Επικαιρότητα

Φοιτητές της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας στον Αρχιεπίσκοπο

εικόνα άρθρου: Φοιτητές της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας στον Αρχιεπίσκοπο

Φοιτητές και υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μετάφρασης της Βίβλου που πραγματοποιείται από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία επισκέφθηκαν  τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε χρήσιμες τις δραστηριότητες της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας επισημαίνοντας πως θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Εκκλησία, συνεχάρη τους φοιτητές και τους συντελεστές και υπογράμμισε πως θα υπάρχει συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και ο Λόγος του Θεού να είναι σε κάθε σπίτι. 

Τί να πει κανείς με τις μεθοδεύσεις, ακόμα και από την αρχιεπισκοπική Αθηνών, για την αποδοχή της προτεσταντικής εταιρίας από τον ορθόδοξο λαό και την εισαγωγή της στα σπίτια μας μέσω της υποτιθέμενης ορθόδοξης Αγίας Γραφής. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο πρόσφατο άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση!

Γράφει ο σοφός πανεπιστημιακός δάσκαλος: “…Ἔπρεπε νά ἀφήσουμε τήν «Βιβλική Ἑταιρεία» τῶν Προτεσταντῶν νά ἐμφανίζεται στά μάτια τῶν Ὀρθοδόξων ὡς ἀθώα περιστερά, συνεργαζόμενη μέ Ὀρθοδόξους καθηγητές καί εὐεργετοῦσα τούς Ὀρθοδόξους;”

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Οι φοιτητές και οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μετάφρασης της Βίβλου που πραγματοποιείται από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους φοιτητές και τους συντονιστές του προγράμματος και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών τονίζοντας πως πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών της Βίβλου σε ορθόδοξες χώρες υπό την ονομασία «Καινοτομία και Παράδοση στη Μετάφραση της Βίβλου» (μεταπτυχιακό δίπλωμα για μετάφραση της Βίβλου σε ορθόδοξο περιβάλλον). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει την ευκαιρία σε Βιβλικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ορθόδοξες χώρες να προτείνουν κατάλληλους υποψηφίους και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Nida της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας, το πανεπιστήμιο Σαν Πελεγκρίνο του Μισάνο της Ιταλίας και την Ελληνική Βιβλική Εταιρία που συμμετέχει ως συντονιστής. Περιλαμβάνει 3 έτη σπουδών εξ αποστάσεως αλλά και φυσικής παρακολούθησης σεμιναρίων 2 εβδομάδων ανά έτος, ενώ στο τέλος χορηγείται επίσημα αναγνωρισμένος τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών (συνολικά 60 credits για αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίπλωμα).

Ο κ. Χατζηγιάννης έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο του σεμιναρίου συναντώνται με τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, γι΄ αυτό και ζήτησαν να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο για το πρόγραμμα και να πάρουν την ευχή του.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους διοργανωτές του προγράμματος τονίζοντας πως σε μία εποχή σύγχυσης αυτό είναι απαραίτητο, διότι ο Λόγος του Θεού είναι τροφή για όλους μας. Χαρακτήρισε, επίσης, χρήσιμες τις δραστηριότητες της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας επισημαίνοντας πως θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη ακόμη τους φοιτητές και τους συντελεστές, ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρχει συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και ο Λόγος του Θεού να είναι σε κάθε σπίτι.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά: π.Θεόδωρος Ζήσης, Προβληματική μετάφραση Ευαγγελικού κειμένου από τους τέσσερις καθηγητές

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.