Επικαιρότητα

Γι αυτό δημιουργήθηκε η σχισματική ουκρανική “εκκλησία”, για την προώθηση της Πανθρησκείας

εικόνα άρθρου: Γι αυτό δημιουργήθηκε η σχισματική ουκρανική “εκκλησία”, για την προώθηση της Πανθρησκείας

«…Οι ιδέες του Πάπα Φραγκίσκου αποτελούν πρόκληση για όλους τους χριστιανούς του πλανήτη»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πριν ένα χρόνο τόνιζε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, «να είστε σίγουροι ότι θα επιλύσουμε το ουκρανικό ζήτημα κατά την κανονική τάξη και επ’ αγαθώ του ουκρανικού λαού»,  αλλά απέκρυβε ότι το όλο ζήτημα εξυπηρετούσε αφάνταστα το δόλιο έργο του, της υποδούλωσης της Ορθοδοξίας στην παγκόσμια Πανθρησκεία! Πρόθυμους βρήκε εύκολα στους αναθεματισμένους…

Διαβάσαμε στο oukraniko.blogspot.com:


Συμπροσευχή με χαρακτηριστικά Πανθρησκείας στην Ουκρανία από επίσκοπο του Φαναρίου(βίντεο)

Ο «Επίσκοπος» της σχισματικής αυτοκέφαλης «Εκκλησίας» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία Αλέξανδρος Ντραμπίνκο, συμμετείχε σε “συμπροσευχή” στο Κίεβο με χαρακτηριστικά ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

Ο Αλέξανδρος έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το γεγονός ότι μετά την αναγνώριση που έλαβε η «Εκκλησία» του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, με ομάδα Ουκρανών σχισματικών κληρικών να λειτουργήσει στα μεγάλα προσκυνήματα της Ελλάδος.
Στην “συμπροσευχή” αυτή προεξήρχε o “Επίσκοπος” Αλέξανδρος Ντραμπίνκο και ο Ουνίτης αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών ομολογιών αλλά και Εβραίοι.
Στην ομιλία του ο Αλέξανδρος ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω τραγικά για την Ορθοδοξία:

«…Οι ιδέες του Πάπα Φραγκίσκου αποτελούν πρόκληση για όλους τους χριστιανούς του πλανήτη.
Οι πράξεις του Αγίου Πατρός είναι ταυτισμένες με τις ενέργειες της αγάπης και του ελέους και η καρδιά μας αισθάνεται αναμφισβήτητα ότι είναι πραγματικές.
Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου είναι μια πρόκληση για εμάς τους ορθόδοξους αλλά και μια πρόκληση για τους χριστιανούς στον πλανήτη εν γένει.
Ο Άγιος Πατέρας μας προσφέρει μια νέα παγκόσμια χριστιανική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που δεν βασίζεται στις ομολογιακές διαφορές, αφού οι δογματικές διατυπώσεις μπορεί να διαχωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά στην αποτελεσματική αγάπη του ευαγγελίου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας
– Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα
 Ηγουμένη Θέκλα: «Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπετε να εισέλθουν στο Μοναστήρι»
– Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας σήμερα, νίκησε η Ορθοδοξία, νίκησε η αλήθεια

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.