Επικαιρότητα

Ευχόμαστε να μην καταφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου

εικόνα άρθρου: Ευχόμαστε να μην καταφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου

Ας αντισταθούμε στο μέτρο που μας αναλογεί

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας εδώ στην Κατάνυξη, είναι φρικτή αυτή η καινοφανής πρακτική της αποτέφρωσης και φυσικά ξένη και ενάντια στην Ορθοδοξία. Έχοντας, λοιπόν, ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, αυτό του Χριστού μας, ο οποίος όταν πέθανε ως άνθρωπος, τάφηκε κανονικά το σώμα του, δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σ’ αυτήν την αντικανονική και μηδενιστική τακτική. Όταν όλη η Ορθοδοξία έχει να παραθέσει περιπτώσεις χιλιάδων λειψάνων τα οποία ως φορείς της Θείας Χάριτος μυροβλύζουν και μοσχοβολούν, πώς θα μπορούσε κάποιος εμφορούμενος από το Άγιο Πνεύμα να αμφισβητήσει αυτά τα γεγονότα και να υιοθετήσει ξένους, αιρετικούς και βλάσφημους τρόπους διαχείρισης του νεκρού σώματος του ανθρώπου;

Όσο κι αν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο πιστός λαός- ευτυχώς στην πλειοψηφία του- δεν υποστηρίζει ούτε κάνει πράξη αυτές τις άθλιες πρακτικές. Να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι οι πραγματικοί άρχοντες και ηγούμενοι της πόλης μας είναι ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Είναι σαφές, πως τον τελευταίο λόγο για τα δρώμενα στην πόλη μας τον έχουν αυτοί οι δύο. Ας ελπίσουμε κι ας προσευχηθούμε, οι Άγιοι Πολιούχοι της πόλης μας να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση αποτεφρωτηρίων, τα οποία προσβάλλουν το τελειότερο δημιούργημα του Θεού, τον άνθρωπο, αλλά και τον ίδιο τον Δημιουργό μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, οι εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν και εμποδίζουν την δημιουργία ενός τέτοιου χώρου, να συνεχίσουν να υπάρχουν και να μην καταφέρει ο Δήμος να προχωρήσει στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου οστών. Αντιθέτως, να προσπαθήσει να βρει κι άλλο χώρο, ώστε να μεγαλώσει κι άλλο το κοιμητήριο για να μπορεί να δέχεται περισσότερους κεκοιμημένους. Είναι υποχρέωσή του άλλωστε να προνοεί να βρίσκει χώρους ανάπαυσης για τους νεκρούς αδελφούς μας.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μια ευλογημένη πόλη που αρκετά έχει υποφέρει από ανήθικα, αντιχριστιανικά και βλάσφημα δρώμενα. Ας αντισταθούμε στο μέτρο που μας αναλογεί, έτσι ώστε ο Κύριός μας να δει την προαίρεσή μας και να μην επιτρέψει την δημιουργία ενός τέτοιου άθλιου δημιουργήματος. Ας μην κάνουμε το χατήρι του βρωμερού διαβόλου, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να διακόψει την κοινωνία μας με τον Άγιο Τριαδικό Θεό.

Δείτε σχετικά:
O Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κ. Ζέρβας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
– Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας δεν είναι σε θέση να δει τον κίνδυνο. Ευκαιρία για την πόλη θεωρεί το Gay Pride!
Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ριτσώνα [φώτο]
Σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στη Ριτσώνα
«Πράσινο φως» για το πρώτο Ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα…
Ο Διάβολος θέλει να εξαφανίσει το ανθρώπινο σώμα: Εγκρίθηκε το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα!

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.