Μαρία Κοσμίδου

Για τα 4 έτη στην Αποτείχιση

εικόνα άρθρου: Για τα 4 έτη στην Αποτείχιση

της Μαρίας Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μια σύντομη αναδρομή και ένα κάλεσμα προς τη νίκη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το άρθρο αυτό αρχικά διαβάστηκε κατά την ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη στην ομιλία του με θέμα: «π.Νικόλαος Μανώλης, Η επέτειος της Αποτείχισης και ο γέροντας Αγάθων».


Στην εποχή μας, στα έσχατα χρόνια που ζούμε, η ανόθευτη Πίστη είναι ο Θησαυρός μας και η διαφύλαξή της είναι το κύριο μέλημά μας και ο διαρκής αγώνας μας. Αγώνας και μέριμνα που έπρεπε να είναι πρωταρχικό έργο των Επισκόπων. Όμως, όλο και πιο συχνά αποκαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες ότι είναι εχθροί του Χριστού μας και αντί να υπερασπίζονται την Ορθοδοξία, υπερασπίζονται τον Οικουμενισμό. Ο κοινός αγώνας τους, άλλοτε ύπουλα, άλλοτε διπλωματικά, άλλοτε απροκάλυπτα, έχει τον ίδιο στόχο: την επικαιροποίηση της παναίρεσης και του σχίσματος που έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πρώτος ο κ. Βαρθολομαίος απροκάλυπτα αποφασίζει και διατάσσει μια νέα, δική του τάξη στην Εκκλησία, καταπατώντας και αλλάζοντας ιερούς Κανόνες. Πρώτος αλλά όχι μόνος. Για την εγκαθίδρυση αυτής της νέας τάξης στην Εκκλησία χρησιμοποιεί ανθρώπους και όπλα. Έχει στρατολογήσει φιλόδοξους Ιεράρχες με κοσμικό φρόνημα, οπότε μπορούν εύκολα να υλοποιήσουν το σχέδιο διάλυσης της Ορθοδοξίας.Έχει ακόμα συμπεριλάβει στους υπηκόους του φοβισμένους κληρικούς, λαϊκούς και μοναχούς. Τα όπλα του Πατριάρχη είναι τα αξιώματα, η διπλωματία, ο φόβος και οι ισχυροί της γης.

Τα έχουμε δει όλα αυτά και τα βλέπουμε καθημερινά. Πέρασε αρκετός καιρός για να αντιληφθεί ο λαός του Θεού ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης αλλά και οι περισσότεροι Επίσκοποι είναι οι εχθροί της Αγίας μας Εκκλησίας. Αναζητά ο πιστός να ακούσει λόγο αγιοπατερικό από αρχιερατικά χείλη, αλλά πού; Σε όλη την οικουμένη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι Αρχιερείς που δεν δέχονται την Πανθρησκεία.

Μπορούμε να χωρίσουμε, θα λέγαμε, τη δράση του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου στην προ και μετά Κολυμπαρίου εποχή. Πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, δρούσε ύπουλα, με διπλωματία και ήταν ελάχιστοι εκείνοι που αντιλήφθηκαν το ρόλο του και αντιδρούσαν.

Μετά το Κολυμπάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενεργεί ελεύθερα και με την έγκριση, δηλαδή τις υπογραφές των εκπροσώπων των εκκλησιών που έχει υπό τις διαταγές του. Η διάλυση της Ορθοδοξίας παραμένει ο πρώτος στόχος του. Ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματά του είναι η παραχώρηση τόμου αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς της Ουκρανίας. Ο Βαρθολομαίος πλέον είναι ηγέτης της σχισματοαίρεσης και προχωρεί αμετανόητος το σχέδιό του. 

Από το ευλογημένο μετερίζι της Κατάνυξης, διακρίνοντας τον κίνδυνο δεν εφησυχάζαμε. Εδώ και 9 έτη μιλάμε, γράφουμε, αντιδρούμε και προειδοποιούμε. Τα τελευταία 4 έτη, ασφαλείς μέσα στην ιεροκανονική Αποτείχιση, συνεχίζουμε να αφυπνίζουμε το λαό του Θεού, να συγκεντρώνουμε τους πιστούς προς τη νίκη. Μέχρι να μάθει και ο πιο απλός πιστός ότι δεν κάνουμε υπακοή στον Δεσπότη, ούτε στον Πατριάρχη, όταν δεν ακολουθεί τα βήματα των αγίων Πατέρων, όταν με λόγους και με έργα αλλάζει το Ευαγγέλιο. Μέχρι και ο τελευταίος Χριστιανός που θέλει να σωθεί να βρει ασφαλές καταφύγιο στην ιεροκανονική Αποτείχιση. Η Εκκλησία είναι όπου είναι ο Χριστός και μόνον. Δεν είναι Εκκλησία, όπου υπάρχει κοινωνία με αιρετικούς και σχισματικούς. Δεν είναι Εκκλησία, όπου λαμβάνονται μέτρα προστασίας από ιούς και μικρόβια, όπου Αρχιερείς και Ιερείς κηρύττουν άλλους νόμους και όχι το νόμο του Θεού. Δεν είναι άξιοι να κατέχουν τους θρόνους αυτούς, όταν έχουν παραδώσει γη και ύδωρ στον εχθρό. Αρχιερείς χωρίς πίστη, ακρωτηριασμένοι, ανήμποροι, δεν αρθρώνουν ούτε ένα φθόγγο μπροστά στις ανήκουστες απαγορεύσεις που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο και στην ουσία μας αποκλείουν από τον Οίκο του Πατρός μας, από τη λατρευτική μας ζωή, από την ενορία μας. Αντί να υπερασπιστούν το ποίμνιό τους, υπερασπίζονται βλάσφημους νόμους και κάνουν πλάτες σε πολιτικούς και λοιμωξιολόγους χωρίς πίστη.

Εμείς όμως, αντιστεκόμαστε δοξάζοντας τον Θεό που είμαστε μακριά από αυτή την πνευματική κατρακύλα. Ευχόμαστε ο Κύριος να στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μανώλη, μαζί με τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον π. Φώτιο Βεζύνια, τον π. Μάξιμο Καραβά και τη συνοδεία του, τον π. Χαράλαμπο Μανώλη, τον μοναχό π. Σεραφείμ Ζήση, τον π. Ευφρόσυνο Σαββαΐτη, τους Ιερείς που τόλμησαν να σηκώσουν το βάρος της ημέρας. Είναι οι αγωνιστές πατέρες που πριν τέσσερα έτη, μη μπορώντας άλλο τη σαπίλα και τη δυσωδία της παναίρεσης που μόλυνε τους μητροπολίτες, αποφάσισαν να βγουν μπροστά και ομολογώντας Χριστό να υπερασπιστούν τη φιλτάτη Ορθοδοξία μας. Αντιστέκονται με θάρρος στη μανία των εχθρών της Πίστης για να προστατεύσουν το λογικό ποίμνιο, τη μαγιά των Χριστιανών, από τους προβατόσχημους λύκους. Είμαστε μαζί τους, όπως και με τους ποιμένες εκείνους που θέλουν να κάνουν αγία ανυπακοή στα άνομα σχέδια των προϊσταμένων τους. Καλούμε όσους πιστούς να προσέλθουν στον κοινό αγώνα μας υπέρ της Πίστεως, στην ασφάλεια της Αποτείχισης. Στώμεν καλώς!

Η αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Πατριάρχης Ρουμανίας – υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τουτέστιν του θρησκειακού αχταρμά

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των αιρέσεων και θρησκευμάτων για το… καλό του Ρουμανικού λαού

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.