εικόνα άρθρου: Φουρτουνάκηδες και Metaversάκηδες
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Όταν ο κλήρος αγνοεί την απειλή της παναίρεσης του Οικουμενισμού, πώς περιμένουμε να αντιληφθεί την απειλή του metaverse και να αρθρώσει Ορθόδοξο λόγο;


Αναζητήσαμε και λάβαμε το εκδοθέν υπό την Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου εγκόλπιο ημερολόγιο 2023, αφιερωμένο στο Metaverse. Το αρχικό ξάφνιασμα διαδέχθηκε μια πικρή απογοήτευση που έγινε θλίψη, μόλις ξεφυλλίσαμε το εν λόγω, τουλάχιστον ατυχές αν όχι επικίνδυνο, εκδοτικό πείραμα. 

Φοβόμαστε στο μέλλον χειρότερη εκτροπή και ίσως θα πρέπει με περισσότερη φροντίδα να διατρέχουμε τα εγκόλπια ημερολόγια που εκδίδονται ετησίως από τις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούνται από την έκδοσή τους από τους Μητροπολίτες, και να στηλιτεύουμε τις αντορθόδοξες. 

Εκτιμούμε πως μάλλον έχει εκπέσει σε αναγκαίο κακό η αναζήτηση και η επιμέλεια περιεχομένου για το ετήσιο εγκόλπιο ημερολόγιο. Μάλλον στερεύουν από ιδέες τα επιτελεία των Μητροπόλεων και καταλήγουν να κάνουν απίθανες αφιερώσεις σε αυτά.

Ενδεικτικά της αμηχανίας και της ποιμαντικής αγγαρείας με την οποία συμπεριφέρονται τα επιτελεία των Ιερών Μητροπόλεων να αναφέρουμε την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας που κυκλοφόρησε Ημερολόγιο για το 2023 το οποίο είναι αφιερωμένο στο Μέγα Αλέξανδρο, την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου που το αφιέρωσε στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Μας ξεπέρασε όμως η περίπτωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, που όχι μόνο επέλεξε ένα θέμα για το οποίο είναι απαίδευτα και πιθανότατα πλημμελώς ενημερωμένα τα στελέχη της, αλλά παρέσυρε έναν Πατριάρχη και έναν Μητροπολίτη, ογδόντα τριών και εξήντα εννιά ετών αντίστοιχα, να μας διαφωτίσουν… και τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Τι να προσδοκούμε από Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επισκόπους, όταν δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τον κίνδυνο των ψυχών από την παναίρεση που υπηρετούν, πώς θα μας προστατέψουν από κάτι που δεν κατανοούν; 

“Καλιά μου τσέχω να μαζώνουν μανίτες, να κυνηγούν αρκάλους και να τσαλοπατούν ζουρίδες”… σχολίασε ένα ντόπιος βοσκός, και αποκάλυψε με ποιητικό τρόπο πόση σχέση μπορεί να έχουν στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με το metaverse. Απαντάμε τόση όση έχουμε εμείς με την κρητική διάλεκτο.       

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Οσιακή και τεχνολογική κοίμηση
Τέλος το Universe… έρχεται το Metaverse
Και η Εκκλησία στο Metaverse
Ο θρησκευτικός τουρισμός και η Metaverse Εκκλησία του Μητροπολίτη Σύρου

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.