Επικαιρότητα

Γεωργία – Συλλογή υπογραφών για την θέσπιση νόμου κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας

εικόνα άρθρου: Γεωργία – Συλλογή υπογραφών για την θέσπιση νόμου κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας

Στην Ζουγκντίντι, [Zugdidi] πρωτεύουσα της δυτικής περιφέρειας Σαμεγκρέλο-Ζέμο Σβανέτι [Samegrelo-Zemo Svaneti] στην Γεωργία, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών με αίτημα την θέσπιση νόμου που θα απαγορεύει την προώθηση της ιδεολογίας και του τρόπου ζωής των ΛΟΑΤ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην Εκκλησία της Παναγίας των Ιβήρων [Παναγία η Πορταΐτισσα] η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή. Εκτός από την συλλογή υπογραφών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα που αφορούν την ενότητα με τις παλιές παραδόσεις. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διοργανώθηκε μεγάλη γιορτή κοντά στην Εκκλησία, όπου προσφέρθηκε φαγητό σε όσους υπέγραψαν το αίτημα, αναφέρει η zugdidelebi.ge

Η Γεωργία είναι μια βαθιά παραδοσιακή χώρα, με πάνω από το 80% του πληθυσμού να ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και η μάχη ανάμεσα στις παραδοσιακές Ορθόδοξες αξίες και τις πιο φιλελεύθερες κοσμικές, προκαλείται και φουντώνει όχι μόνο από την κοινότητα ΛΟΑΤ στην χώρα, αλλά και από τις μεγάλες Δυτικές δυνάμεις, πιστεύουν πολλοί κληρικοί και λαϊκοί

Στην εκδήλωση του Σαββάτου πρωτοστάτησαν οι εκπρόσωποι του κινήματος «Για μια Ενωμένη και Ηθική Γεωργία» και την παρακολούθησε ο επιχειρηματίας Levan Vasadze, γνωστός ως ενεργός υπερασπιστής των παραδοσιακών αξιών, αναφέρει η Interfax-Religion.  

Το αίτημα ζητά την απόσυρση των όρων «ταυτότητα φύλου» και «σεξουαλικός προσανατολισμός» από τον νόμο κατά των διακρίσεων της Γεωργίας, ο οποίος, πιστεύει το κίνημα, επιτρέπει στους εκπροσώπους των ΛΟΑΤ «να προωθούν τις απόψεις και τον τρόπο ζωής τους στην κοινωνία». Το αίτημα επίσης ζητά την θέσπιση νόμου που θα απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Η Εκκλησία της Γεωργίας στηρίζει ενεργά αυτά τα αιτήματα, αναφέρει η zugdidelebi.ge.  

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό τούτη την στιγμή καθώς στις 8 Ιουλίου έγινε για πρώτη φορά εκδήλωση υπερηφάνειας στην Τιφλίδα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Εκκλησίας και άλλων συντηρητικών ομάδων.  

Παρόμοιος νόμος υπάρχει στην Ρωσία, ο οποίος απαγορεύει την σεξουαλική προπαγάνδα στους ανηλίκουςΤον Μάιο, βάσει αυτού του νόμου, η διοίκηση της Μόσχας αρνήθηκε για 14η συνεχή χρονιά στους εκπροσώπους της κοινότητας ΛΟΑΤ να πραγματοποιήσουν παρέλαση υπερηφάνειας ομοφυλόφιλων.


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Σταματήστε αμέσως τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου σε εφήβους

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη 11ετής έρευνα στην Ολλανδία σοκάρει! Η αμφισβήτηση φύλου είναι φάση στην οποία εισέρχεται και από την οποία εξέρχεται ο έφηβος… φυσιολογικά Σύμφωνα με άρθρο της Dailymail...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.