Επικαιρότητα

Fanari Papers: Θεολογικό σκάνδαλο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

εικόνα άρθρου: Fanari Papers: Θεολογικό σκάνδαλο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ένα κείμενο εξήντα σελίδων που είδε το φως της δημοσιότητας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το κείμενο φέρεται να έχει την άδεια της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με κάθε επισημότητα, αλλά έχει υποστεί και τροποποιήσεις εκ των υστέρων.

Σε διαθρησκειακές συναντήσεις φαίνεται να χρησιμοποιείται ως βάση διαλόγου, από την πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του Φαναρίου το επικαλούνται ήδη μουλωχτά, σαν να πρόκειται για έγκυρη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το κείμενο των εξήντα τριών σελίδων, των εννέα κεφαλαίων και των ογδόντα δύο άρθρων επιγράφεται: Υπέρ της του κόσμου ζωής. Το κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας“.

Προσφέρεται μάλιστα με τριάντα πέντε λέξεις κλειδιά και σε δεκατέσσερις γλώσσες, στο επίσημο site της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το κείμενο φέρεται να έχει συνταχθεί υπό επιτροπής.

Εγκρίθηκε προς δημοσίευση κατά τη σύγκληση της Ιεραρχίας του Οικουμενικού θρόνου την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο παρασκήνιο μιας σύγκλισης κατά την οποία κυριάρχησε, όπως θυμόμαστε, η χειροθεσία Τσιόδρα.

Φέρεται το κύριο μέρος της να είναι ήδη γνωστό από Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2021 και αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου Κρήτης.

Θεολογικό σκάνδαλο συνιστά φυσικά το περιεχόμενο του κειμένου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως επιχειρείται η νομιμοποίηση του δεύτερου γάμου των κληρικών, της ταφής των αυτοκτονούντων, της Θείας Κοινωνίας γυναικών κατά τη λοχεία, της αγαμίας ως τρίτου ευλογημένου δρόμου μετά το μοναχισμό και το γάμο, του γάμου με άπιστους ή ετερόδοξους κ.α. Η λίστα είναι ατελείωτη και οι προτάσεις σκανδαλώδεις.

Εφιστούμε την προσοχή σε Πατριάρχες, Αρχιερείς, στον Ιερό Κλήρο, στα Μοναστήρια της Ορθοδοξίας και τον πιστό λαό του Θεού.

Το ρήγμα του Κολυμπαρίου, μετά το σεισμό του Ουκρανικού, δίνει νέο σεισμό που ταρακουνάει συθέμελα την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ήδη έχουμε δώσει το κείμενο σε Ορθόδοξους Θεολόγους για ανάλυση και εκτενή επιστημονική Θεολογική αναίρεση όλων των προβληματικών σημείων του.

Με παρρησία όμως δηλώνουμε πως το κείμενο αυτό είναι επικίνδυνο, ακριβώς επειδή έχει μολυνθεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού σε όλη του την έκταση.

Επιχειρείται στην Ορθόδοξη Εκκλησία ό,τι πέτυχε η Β Βατικάνεια Σύνοδος στους παπικούς, δηλ. τη Συνοδική νομιμοποίηση της παναίρεσης του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.

Εξοργιστικό πάντως είναι το ειρωνικό ύφος απέναντι στις αναχρονιστικές, όπως τονίζεται, θέσεις των Αγίων Πατέρων.

Οι Άγιοι, στη λογική των συντακτών του κειμένου, δε φαίνεται να είχαν αγάπη για το συνάνθρωπο όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.

Ως συνεχιστές της παρακαταθήκης του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας, που πρώτος στη Νέα Χιλιετία σήκωσε το μαρτυρικό σταυρό της Αποτείχισης ως Αγιοπατερικής αντίδρασης σε καιρό αιρέσεως, έχουμε Ιερό Καθήκον να αναδεικνύουμε θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ.

Στώμεν Καλώς!

#Fanari_Papers

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.