του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Με τη χάρη του Θεού και την ευχή του γέροντα μας, στο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη μας, με μάρκες τις ζωές μας, να γράψουμε με κεφαλαία γράμματα: GAME OVER”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη.


GAME OVER

Τη δεκαετία του ΄90 στις εκθέσεις ιδεών, με παρρησία και δυναμική αρθρογραφία, κάθε τόσο, οι πνευματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, επισήμαιναν την κακή επιρροή της τηλεόρασης στην καθημερινότητα των νεοελλήνων. Παρά τις εξαιρετικά τεκμηριωμένες θέσεις τους, η πραγματικότητα τους ξεπέρασε και τα πράγματα κύλησαν βάσει του νεοεποχίτικου σχεδιασμού που αφορούσε στον τόπο μας.

Τα γνωστά άγνωστα διαπλεκόμενα συμφέροντα μοίρασαν και την τηλεοπτική πίτα. Γεννήθηκαν έτσι τα ιδιωτικά κανάλια και το κακό για το οποίο μάταια φώναζαν, όσοι είχαν τη φώτιση να το κάνουν, θέριεψε. Η Νέα Εβραιο-μασωνική χιλιετία που σχεδίαζε από καιρό την σύγκλιση της τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών, επένδυσε ιλιγγιώδη ποσά για την κινητή τηλεφωνία και το ίντερνετ και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο status quo, απροετοίμαστοι και ανοχύρωτοι.

Ευτυχώς έστω και σπασμωδικά στηλιτεύονται τα τοξικά κοινωνικά παράγωγα της σύγκλισης αυτής. Πρωτοφανή θλιβερά φαινόμενα όπως η κατ’οίκον αποξένωση μέσα στην οικογένεια και ο εθισμός των εφήβων στους υπολογιστές. Επιστημονικά αναπτύσσεται μια προβληματική ως προς την ορθή χρήση αυτών των μέσων. Η δύναμη της «οθόνης» της περασμένης 20ετίας ενισχύθηκε πλέον με ένα αδιαφιλονίκητο προσόν: την φορητότητα. Οθόνες παντού, μεγάλες, μικρές, πλάσματος, διαδραστικές, εύκαμπτες, όλη η τεχνολογική πρόοδος και εξέλιξη στο μεγαλείο της.
Με λίγο περισσότερο επιθετικούς χαρακτηρισμούς, συναντούμε πλέον την αποχαύνωση και την αποβλάκωση παντού: στους πεζούς, στους οδηγούς, στα καφενεία, στα κομμωτήρια, στα χασάπικα, στις λαϊκές, σε αεροπλάνα σε βαπόρια, όλη μέρα, μικροί μεγάλοι, μπροστά σε μια οθόνη. Οθόνη τηλεόρασης, υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ, σμάρτφον, ενώπιος ενωπίω με την προσωπική μας καταδίκη, φυλακισμένοι εκουσίως στη γλυκιά, χρωματιστή φυλακή της. Ποζέρια, Σουάγκ, Σέλφι, και κάθε διαδικτυακός τύπος χρήστη, φέραμε σώγαμπρους στο σπίτι μας τον γιουτούμπ, τον φέηζμπουκ και τον τουήτερ. Μπροστά σε μια οθόνη, ανφάς όχι προφίλ, μοιάζουμε να έχουμε πέσει σε «κοινωνική α(ν)φασία».
Κάθε ψυχή, κάθε στιγμή μπροστά σε μια οθόνη, μοιάζουμε σαν Μπαμπινιωτικά κ(οθόνη)α. Ο υπολογιστής, δηλαδή η οθόνη του και κάθε οθόνη, είναι ένα εργαλείο, είναι ένα μέσο και η χρήση πρέπει να γίνεται με μέτρο, με σύνεση και αυτοπειθαρχία. Χωρίς την παραμικρή διάθεση να μειώσουμε τα πραγματικά οφέλη των νέων τεχνολογιών, στηλιτεύουμε την επιδημική κατάχρησή τους.

Η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και η ελεύθερη φωνή που παρέχεται στο διαδίκτυο, μας δίνει και εμάς την ευκαιρία να ενημερωνόμαστε έγκυρα, για θέματα της πατρίδας και της πίστης. Ο δρόμος ενός ελευθέρου, ορθοδόξου, αντιαιρετικού ιστολογίου, όπως είναι και η Κατάνυξις, είναι μοναχικός, δύσβατος και επικίνδυνος, γιατί ορθώνει λόγο αληθείας. Η δύναμή του και η ισχύς του είναι ο καθένας από τους αναγνώστες του. Όχι όμως ανενεργά, άτονα και απονευρωμένα.

