εικόνα άρθρου: FANARI PAPERS Μέρος δεύτερο
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Αποκαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται σαν γάγγραινα η διδασκαλία της παναίρεσης του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία σε όλα τα επίπεδα


Ο τίτλος και του πρώτου άρθρου προέρχεται από τα Panama Papers.
Τί είναι όμως αυτά, ποιοι εμπλέκονται και γιατί είναι σημαντικά;

Επικεφαλής κρατών, πολιτικοί, επιχειρηματίες, διασημότητες, αθλητές, ακόμη και εγκληματίες συγκαταλέγονται μεταξύ όλων όσοι κατονομάζονται στα αποκαλούμενα Panama Papers, εκατομμύρια αρχεία που διέρρευσαν στον Τύπο, αποκαλύπτοντας τις μεθόδους μέσω των οποίων οι ισχυροί του κόσμου τούτου χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες τους γνωστούς υπεράκτιους «φορολογικούς παραδείσους» για τη μυστική διαχείριση αλλά και την απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Κατ’ αναλογία επισημαίνουμε όλα τα κείμενα στην Ορθοδοξία που σχετίζονται με την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. Εκεί επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η συνοδική κατοχύρωση της παναιρέσεως του οικουμενισμού, αναγνωρίζοντας τις αιρέσεις ως εκκλησίες. 

Για να επιτευχθεί αυτό θεσμοθετήθηκε και η Νέα Αιρετική Εκκλησιολογία του πρώτου άνευ ίσων, με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να αποκτά αντικανονικά υπερεξουσίες στα πρότυπα ενός πάπα της ανατολής, με τα γνωστά αποτελέσματα στο Ουκρανικό, το Νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία και γενικότερα στον διχασμό που έχει προκληθεί και μάλιστα στο όνομα της ενότητας. 

Το κείμενο των εξήντα τριών σελίδων, των εννέα κεφαλαίων και των ογδόντα δύο άρθρων επιγράφεται: “Υπέρ της του κόσμου ζωής. Το κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας” . Περιλαμβάνει τριάντα πέντε λέξεις κλειδιά, είναι γραμμένο σε δεκατέσσερις γλώσσες και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο επίσημο site της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τη χαλαρή διατύπωση ότι συντάχθηκε υπό επιτροπής!!!

Στο άρθρο μας Fanari Papers: Θεολογικό σκάνδαλο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαμε επισημάνει μεταξύ άλλων:
Εφιστούμε την προσοχή σε Πατριάρχες, Αρχιερείς, στον Ιερό Κλήρο, στα Μοναστήρια της Ορθοδοξίας και τον πιστό λαό του Θεού(..)

Με παρρησία όμως δηλώνουμε πως το κείμενο αυτό είναι επικίνδυνο, ακριβώς επειδή έχει μολυνθεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού σε όλη του την έκταση(..)

Επιχειρείται στην Ορθόδοξη Εκκλησία ό,τι πέτυχε η Β Βατικάνεια Σύνοδος στους παπικούς, δηλ. η Συνοδική νομιμοποίηση της παναίρεσης του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.

Εξοργιστικό πάντως είναι το ειρωνικό ύφος απέναντι στις αναχρονιστικές, όπως τονίζεται, θέσεις των Αγίων Πατέρων”.

Σήμερα 16 μήνες από εκείνη την αποκάλυψη, οι οικουμενιστές Κληρικοί και θεολόγοι διοργανώνουν πομπώδη συνέδρια προς επιβεβαίωση της οικουμενιστικής τους πορείας.  

Τι αποκαλύπτεται, όμως, δίχως καμία αναστολή πλέον;

Το 2017 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ζήτησε από καθηγητές Θεολογίας των Πανεπιστημίων όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ένα κείμενο για την κοινωνική διδασκαλία της Εκκλησίας με βάση τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου 2016. Το ξεκίνημα έκανε ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής (Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και Θεολογικός σύμβουλος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου). Το κείμενο ετοιμάστηκε, γνωστοποιήθηκε στις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου και ξεκίνησε το ταξίδι του…

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. , κατά το διήμερο 29 – 30 Μαρτίου, στη Θεολογική Σχολή, διεξήχθη Συνέδριο με θέμα ‘’Υπέρ της του κόσμου ζωής. Το κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας’’.

Το κείμενο αυτό, λοιπόν, που πρωτοδημοσιεύθηκε σχεδόν ως αγνώστου πατρός, έχει πατέρα τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της επιτροπής Αρχιδιακ. π. Ιωάννη Χρυσαυγή. Δεκαέξι μήνες μετά, λοιπόν, αποκαλύπτονται ονόματα και ρόλοι. 

Έρχεται βέβαια καταϊδρωμένη η “θεολογική” Σχολή Θεσσαλονίκης (που πάει για κλείσιμο, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των εισακτέων της για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) να διοργανώσει συνέδριο, να παραθέσει και γεύμα και όλα τα καλά…

Τα αποκαλύπτουμε, τα καταγράφουμε, τα επισημαίνουμε και τα καταδικάζουμε. Ουδεμία πνευματική κοινωνία με τους εχθρούς του Κυρίου, τους παναιρετικούς οικουμενιστές. 

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧIΣχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.