Επικαιρότητα

Φίλος του Διαβόλου ο Πάπας

εικόνα άρθρου: Φίλος του Διαβόλου ο Πάπας

Σεμινάρια δαιμονολογίας από τους εξορκιστές του Πάπα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάσαμε σε σχετικό δημοσίευμα ότι «Σύμφωνα με τη La Repubblica, την οργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Έδρας Regina Apostolorum και πρόκειται για τη 16η έκτη κατά σειρά συνάντηση με θέμα τους εξορκισμούς.

Oι διοργανωτές εξηγούν ότι πρόκειται για “σεμινάρια μοναδικά στον κόσμο, με πολύπλευρη και διεπιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος”, αναφερομενοι ακριβώς στους ιερείς που έχουν ειδικευθεί σε εξορκισμούς και στις προσευχές για την πάταξη του Σατανά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα σεμινάρια της Ρώμης θα πάρουν μέρος εξορκιστές διαφόρων χριστιανικών δογμάτων, ένας μουσουλμάνος ειδικός “δαιμονολογίας”, ανθρωπολόγοι, ενώ θα παρουσιαστεί και μια επιστημονική έρευνα με θέμα, πάντα, τους εξορκισμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Στο μεταξύ, 13 εξορκιστές του ιταλικού νησιού της Σαρδηνίας συναντήθηκαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες για να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν το πόσο άλλαξε ο ρόλος τους και να αναφερθούν στις νέες τους προκλήσεις. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, αναφέρθηκε και πρόσφατα στον Εωσφόρο και στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται:

“Ο διάβολος υπάρχει, ασφαλώς και υπάρχει. Δεν πρέπει να δοξάζουμε τον εαυτό μας, διότι ακριβώς σε αυτή την διάσταση την οποία ζούμε σαν να είναι αποκλειστική, παρεισδύει ο διάβολος. Δεν πρέπει να δοξάζουμε δηλαδή με έμμεσο τρόπο τον ίδιο τον δαίμονα”

Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εξορκιστών και Πάπα δεν μπορεί να προστατεύσει τον κόσμο από τον φθόνο του Διαβόλου. Αντίθετα ο ίδιος ο Διάβολος γίνεται ισχυρότερος δια των αιρετικών, διότι εξαιτίας της πτώσης τους, του δίνουν χώρο και αξία.

Η σχέση λοιπόν Διαβόλου και Οικουμενισμού είναι άρρηκτη.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στο έργο του: «Διάβολος και Μαγεία» στο κεφάλαιο «Έργο του (Διαβόλου) είναι η πολυθεΐα και η ειδωλολατρία», λέει τα εξής:

«Οι δαίμονες οδηγούν τους ανθρώπους στα είδωλα, τους απομακρύνουν από τον Θεό και τους πείθουν να μην πιστεύουν στη μέλλουσα ζωή. Ο δαίμονας, ακόμα και όταν δεν βρίζεται, βλάπτει αυτούς που τον πιστεύουν και τον τιμούν.

Υπήρχε συνήθεια στους ειδωλολάτρες να θεοποιούν ανθρώπους. Το γράφω ώστε όταν σου λένε «από πού προήλθε αυτό;» να ξέρεις πώς έγινε η αρχή. Κατά τον ίδιο τρόπο και τους Αποστόλους, αν και ήταν άνθρωποι, τους θεοποιούσαν (Πράξ. 14,11). Με τον ίδιο τρόπο και ο διάβολος κατέβαλε στην αρχή μεγάλες προσπάθειες για να εισαγάγη στους ανθρώπους την ασέβεια, λέγοντας: «Θα γίνετε σαν θεοί» (Γέν. 3,5). Και επειδή δεν το κατόρθωσε, επιχειρεί να το εισαγάγη αργότερα, προσπαθώντας πάντοτε να εισαγάγη την πολυθεΐα».

