Ιωάννης Πουναρτζόγλου

“Φιλανθρωπική” βεβήλωση Ναού στο Ελσίνκι

εικόνα άρθρου: “Φιλανθρωπική” βεβήλωση Ναού στο Ελσίνκι
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το κοσμικό πνεύμα επιτάσσει την πλήρη ασέβεια και τον εξευτελισμό του χώρου όπου κατοικεί ο Θεός με τους Αγίους του και διακονούν αμέτρητοι Άγγελοι!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Εκκλησία της Φινλανδίας -πιστή στο πνεύμα του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης- διοργάνωσε συναυλία εντός του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελσίνκι. Σκοπός της συναυλίας αυτής ήταν η οικονομική ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη είναι αρετές ευάρεστες στον Θεό και ως Ορθόδοξοι καλούμαστε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, όταν αυτοί βάλλονται από οποιονδήποτε πειρασμό. Τι γίνεται όμως όταν υβρίζουμε και βεβηλώνουμε τους Ναούς μας στο όνομα της φιλανθρωπίας;

Ολόκληρη Φινλανδία και δεν υπήρχε άλλος χώρος να γίνει αυτή η συναυλία; Έπρεπε να γίνει στον Ναό, όπου μέσα σ’ αυτόν τον ιερό χώρο έχουν καθαγιαστεί τα πάντα και τελούνται όλες οι ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα τη Θεία Λειτουργία; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό! Οι ναοί μας έχουν μετατραπεί σε χώρους συναυλιών, παζάρια εκκλησιαστικών ειδών, εμβολιαστικά κέντρα, τηλεοπτικά στούντιο με κάμερες για live μεταδόσεις ακόμα και πάνω στην Αγία Τράπεζα… Κι όλα αυτά γίνονται γιατί η “εκκλησία” της εποχής μας έχει απορρίψει το πνεύμα του Θεού και έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο κοσμικό πνεύμα. Αυτό με τη σειρά του επιτάσσει την πλήρη ασέβεια και τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό του ιερού χώρου που κατοικεί ο Θεός με τους Αγίους του και διακονούν αμέτρητοι Άγγελοι!

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για όσα τραγικά γίνονται στην Εκκλησία, φταίμε εμείς! Και όχι μόνο λόγω των αμαρτιών μας, αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας μας! Επιτέλους, ας αντιδράσουμε προς Δόξαν Θεού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Αποτείχιση στο προσκήνιο λόγω πολέμου
– Μία διαφορετική (και συμπληρωματική) ματιά πάνω στα γεγονότα της Ουκρανίας
– Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;
– ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Θα οδηγήσει ο πόλεμος στην ένωση με τους Ουνίτες;

Σχετικά άρθρα

Αφιερώματα

11 Ιούν

Το άγιο πετραχήλι

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Ποίημα αφιερωμένο στην 34η επέτειο χειροτονίας εις πρεσβύτερον του μακαριστού γέροντά μας π.Νικολάου Μανώλη…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.