Επικαιρότητα

Ευτυχώς που υπάρχουν τολμηροί Ιερείς που βοήθησαν και κοινώνησαν το ποίμνιο εν μέσω του εγκλεισμού

Τότε, αγαπητέ χαφιέ, έχεις ήδη νοσήσει ο ίδιος βαθύτατα ψυχικά και σίγουρα κανένας ψυχίατρος δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φτάσαμε άραγε σε εποχές όπως αυτή στην οποία ζούσε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος; Γνωρίζουμε από τη ζωή του πως, για να μεταλάβει Σώμα και Αίμα Χριστού, ο Ιερέας του Τα μετέφερε μέσα σε ένα μήλο, υπό τον φόβο του διωγμού από αλλόθρησκους και φανατισμένους; Κι αν τότε ήταν ολοφάνερο το μίσος των αλλόθρησκων, στα τωρινά χρόνια πώς είναι δυνατόν να κρύβει ο Ιερέας το Άγιο Δισκοπότηρο με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, μέσα σε καλάθια με ψωμιά και μήλα; 

Είναι τραγικό αυτό που γίνεται, να εξισώνεται μία πίτσα με τη Θεία Κοινωνία. Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, φτάσαμε σε σημείο μία πίτσα να μοιράζεται μέσω του delivery στα σπίτια με απείρως μεγαλύτερη ευκολία, ενώ το Δώρο των δώρων να αντιμετωπίζεται ως κάτι ύποπτο προς μολυσμό και να σκανδαλίζει μερίδα συμπολιτών μας. Από την πολλή, εξαιτίας της άμετρης οικονομίας και της συνεχούς έκπτωσης εκ μέρους των Ιεραρχών μας, φτάσαμε στο σημείο ο λαός να παραμένει ακατήχητος και να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει το θησαυρό της Ορθοδοξίας και το φάρμακο που του παρέχει ο Άγιος Τριαδικός Θεός.

Ευτυχώς που υπάρχουν τολμηροί Ιερείς σαν τον Πάτερα Σεραφείμ, που βοήθησαν και κοινώνησαν το ποίμνιο εν μέσω του εγκλεισμού του στα σπίτια. Αυτό είναι πολύ παρήγορο, γιατί δείχνει πως η πνευματική φλόγα μας δεν έχει σβήσει ακόμη. Τον συγχαίρουμε που το ομολογεί, αν και στην πραγματικότητα η όλη κατάσταση προκαλεί θυμό και αγανάκτηση. Στα κρυφά και αοράτως, μέσα σε καλάθια και καλά σκεπασμένα, είδαμε να μεταφέρεται ο Χριστός μας μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο, λες και ήταν ανεπιθύμητος, δυσάρεστος ή υπόλογος για κάποια ανομία… Επισήμως όντως δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία, αλλά όμως απαγορεύτηκε η μετάδοσή Της στον πιστό λαό. Τότε για ποιον τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας; Για τα άδεια στασίδια; Δώστε φαγητό στον κόσμο να τραφεί, αλλά μην του δίνετε Θεία Κοινωνία να θρέψει την ψυχή του; Τι αλλόκοτες καταστάσεις ζούμε;

Πώς καταντήσαμε έτσι; Σκανδαλιζόμαστε, επειδή ο Ιερέας κοινωνεί ανθρώπους που χρειάζονται το Χριστό; Κι αν υποθέσουμε ότι κάποιοι είναι άθεοι, δύσπιστοι και αρνητές της Ορθοδοξίας, σε τι τους ενοχλεί που στο διπλανό τους διαμέρισμα οι άνθρωποι διψάνε για Χριστό; Αφού Τον αρνείσαι και Τον φοβάσαι, γιατί ασχολείσαι μαζί Του; Νομίζεις ότι προσφέρεις καλές υπηρεσίες υγείας στο γείτονά σου, γιατί θεωρείς ύποπτη την Θεία Κοινωνία για μολυσμό; Τότε, αγαπητέ χαφιέ, έχεις ήδη νοσήσει ο ίδιος βαθύτατα ψυχικά και σίγουρα κανένας ψυχίατρος δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μας βομβαρδίζουν ολημερίς και ολονυχτίς με πληροφορίες ασέβειας και βλασφημίας, ότι δήθεν μεταδίδονται μικρόβια μέσω της Θείας Κοινωνίας. Ακόμη και επιστημονικά δεν καταγράφεται πουθενά στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία τέτοιο περιστατικό. Αν ήταν έτσι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, όλοι οι Ιερείς μας θα ήταν άρρωστοι με AIDS, ηπατίτιδα, λέπρα, μηνιγγίτιδα, φυματίωση, τύφο κι ένα σωρό άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Πώς να πείσεις τον άπιστο και το βλάσφημο, αν δεν τον έχεις κατηχήσει προηγουμένως; Μάλλον οι περισσότεροι από τους Ιερείς και τους Αρχιερείς θέλουν οι ίδιοι κατήχηση και πνευματικό ξεσκόνισμα. Αλλοιώσαμε τα Θρησκευτικά στα σχολεία, αλλοιώσαμε την Ορθόδοξη διδασκαλία, αλληθωρίζουμε δυτικά, κάνουμε εκπτώσεις συνέχεια στην Πίστη και γενικά η οικονομία έγινε το Α και το Ω της Ορθόδοξης διδασκαλίας… Παντού χλιαρότητα, αντικανονικότητα και αίρεση. Πώς τότε θα διατηρηθεί στο ακέραιο το υπέρλογο θαύμα της Ορθοδοξίας; Ντροπή σε όλους μας που δεν είμαστε ικανοί να διακρίνουμε το μπακίρι από το χρυσό. Delivery λοιπόν ελεύθερα για σάντουιτς και τούρτες και οι Εκκλησίες ερμητικά κλειστές, για να μην σκανδαλιστούν οι μασώνοι, οι άθεοι και οι αιρετικοί. Πνευματική μαυρίλα δεσπόζει παντού!

Διαβάζουμε στο newsbomb.gr:


Κορονοϊός: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους στην Ηλιούπολη

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη παραδέχτηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους όσο οι εκκλησίες παρέμεναν κλειστές

Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας ο Αρχιμανδρίτης πήγαινε σε σπίτια πιστών και τους κοινωνούσε κρύβοντας το Άγιο Δισκοπότηρο κάτω από τον άρτο και καλάθια με μήλα.

«Αυτό όχι γιατί έκανα κάτι παράνομο, δεν υπήρχε καμία κοινή υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Αλλά για να μην προκαλούμε συμπλεγματικά άτομα της γειτονιάς, είτε εξ ιδεολογικής αντιλήψεως είτε εκ ψυχολογικών καταστάσεων να ενημερώνουν άσκοπα την αστυνομία ότι τάχα γίνεται κάτι παράνομο», σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

«Δεν είναι καμία παράβαση των κανόνων, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγραφή στις κοινές υπουργικές αποφάσεις. Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας μετέφερε στο σπίτι την πνευματική τροφή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Επειδή αυτό το θαύμα δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και το θάνατο, ο οποίος ίσως γίνεται αφορμή για κάποιους να βάζουν όρια και να δίνουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν τη μετάδοση ενός θανατηφόρου ιού».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Όταν ο δρόμος της αγάπης ακυρώνει τον Χριστό της αγάπης!
Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
– Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Βουλγαρία και Γεωργία: Εκατοντάδες πιστοί αψήφησαν τα μέτρα και συνέρρευσαν στις εκκλησίες
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
 Κατά τον π. Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού
– Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.