Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναλυτικά οι απαγορεύσεις διακρίσεων που επιβάλει σχετικά με το ”ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”

εικόνα άρθρου: Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναλυτικά οι απαγορεύσεις διακρίσεων που επιβάλει σχετικά με το ”ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”

Όλοι οι πολίτες —εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι— θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το id-ont.org το ακόλουθο άρθρο  συνοδευόμενο από την χαρακτηριστική φωτογραφία:


Σχόλιο ID-ont:

α) Ευτυχώς ακόμη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερισχύουν οι συνετές απόψεις και όχι οι ακραίες όπως του πρωθυπουργού μας ο οποίος ζήτησε (τουλάχιστον αρχικά) πιστοποιητικό μόνο για τους εμβολιασθέντες! Τελικά το πιστοποιητικό θα μπορούν να το εκδώσουν: είτε οι εμβολιασθέντες, είτε οι έχοντες αρνητικό test covid, είτε οι αναρρώσαντες από covid. Η πικρή πείρα των βορειοευρωπαίων συμμάχων μας από τα ιατρικά πειράματα των Ναζιστών εγκληματιών και οι συνεπακόλουθες Διεθνείς Συμβάσεις που αφορούν ιατρικές πρακτικές (βλ. Kώδικα Νυρεμβέργης, Σύμβαση Οβιέδο, Διακήρυξη UNESCO για τα γενετικά δεδομένα κλπ https://id-ont.org/articles/), συγκρατούν ακόμη κάποιες συνειδήσεις και δεν επέβαλαν τον εμβολιασμό -μέσω του πιστοποιητικού – ως έμμεσα υποχρεωτικό.

β) Το πιστοποιητικό εκδίδεται μόνο για τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε και δεν προβλέπεται οποιαδήποτε άλλη χρήση του.

γ) Είναι προσωρινό μέτρο, με την λήξη της πανδημίας από τον ΠΟΥ, θα πάψει να χρησιμοποιείται.

ΥΓ. Παρόλες τις καλές προθέσεις όπως καταγράφονται αυτή τη στιγμή, μένει να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι μη εβολιασθέντες (για οποιονδήποτε λόγο) δεν θα απολύονται, θα προσλαμβάνονται κανονικά, θα μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή και δεν θα αποτελέσουν τους σύγχρονους “εκτοπισμένους”…

(βλ. Μητέρα 4 παιδιών απολύθηκε γιατί δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο: https://www.cretalive.gr/kriti)

______________________

2. Απαγόρευση των διακρίσεων:

  • Όλοι οι πολίτες —εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι— θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Για την πρόληψη των διακρίσεων σε βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, η Επιτροπή δεν προτείνει μόνο τη δημιουργία του διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και τη δημιουργία πιστοποιητικού εξέτασης για την COVID-19, καθώς και πιστοποιητικού για τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.
  • Ίδιο δικαίωμα για τους ταξιδιώτες με ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό — αν τα κράτη μέλη αποδέχονται αποδεικτικό εμβολιασμού ως λόγο εξαίρεσης από ορισμένους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας, όπως από την υποβολή σε εξέταση ή σε καραντίνα, θα απαιτηθεί να αποδέχονται, με τους ίδιους όρους, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται στο πλαίσιο του συστήματος του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού. Η υποχρέωση αυτή θα περιορίζεται στα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη θα μπορούν να αποφασίσουν να αποδέχονται και άλλα εμβόλια επιπλέον αυτών.
  • Κοινοποίηση άλλων μέτρων – αν κάποιο κράτος μέλος εξακολουθεί να απαιτεί από τους κατόχους ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού να υποβάλλονται σε καραντίνα ή σε εξέταση, θα πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή και όλα τα άλλα κράτη μέλη και να εξηγεί τους λόγους για την επιβολή των μέτρων αυτών.

3. Μόνο ουσιώδεις πληροφορίες και ασφαλή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα:

  • Τα πιστοποιητικά αυτά θα περιέχουν ένα περιορισμένο σύνολο πληροφοριών, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο / την εξέταση / την ανάρρωση και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό του πιστοποιητικού. Ο έλεγχος των δεδομένων αυτών θα είναι δυνατός μόνο για την επιβεβαίωση και την επαλήθευση της γνησιότητας και της εγκυρότητας των πιστοποιητικών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”
– Πού παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων;
– Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.