εικόνα άρθρου: Φαναριώτικη αντιπροσωπεία στο Βατικανό

Του Μανώλη Κείου

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα βρεθεί στη Ρώμη για την γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και τον Παύλου συνεχίζοντας την συνήθεια των τελευταίων ετών οπότε και Οικουμενικό Πατριαρχείο και Βατικανό στέλνουν αντιπροσωπείες στους εορτασμούς των πολιούχων Αγίων.

Μια επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου λοιπόν θα βρίσκεται στη Ρώμη, στις 27-29 Ιουνίου.

Η φετινή αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έχει ως επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιωβ, ο οποίος εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και συμπροεδρεύει στην Κοινή Διεθνή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ των παπικών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνεδριάζει περιοδικά.

Την αντιπροσωπεία θα συμπληρώνουν ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος και ο διάκονος Βοσπόριος και όλοι μαζί θα γίνουν δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 Ιουνίου, ενώ επίσης η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το Ποντιφικό Συμβούλιο του Βατικανού για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία θα παραστεί στην επίσημη ευχαριστιακή εορτή που λειτουργεί ο ποντίφικας κατά την οποία παραδοσιακά ευλογεί το Pallium. Το pallium είναι ένα ένδυμα λευκού μαλλιού που οι μητροπολίτες φορούν στους ώμους τους ως σύμβολο της εξουσίας τους και της ενότητάς τους με τον Πάπα.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.