Επικαιρότητα

Φινλανδική Εκκλησία και Θ.Κοινωνία gluten-free

εικόνα άρθρου: Φινλανδική Εκκλησία και Θ.Κοινωνία gluten-free
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Η κατρακύλα τους δεν έχει τελειωμό, με αποτέλεσμα να αποκτούν δυσανεξία στην Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δε μας έφταναν τα όσα ακούμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον μολυσμό μέσω της Θείας Κοινωνίας, της προσκύνησης των Αγίων Εικόνων και ιερών λειψάνων, και του “συγχρωτισμού” του εκκλησιάσματος, πλέον πρέπει να ανησυχούμε και για τα συστατικά των Τιμίων Δώρων.

Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα πως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας, ευαισθητοποιημένη ούσα για τους ασθενείς με κοιλιοκάκη, κοπιάζει για την ένταξη στο λειτουργικό τυπικό της Θείας Κοινωνίας gluten-free. Δεν ξαφνιαζόμαστε βέβαια, καθώς η πίστη στις μέρες μας είναι ανύπαρκτη και η λογική κυριαρχεί. Φυσικά, όποιος προσπαθήσει να μελετήσει το θέμα λογικά, θα δικαιολογήσει την κίνηση αυτή της Φινλανδικής Εκκλησίας. Στην Ορθοδοξία είναι όμως έτσι; Για να δούμε τι λέει ο ιερέας μέσα στη Θεία Λειτουργία.

…Λάβετε, φάγετε· τοῦτό μού ἐστι τό σῶμα, τό ὑπέρ ὑμῶν κλώμενον, εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν…

…κατάπεμψον τό Πνεῦμά σου τό Ἅγιον ἐφ᾿ ἡμᾶς καί ἐπί τά προκείμενα δῶρα ταῦτα. Καί ποίησον τόν μέν ἄρτον τοῦτον τίμιον σῶμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν·…

Επίσης, διαβάζουμε στη Θεία Μετάληψη από τους πρώτους κιόλας στίχους: “Ἄρτος ζωῆς αἰωνιζούσης γενέσθω μοι τό Σῶμά σου τό ἅγιον, εὔσπλαγχνε Κύριε, καί τό Τίμιον Αἷμα, καί νόσων πολυτρόπων ἀλεξητήριον.

Βλέπουμε πως στο υπέρλογο της Ορθοδοξίας ο πιστός δεν κοινωνά ψωμί και κρασί αλλά Σώμα και Αίμα Χριστού, “εἰς ἴασιν καί ὑγείαν ψυχῆς τε καί σώματος”! Πώς λοιπόν, είναι δυνατόν το φάρμακο ψυχής και σώματος να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία;

Η πολλή παρέα (κι εδώ) με αχαρίτωτους Λουθηρανούς και πάσης φύσεως αιρετικούς, έχει αποβλακώσει πνευματικά πολλούς υψηλόβαθμους κληρικούς, που πλέον αρέσκονται στις νεοτερίστικες προσθήκες και διορθώσεις. Η κατρακύλα τους δεν έχει τελειωμό, με αποτέλεσμα να αποκτούν δυσανεξία στην Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας μαζί με τον Λουθηρανό, για προσκυνηματική επίσκεψη στο Φανάρι
Γλυκέ μου Άγιε Νικόλαε, σε μαστιγώνουν οι Φινλανδοί Οικουμενιστές

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.