Επικαιρότητα

Ευλογημένος(;) ο ερχόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μητρόπολη Καλαμαριάς!

εικόνα άρθρου: Ευλογημένος(;) ο ερχόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μητρόπολη Καλαμαριάς!
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Μπορεί από τους Μητροπολιτικούς αυλοκόλακες να δοξάστηκε σαν «ελέω θεού βασιλεύς», αλλά το ποίμνιο δεν έδειξε την ίδια θερμή υποδοχή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 με αφορμή την άφιξη Βαρθολομαίου στη Μητρόπολη Καλαμαριάς, ο εκεί Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος απηύθυνε με εγκύκλιο πρόσκληση προς τον κλήρο και τον λαό να παραστούν στην υποδοχή του Παναγιωτάτου και να συμμετέχουν στις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Μάλιστα, σημαιοστόλισε την Εκκλησία και σήκωσε πανό που έγραφε «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Στ’ αλήθεια όμως, δεν ντράπηκαν εκεί στη Μητρόπολη Καλαμαριάς να κάνουν αυτή τη βλάσφημη αναλογία; Μήπως ήρθε ένας άγιος Πατριάρχης; Ήρθε ένας ποιμένας εις τύπον Χριστού; Ποιος είναι τελικά ο Βαρθολομαίος που ύμνησαν οι Μητροπολιτικοί της Καλαμαριάς; Αυτός που βλασφήμησε την Ιαματική Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και επέβαλε τη μασκοφορία και τα εμβόλια; Αυτός που κοινωνεί με τα Δαιμόνια συμπροσευχόμενος με κάθε λογής αιρετικούς;

Πάντως μπορεί από τους Μητροπολιτικούς αυλοκόλακες να δοξάστηκε σαν «ελέω θεού βασιλεύς», αλλά το ποίμνιο δεν έδειξε την ίδια θερμή υποδοχή. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πενιχρή και αυτή την κίνηση οφείλουμε να την επαινέσουμε. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το ποίμνιο ελέγχει τους μωρούς και τυφλούς Μητροπολιτικούς αλλά και τον Πατριάρχη, τους ψευδοποιμένες και προδοπροφήτες, τους λύκους τους βαρείς, και αντιδρά! Τόσο με τις αναρτήσεις τους στα social media όσο και με την αποχή τους από τις εκδηλώσεις υποδοχής, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Είναι ανεπιθύμητος ο Πατριάρχης»!

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό! Σε τόσο σοβαρά πλήγματα όπως είναι το πλήγμα της πανθρησκείας και των σχισμάτων που προκλήθηκαν από τις κακοδοξίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη. Ο τρόπος να αντιδράσει ο ορθόδοξος πιστός δεν συνάγεται εκ κοιλίας αλλά είναι αυστηρά οριοθετημένος από τους Αγίους Πατέρες. Αναφερόμαστε σε όσα ορίζει ο 15ος Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου επί αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχη Κων/λεως, ο οποίος επιτρέπει μάλιστα ακόμη και την διακοπή μνημόνευσης του αιρετίζοντος Επισκόπου προ συνοδικής διαγνώσεως.

Κανείς δεν θα κριθεί για τα θαύματα που ενήργησε σε αυτόν τον κόσμο, ούτε θα κριθεί από τα παράσημα που του χάρισαν οι χοϊκοί άνθρωποι ή τα πανό που σήκωσαν για χάρη του. Σκοπός του ανθρώπου είναι η κάθαρση, ο φωτισμός και η θέωση και τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει εκτός της Ορθοδοξίας. Μείναμε σταθεροί στις διδαχές των Αγίων Πατέρων; Κρατήσαμε το δόγμα και την Παράδοση; Ή οικειοποιηθήκαμε το ξένο και αιρετικό;
«οὐαί ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι· κατά τά αὐτά γάρ ἐποίουν τοῖς ψευδοπροφήταις οἱ πατέρες αὐτῶν».

Που σημαίνει: «Αλλοίμονον, όταν σας επαινέσουν όλοι οι άνθρωποι, επειδή όλους θα τους κολακεύετε, εις όλους θάλετε να αρέσετε, με όλους θέλετε να τα έχετε καλά, καταπατούντες τον νόμον του Θεού. Τα ίδια έκαναν (τέτοιους επαίνους δηλαδή απέδιδαν) στους ψευδοπροφήτας και οι πρόγονοι των σημερινών Εβραίων».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.