Επικαιρότητα

Για μια φορά ακόμα ο βουλευτής Καιρίδης προκαλεί! Αντανακλά μάλλον την επίσημη γραμμή της ΝΔ για το Αιγαίο!

εικόνα άρθρου: Για μια φορά ακόμα ο βουλευτής Καιρίδης προκαλεί! Αντανακλά μάλλον την  επίσημη γραμμή της ΝΔ για το Αιγαίο!

Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα (βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Tο σενάριο περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, που αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας, την οποία επιχειρεί να υλοποιήσει με κάθε τρόπο, προκαλώντας σοβαρά την Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκει υποστηρικτές και στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε ότι: 

«Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα. Όχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Καιρίδης είχε προκαλέσει με απαράδεκτες δηλώσεις και στο παρελθόν. 

Στις 5 Μαΐου 2018, σε διάλεξή που έδωσε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας, ο Δημήτρης Καιρίδης μεταξύ άλλων είχε δηλώσει ότι “είμαστε παιδιά των Οθωμανών» καθώς και ότι οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος:

“Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά! Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του»… Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!”

“Η μάχη για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη, ότι θα ΄τανε Έλλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι λέμε.. ή Σκοπιανός..”

Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα”.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2019, ο τότε υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης υποστήριζε ότι “είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων»:

“Ο μύθος ότι έχουμε υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονίας και γενικά υπάρχει μια αύξηση των γενοκτονιών και γενοκτολαγνείας που δεν είχαμε.

Ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους”.

Τέλος, ο Δημήτρης Καιρίδης είχε δηλώσει ότι “το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα»:

“Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι έλληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική».

Σημειώνουμε ότι ο Δημήτρης Καιρίδης μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής το 2019, όπου και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

Διαβάσαμε στο tanea.gr:


Συνεκμετάλλευση θέλει και ο Καιρίδης: «Έχει δικαιώματα η Τουρκία στο Αιγαίο»

Στη γραμμή του Θάνου Ντόκου, συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, εντάχτηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι το σενάριο περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, που αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας, την οποία επιχειρεί να υλοποιήσει με κάθε τρόπο, προκαλώντας σοβαρά την Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκει υποστηρικτές και στη χώρα.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου, νέες δηλώσεις στελέχους της ΝΔ έρχονται να προβληματίσουν.

Η δήλωση Καιρίδη

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε: «Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα. Οχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα».

Επιπλέον, ο κ. Καιρίδης σημείωσε την ανάγκη να είμαστε όλοι ειλικρινείς.

Η τοποθέτηση Ντόκου

Υπενθυμίζεται ότι για το σενάριο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ο Θάνος Ντόκος είχε δηλώσει στον Φιλελεύθερο της Κύπρου:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ: Είμαστε παιδιά των Οθωμανών – Μύθος η γενοκτονία των Ποντίων

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.