΙΣ παρεμβαίνουν για το άνοιγμα των Ναών
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
– Ο γέροντας Γαβριήλ τοποθετείται για τα θέματα της επικαιρότητας
– Ευτυχώς που υπάρχουν τολμηροί Ιερείς που βοήθησαν και κοινώνησαν το ποίμνιο εν μέσω του εγκλεισμού
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.