Επικαιρότητα

Φωκίδος Θεόκτιστος. Ο πρώτος μητροπολίτης που δέχθηκε τους σχισματικούς (Φώτο)

εικόνα άρθρου: Φωκίδος Θεόκτιστος. Ο πρώτος μητροπολίτης που δέχθηκε τους σχισματικούς (Φώτο)

12 Νοέ 2019

Οι σχισματικοί Ουκρανοί μέσα σε τέσσερις ημέρες φορώντας ελληνικά καλυμμαύκια έχουν επισκεφτεί μοναστήρια από την Αττική μέχρι τα Μετέωρα και από την Εύβοια μέχρι τη Φωκίδα και τροποποιούν διαρκώς το αρχικό τους πρόγραμμα, ώστε να μη συναντήσουν αντιδράσεις.

Εκτός προγράμματος λοιπόν έγιναν σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου δεκτοί από τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο και τον Πρωτοσύγκελλο Νεκτάριο Μουλατσιώτη στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη σελίδα τους, “…οι επίσκοποι Αλέξανδρος και Συμεών με την ομάδα προσκυνητών που τους συνοδεύουν έγιναν εγκάρδια δεκτοί από τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο καθώς και από αντιπροσώπους του κλήρου της επαρχίας.Ο Μητροπολίτης στην προσφώνησή του για την οποία χειροκροτήθηκε αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στις δυσκολίες που συναντά στη διαποίμανση της Ορεινής Μητρόπολης…”

Για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου υπολογίζουν να βρίσκονται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν Θεία Λειτουργία στο Μέγα Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί ισχυρές αντιδράσεις με συγκέντρωση πιστών από τις 6:30 το πρωί έξω από τον Άγιο Ανδρέα, ώστε να εμποδιστεί ακόμη και η είσοδος στον Ι. Ναό των δύο ψευδοεπισκόπων και των τριάντα μελών της συνοδείας τους.  

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.