Επικαιρότητα

Για να γίνεις Άγιος…

εικόνα άρθρου: Για να γίνεις Άγιος…

Αριστερά και «αγιοκατάταξη»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Για να γίνεις Άγιος, οφείλεις να μιλήσεις ανοικτά με τον εαυτό σου και να πάρεις μια απόφαση ζωής. Για να γίνεις Άγιος, οφείλεις να ξεχάσεις την ανθρώπινη φύση σου και να αποκοιμίσεις τα πάθη σου. Για να γίνεις Άγιος, οφείλεις να πάψεις να ζεις για τον εαυτό σου και να ζεις για τους άλλους. Και όταν θα γίνεις Άγιος… Όταν θα γίνεις Άγιος, η ψυχή σου ακούσια θα αναζητά τον Δημιουργό της κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Όταν θα γίνεις Άγιος, τα λόγια σου χάδια θα γίνονται για να μαλακώνουν τις καρδιές των πονεμένων. Όταν θα γίνεις Άγιος, η κουβέντα σου θα ‘ναι μελένια και θα ελκύεις ανθρώπους γύρω σου. Όταν θα γίνεις Άγιος, πάσης φύσεως θυσία θα είναι η φύση σου. Όταν θα γίνεις Άγιος, η ανάσα σου θα ‘ναι η προσευχή και η προσευχή σου θα ‘ναι η ανάσα σου. Όταν θα γίνεις Άγιος, θα έχεις μέσα σου ειρήνη και ειρήνη θα εκπέμπεις γύρω σου. Όταν θα γίνεις άγιος, ο Κύριος θα ‘ναι το Α σου και Εκείνος πάλι θα ‘ναι το Ω σου.

Η Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρότεινε την αγιοκατάταξη του Παύλου Φύσσα, επειδή η δολοφονία του ήταν η αιτία να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή. Το ερώτημα είναι γιατί να αγιοκαταταχθεί ένας αγωνιστής που δολοφονήθηκε για την πολιτική του ιδεολογία; Ομολόγησε την πίστη του στον Θεό; Όχι, ήταν απλά υποστηρικτής της αριστερής ιδεολογίας. Είχε, άραγε, Θεό; Αγαπούσε τον άνθρωπο; Οι στίχοι στα τραγούδια του λοιδορούσαν κάθε ιδεολόγο της απέναντι παράταξης. Είχε ειρήνη μέσα του; Γνωρίζουμε ότι χάθηκε σε συμπλοκή μεταξύ αντίθετων ιδεολογικών παρατάξεων. Έγινε η αιτία να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή και γι’ αυτήν του τη θυσία δέχτηκε την αναγνώριση που του πρέπει. Η πολιτεία τίμησε την προσφορά του και του έστησε μνημείο, ενώ έδωσε το όνομά του σε κάποιο δρόμο, ως ένδειξη σεβασμού. Αυτό ήταν πράγματι μεγάλη τιμή. Όμως, η αγιοκατάταξη γίνεται κάτω από προϋποθέσεις. Τις εκπληρώνει αυτές τις προϋποθέσεις, ο Φύσσας; Από την πλευρά της η Εκκλησία αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μνημονεύει την ψυχή του ώστε να αναπαυτεί, όπως κάνει για όλες τις ψυχές των κεκοιμημένων. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η πράξη είναι η μεγαλύτερη ανακούφιση που μπορεί να δώσει στην ψυχή ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος χάθηκε άδικα και πρόωρα.

Για λόγους ενημέρωσης τουαναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Panagiotis Liakos:

Η Σοφία Βούλτεψη πρότεινε την αγιοκατάταξη του Παύλου Φύσσα

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.