Ενώ ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος τόνισε ότι: «O Διάβολος, όταν είδε ότι πλέον η ισχύς του κυριολεκτικά κατερρακώθη με τον Σταυρό και την Ανάστασι του Χριστού, άρχισε να πολεμά την Εκκλησία με μίαν νέαν μέθοδον, με την μέθοδον της νοθείας. Δεν έρχεται να πη ότι ο Χριστός δεν είναι τίποτε γιατί ενικήθη∙ έρχεται όμως να μιλήση με την γλώσσα της νοθείας και να πη: «Ναι, βεβαίως! εγώ δέχομαι τον Ιησούν Χριστόν. Βεβαίως! Αλλά, ξέρετε, ο Ιησούς Χριστός – σπουδαίος άνθρωπος!- αλλά…δεν είναι Θεός»! Ή το άλλο: «Βεβαίως! είναι Θεός!… Αλλά δεν έγινε άνθρωπος ήτανε φαινομενικά άνθρωπος»! Και ούτω καθ΄ εξής. Δηλαδή με κάθε τρόπο επιδιώκει να δημιουργήση ο Διάβολος μίαν απόκλισιν από την αλήθεια. Κι αυτή η απόκλισης από την αλήθεια λέγεται αίρεσις».

Επίσης, ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς σημειώνει: «Εἰς τήν ἱστορίαν τοῦ ἀνθρωπίνου γένους ὑπάρχουν τρεῖς κυρίως πτώσεις: τοῦ Ἀδάμ, τοῦ Ἰούδα, τοῦ  Πάπα. Ἡ οὐσία τῆς πτώσεως εἰς τήν ἁμαρτίαν εἶναι πάντοτε ἡ ἰδία: τό νά θέλῃ κανείς νά γίνῃ καλός διά τοῦ ἑαυτοῦ του· τό νά θέλῃ κανείς νά γίνῃ τέλειος διά τοῦ ἑαυτοῦ του· τό νά θέλῃ κανείς νά γίνῃ θεός διά τοῦ ἑαυτοῦ του. Ἀλλά τοιουτοτρόπως ὁ ἄνθρωπος ἀσυναισθήτως ἐξισοῦται μέ τόν διάβολον. Διότι καί αὐτός ἤθελε νά γίνῃ Θεός διά τοῦ ἑαυτοῦ του, νά ἀντικαταστήσῃ τόν Θεόν μέ τόν ἑαυτόν του».

Και σε άλλο σύγγραμμα διαβάζουμε τα παρακάτω: «Βρήκαμε επίσης μέσα στα κακά πνεύματα και εκείνα που όχι μόνο αγαπούν το ψέμα, αλλά και ωθούν τα θύματά τους στη βλασφημία. Αυτό μπορώ και εγώ να το επιβεβαιώσω. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου ένα δαίμονα να ομολογεί ξεκάθαρα ότι είχε χρησιμοποιήσει τον Άρειο και τον Ευνόμιο, για να ενσπείρει στην εκκλησία ανίερες και αιρετικές δοξασίες.

Διαβάζουμε επίσης στο βιβλίο των Βασιλειών ότι κάποιος από αυτούς καυχιόταν για παρόμοια πράγματα και έλεγε: «θα φύγω από δω και θα γίνω πνεύμα ψεύτικης προφητείας στο στόμα όλων των ψευδοπροφητών (Γ Βασιλειών 22,22). Αυτή ακριβώς την κατηγορία των δαιμόνων είχε στο νου του και ο Απόστολος όταν επιτιμούσε εκείνους που αφήνονται να εξαπατηθούν από αυτούς τους δαίμονες και τους έλεγε: “Θα προσέχουν σε πνεύματα πλάνης και σε δαιμονικές διδασκαλίες, σε ανθρώπους που ψευδολογούν με υποκρισία» (Α Τιμοθέου 4,1-2)”

(Αββά Κασσιανού τόμος Α, εκδ. Ετοιμασία σελ. 235)

Όσοι λοιπόν, όντες βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πιστεύουμε κατ’ ουσίαν πως έχουμε την ίδια πίστη, ταυτότητα πνεύματος, με τους Αγίους της Εκκλησίας, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε καλά τη σύνδεση Πάπα και Διαβόλου και να φωνάξουμε «Ἀποτάσσομαί σοι Σατανᾶ, καί πάσῃ τῇ πομπῇ σου» και να βάλουμε καλά στον νου ότι η πομπή αυτή είναι η πομπή του Οικουμενισμού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι θηριωδίες του ISIS
Πάπας Φραγκίσκος, χορηγός ή πνευματικός ηγέτης;
– Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
Ο πάπας Φραγκίσκος, τα αγάλματα του Παχαμάμα και η δωρεά 100.000 ευρω στην Αλβανία

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.