Όσο θα στέκεται ο αναγνώστης παθητικά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, συμφωνώντας με το νου του, τόσο όλοι εκείνοι που επιβουλεύονται την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, θα μας περιγελούν ως ανόητους, ως αναλώσιμα πειραματόζωα στα πειράματά και τις μεθοδεύσεις τους.
Όσο ο καθένας αναγνώστης δεν συμμετέχει ενεργά, για να βηματίσει και στο στάδιο μετά την ενημέρωση, στον αγώνα, στη διεκδίκηση, τόσο οι διαχειριστές κάθε ιστολογίου θα αγωνίζονται το αγώνα τον καλόν ως μονομάχοι. Επιπλέον και όσοι εκ των αρθρογράφων φιλοξενούμαστε στις σελίδες της Κατάνυξης και άλλων Ελληνορθόδοξων ιστολογίων, θα αισθανόμαστε παράξενη αμηχανία, κάπως σα να πολεμούμε με άσφαιρα, αγωνιώντας για το αν γράφουμε θεωρητικά, χωρίς να πράττουμε, χωρίς να ερεθίζουμε προς ενεργοποίηση και αντίδραση, χωρίς να εκφράζουμε τα κοινά αισθήματα όλων για τον όλεθρο της Εθνικής μειοδοσίας, της έκπτωσης της πίστεως, χωρίς να απαιτούμε την ανάγκη για μια αναγεννημένη Εθνική Ελληνορθόδοξη πορεία.

Χωρίς την ζωντανή συμμετοχή των αναγνωστών, στα μάτια των κακόβουλων επικριτών κάθε αληθινής προσπάθειας, θα φαίνεται με κάποιο τρόπο, κάθε Ελληνορθόδοξο ιστολόγιο και η «δική μας» η Κατάνυξη, ως βήμα, τάχα αγανακτισμένων, «φονταμενταλιστών» ή θα παρομοιάζεται με γιάφκα «κατά φαντασίαν» επαναστατών, όπου αρπάζουμε ο καθένας με τις δυνατότητές του, την ντουντούκα και κηρύττουμε την επανάσταση λίγο πολύ στο ίδιο «ντεμοντέ» γι αυτούς μοτίβο: ο Χριστός, η πατρίδα, η παιδεία, το έθνος ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, η φίλη Ορθοδοξία.., σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια  να χλευάσουν, να  υποτιμήσουν και να μειώσουν την δύναμη της φωνής μας.

Δεν πρέπει να δώσουμε αυτό το δικαίωμα στους «κομψούς των ασεβών». Να εγερθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις  και τις ανησυχίες μας. Να υπερασπιστούμε ενεργά τη φωνή μας. Ο χώρος των σχολίων σε κάθε ανάρτηση δεν είναι διακοσμητικός, είναι το παγκόσμιο μεγάφωνο και για τη δική σας φωνή. Είναι ο χώρος όπου μπορούμε να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να αναζητήσουμε λύσεις, να ενεργοποιηθούμε και να οργανώσουμε τις προσπάθειές μας. Από την προσωπική μου εμπειρία μαρτυρώ, πως είναι μαιευτήριο η Κατάνυξις, όπου γεννάται στέρεη ελπίδα στο Θεό.

 Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ο αντιρατσιστικός νόμος είναι ήδη στα σκαριά, για να ποινικοποιήσει και να φιμώσει κάθε πατριωτική και Ορθόδοξη φωνή. Το τσιπάκι RFID (Radio Frequency Identification) βρίσκεται σε τελικό δοκιμαστικό στάδιο. Όσο είναι καιρός, μέσα από χρηστή χρήση των μέσων, να εκφραζόμαστε με θάρρος και αγωνιστικό φρόνημα, να αναζητούμε και να πραγματώνουμε κάθε καλή ιδέα.

Με τη χάρη του Θεού και την ευχή του γέροντα μας, στο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη μας, με μάρκες τις ζωές μας, να γράψουμε με κεφαλαία γράμματα: GAME OVER.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra