Επικαιρότητα

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ: Τζόκοβιτς και εμβολιασμός

εικόνα άρθρου: ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ: Τζόκοβιτς και εμβολιασμός

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Είναι αλήθεια πως το “ευ αγωνίζεσθαι” είναι ένα ρητό που θα μπορούσε να οριοθετήσει το ποιόν ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη των αθλητών και τελικά να επιφέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Στην περίπτωσή μας η νοηματοδότησή του μετατρέπεται ελαφρώς, η σημασία του αποκτά βαθύτερο νόημα και σκοπό θεάρεστο, αφού μεταμορφώνεται σε “ευ αγωνίζεσθαι ορθόδοξα”. Είναι ολοκάθαρο πως μιλάμε για τον αγώνα εκείνο των πιστών που αναζητούν και το “ευ” και το “αγωνίζεσθαι” στη ζωή τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τo “ευ” αποδίδεται στο ανόθευτο, στο ακλόνητο, στο ολοκάθαρο, στο διαυγές, στο αληθινό όλης της πλάσης που είναι η Ορθοδοξία. Όσον αφορά το “αγωνίζεσθαι” υπονοείται ο ομολογιακός αγώνας κάθε πιστού που προτάσσει τα στήθη του στο ψεύδος και ομολογεί Χριστό με κάθε τίμημα.

Ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής του Τένις λοιπόν, Νόβακ Τζόκοβιτς σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του τόνισε ότι είναι αντίθετος με το εμβόλιο του κορονοϊού και μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του στην περίπτωση που ο εμβολιασμούς καταστεί υποχρεωτικός. Ο Τζόκοβιτς έχει επισφραγίσει όχι μόνο την επιτυχημένη αθλητική του σταδιοδρομία με το “ευ αγωνίζεσθαι”, αλλά φαίνεται πως κοπιάζει να σκοράρει και στον πνευματικό στίβο εφαρμόζοντας το “ευ αγωνίζεσθαι ορθόδοξα”.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως σε άρθρο του παλαιού και ανενεργού πλέον, αλλά επισκέψιμου για κάθε ενδιαφερόμενο, Ιστολογίου μας Κατάνυξις, είχαμε επισημάνει πως μετά το τέλος μίας μεγάλης νίκης έκανε τον σταυρό του και προσκύνησε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μάλιστα είχε τονίσει πως περισσότερο από αθλητής είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι θα ήταν σώφρον, οι άνθρωποι που δε συμμορφώνουν τις καθολικές αποφάσεις τους με το “ευ αγωνίζεσθαι ορθόδοξα” να μη λησμονούν ότι υπάρχουν και οι αγωνιστές Ορθόδοξοι! Ας μην επαναπαύονται στο παίξιμο ενός πανούργου παιχνιδιού, που αντιτίθεται των ορθόδοξων κανονισμών, γιατί θα φάνε κόκκινη κάρτα!

Αυτοί λοιπόν, οι υποτιμημένοι αγωνιστές όχι μόνο δε θα υποταχθούν άκριτα στη “σωτήρια και λυτρωτική” λύση του εμβολιασμού, αλλά θα πάρουν βήμα, θα μιλήσουν δυνατά, θα ενημερώσουν τον λαό και θα δώσουν γραμμή ορθόδοξη…
Ως katanixi.gr συγχαίρουμε τον Σέρβο πρωταθλητή που δε χάνει ευκαιρία να δίνει το ορθόδοξο στίγμα του και ακόμη δε διστάζει να φέρει γνώμη για τη σύγχρονη πραγματικότητα, που φυσικά επηρεάζει την πνευματική ακεραιότητα! Του ευχόμαστε μέχρι τέλους να ομολογεί Χριστό και να κυνηγά το “ευ αγωνίζεσθαι ορθόδοξα”. Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει! Και η Ορθοδοξία κέρδισε!

Διαβάσαμε στο gazzetta.gr:


Τζόκοβιτς: «Είμαι αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό»

Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid-19, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συζήτηση που είχε, μέσω Facebook live, με Σέρβους συναδέλφους.

Ο Νο.1 Σέρβος αντισφαιριστής τόνισε πως είναι προσωπικό του δικαίωμα να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και πως κανένας δεν μπορεί να τον κρίνει για τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψω. Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις για το θέμα κι αν αυτές οι σκέψεις αλλάξουν κάποια στιγμή, δεν το γνωρίζω. Υποθετικά, αν η σεζόν συνεχιστεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, καταλαβαίνω πως ένα εμβόλιο θα κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή μίας αυστηρής καραντίνας, αν και δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.