Ελένη Καμπούρη

Ευχές-βδελύγματα από τον πάπα Φραγκίσκο και το ΠΣΕ

εικόνα άρθρου: Ευχές-βδελύγματα από τον πάπα Φραγκίσκο και το ΠΣΕ
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο πάπας Φραγκίσκος και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στην πυρόπληκτη Ελλάδα, χαρίζοντάς της τις προσευχές τους


Ο πάπας Φραγκίσκος, ο γνωστός πλέον για τα “φιλάνθρωπα” αισθήματα του, εύχεται και συμπαραστέκεται στην Ελλάδα και πάλι μέσω της προσευχής του, για την δοκιμασία της από τις πυρκαγιές.

Δημοσίευμα (1) λοιπόν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν απέστειλε στον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, “επίσκοπο” Πέτρο Στεφάνου μήνυμα συμπαράστασης. «Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απειλή σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο, ως συνέπεια του κύματος καύσωνα που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες» και «προσεύχεται ζητώντας ο Κύριος να ευλογήσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και όλου του προσωπικού έκτακτης ανάγκης, για την καταπολέμηση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης». Αφήνει βέβαια το καλύτερο για το τέλος, μιλώντας για “κοινό οίκο”, έτσι για να πλανάται στον αέρα και να συνηθίζουμε όλοι στην ιδέα ότι η απροϋπόθετη ενότητα είναι προ των πυλών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα (2), συμπαρίσταται και αυτό στην πυρόπληκτη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών “Αιδ” Δρ. Τζέρι Πίλεϊ εκφράζει την συμπαράσταση του στους πληγέντες των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα, αποστέλλοντας επιστολές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και την Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος.

Ευτυχώς που έχουμε όλους αυτούς να προσεύχονται, μα ούτε οι φωτιές σβήνουν και ανάβουν άλλες “φωτιές”, ακόμα πιο επικίνδυνες για τις ψυχές μας, εκείνες της άνευ όρων ένωσης.

Όσες προσευχές κι αν κάνουν όλοι αυτοί, τους οποίους οι δικοί μας ορθόδοξοι επίσκοποι ονομάζουν “αδελφούς”, “πνεύμονες” και διάφορα άλλα τέτοια βλάσφημα και γραφικά, είναι βδελύγματα στα μάτια του Άγιου Τριαδικού Θεού. Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η προσευχή ενός αθώου μικρού παιδιού ή ενός αγράμματου/ης ηλικιωμένου/ης, η οποία αποτελεί θυμίαμα που φτάνει ψηλά στον Ουρανό, παρά οι αγαπολογίες αιρετικών και αλλοθρήσκων. Η κούραση και ο μόχθος ενός άυπνου εθελοντή πυροσβέστη είναι η καλύτερη ευχή για να σβήσει η φωτιά.

Δεν έχουμε ανάγκη τις προσευχές “για τα μάτια του κόσμου” από τους ηγέτες των αιρετικών παραφυάδων. Ούτε συμπροσευχόμαστε μαζί τους για κανένα λόγο. Αποστρεφόμαστε τις πρακτικές αυτές, που φαινομενικά ενώνουν τους ανθρώπους με αφορμή μια τραγωδία, στην πράξη όμως μας χωρίζουν από τον Θεό. Γνωρίζουμε καλά το θέατρο που παίζουν και θα πούμε ότι αυτές οι ενέργειες συμπαράστασης είναι η προσωποποίηση της ανθρώπινης υποκρισίας και κενοδοξίας. Δεν ζητήσαμε την γνώμη τους, ούτε την εκτίμησή τους. Ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους και τους ομοίους τους και ειδικά ο πάπας Φραγκίσκος ας αρκεστεί στο ρόλο που επέλεξε, αυτόν του μέγα αιρεσιάρχη και CEO της μεγαλύτερης και πλουσιότερης εταιρείας του πλανήτη.

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις να καταδείξουν την λογική των οικουμενιστών. Εξάλλου, αν τολμήσει κάποιος να αντιδράσει στις δηλώσεις και τις πράξεις του πάπα και του ΠΣΕ,  χαρακτηρίζεται αυτόματα ως φανατικός και ακραίος. Αν δεν αντιδράσουμε σε τέτοιου είδους ευχετήρια μηνύματα γεμάτα “συμπόνια”, θα περιμένουν εύλογα κι από εμάς να τον αποδεχτούμε ως θρησκευτικό ηγέτη. Με την λογική αυτή, δικαιολογούν όλα τους τα πιστεύω, κατατάσσουν εμάς στους φανατικούς και τον πάπα ως χριστιανό παγκόσμιο ηγέτη. Δηλαδή πλάνης και αλαζονείας το ανάγνωσμα! Οπότε ούτε τις ευχές τους έχουμε ανάγκη ούτε τις προσευχές τους για ό,τι δεινό συμβαίνει στη χώρα μας.

Ας δανειστούμε λοιπόν τα λόγια του Μακαριστού πνευματικού μας πατέρα Νικολάου Μανώλη, έτσι ώστε να ευαρεστήσουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό με τις πράξεις μας : “Αντιστεκόμαστε στους αφηνιασμένους Οικουμενιστές και  Νεοεποχίτες” (3).

«Τὴν πᾶσαν ἐλπίδαν μου εἰς σὲ ἀνατίθημι, Μήτηρ τοῦ Θεοῦ,  φύλαξόν με ὑπὸ τὴν σκέπην σου».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά :
Στην καρδιά της επίθεσης των σκοτεινών δυνάμεων…
Δύο απλές ερωτήσεις…
Βαρθολομαίος: Αληθινή αδελφική αγάπη ενώνει Καθολικούς και Ορθόδοξους
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

21 Σεπ

Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, Η Ουνία όπλο του Παπισμού κατά της Ορθοδοξίας

Του μακαριστού επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. «Tότε ο εωσφόρος, πού από κάποια κόγχη της αιθούσης του Βατικανού παρακολουθούσε αθέατος τη συνεδρίασι, ανέλαβε να τους βγάλει από το αδιέξοδο»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.