Μαρία Κοσμίδου

Άραγε προσκύνησαν και την παντόφλα του Πάπα της Ανατολής;

εικόνα άρθρου: Άραγε προσκύνησαν και την παντόφλα του Πάπα της Ανατολής;
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“…των οποίων η προσπάθεια να συνδράμουν για την εύκλεια της Εκκλησίας δεν ξεκίνησε καλά”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, οι νέοι Μητροπολίτες:

– Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτων,

– Καστορίας κ. Καλλίνικος,

– Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος,

για να δείξουν την αφοσίωσή τους και να λάβουν τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος εγκαρδίως εξέφρασε τη χαρά του για την “εκλογή” των.

Για την ακρίβεια, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά της Μητρός Εκκλησίας, αλλά το ίδιο μας κάνει, καθώς Εκκλησία θεωρεί τον εαυτό του και τους υποτελείς του.

Ο πιστός λαός του Θεού, δηλαδή η Εκκλησία που έχει σαν Δεσπότη, βασιλιά και κεφαλή τον Ιησού Χριστό, θα χαρεί αν οι νέοι Μητροπολίτες (και όχι μόνο) δείξουν ανδρείο φρόνημα και αντιδράσουν στα απαράδεκτα και βλάσφημα περιοριστικά μέτρα για τους ιερούς ναούς. Θα χαρεί αν οι νέοι Μητροπολίτες αντιδράσουν στις αποφάσεις της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, η εφαρμογή των οποίων επισύρει την οργή του Θεού και αυτό γίνεται αισθητό κάθε μέρα σε όλους, εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν.

Ο πιστός λαός του Θεού, δηλαδή η Εκκλησία, θα χαρεί αν οι νέοι Μητροπολίτες δεν δεχτούν το μέγα σχίσμα που έχει φέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ορθοδοξία, την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στους αρχιερατικούς θώκους έχει παγιωθεί η συνήθεια να ονομάζουν οι εκκλησιαστικοί ταγοί “Εκκλησία” τους εαυτούς τους και όσους κληρικούς, λαϊκούς και μοναχούς είναι αφοσιωμένοι σε αυτούς. Αυτό όμως λέγεται Επισκοποκεντρισμός και είναι αίρεση. Όσοι πιστοί είναι αφοσιωμένοι στον Χριστό, στο Ιερό Ευαγγέλιο, στις αγιοπατερικές διδασκαλίες, είναι (σύμφωνα με τους ίδιους) εκτός αυτής, της δικής τους εμπνεύσεως “Εκκλησίας”. Δόξα τω Θεώ που δεν ανήκουμε εκεί.

Οντες έξω από τούτη τη Δεσποτοκρατία, βιώνοντας την ασφάλεια της ιεροκανονικής Αποτείχισης, με γνώμονα τις εντολές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τους Ιερούς Κανόνες και τους Αγίους Πατέρες, ευχόμαστε στους νέους Μητροπολίτες να τους δώσει ο Θεός τα γόνατα, να γίνουν πραγματικοί Επίσκοποι, Φύλακες της Πίστης μας. Να έχουν κέντρο της ύπαρξής τους τον Χριστό μας και να αφοσιωθούν στο κύριο έργο τους, που είναι η υπεράσπιση της Πίστεως από τους εχθρούς της και εχθρούς των λογικών προβάτων που τους εμπιστεύεται ο Θεός.

Ευχόμαστε να ποθούν και να αγωνίζονται με σθένος για την εύκλεια της Εκκλησίας και όχι για την εύκλεια την προσωπική τους και του κ. Βαρθολομαίου, ώστε στο τέλος να κερδίσουν τον τίτλο “Άξιος”. Αμήν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (35, 3433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Μακεδονία ξακουστή… που τη χαρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου  “Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς, και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.