Επικαιρότητα

Για μια φορά ακόμα η κ. Γιαμαρέλλου ομολογεί ενώπιον των ανθρώπων Χριστό!

«το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό... (Ελένη Γιαμαρέλλου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ.Γιαμαρέλλου μιλάει ξεκάθαρα και ομολογιακά. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και φυσικά γι’ αυτό η Κατάνυξη την υποστήριξε, όπως σκοπεύει να κάνει και τώρα. 

Αυτά που δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν τα επισκοπικά χείλη, τα αρθρώνει με μεγάλη άνεση και θάρρος η αξιότιμη γιατρός. Άξια και πανάξια για την ομολογιακή της στάση και μακάρι να υπάρξουν περισσότερες θαρραλέες και ομολογιακές φωνές σαν κι αυτή από όλους τους χώρους, αλλά κυρίως από τον εκκλησιαστικό χώρο. Όταν από κυβερνητικά, ιατρικά  και όχι μόνο χείλη βγαίνουν ασεβείς και βλάσφημες δηλώσεις περί δήθεν μεταδόσεως ιών και μικροβίων μέσω της Θείας Κοινωνίας, με δύο τρεις σταράτες και άρτια θεολογικές κουβέντες η κ.Γιαμαρέλλου βάζει τον κάθε άθεο, δύσπιστο και αθεολόγητο κατεργάρη στον πάγκο του, λέγοντας: “Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα”. Ξεκαθαρίζει ότι είναι θεολογικό και όχι επιστημονικό θέμα και αφήνει το γνωστό δημοσιογράφο κ.Ευαγγελάτο άφωνο, όταν συμπληρώνει ότι θα πάει να μεταλάβει την Κυριακή 17/05, που θα ανοίξουν οι εκκλησίες.

Όλα είναι θέμα Πίστης. Όλα ξεκινούν από εκεί και καταλήγουν εκεί. Στην Ορθοδοξία υπάρχει το ανεξήγητο και το υπέρλογο, γι’ αυτό εκεί που τελειώνει η επιστήμη και η λογική, ξεκινάει η Πίστη και τα θαύματα του Άγιου Τριαδικού Θεού. Ας αφήσουν κάποιοι την προσπάθεια να κατανοήσουν την ουσία του Θεού, γιατί ο Θεός δεν ανακαλύπτεται, αλλά αποκαλύπτεται όπου θέλει ο Ίδιος. Και εδώ με την αξιότιμη γιατρό υπάρχει το ζωντανό παράδειγμα. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά όποιος θα προσέλθει στο Άγιο Μυστήριο πρέπει να προσέλθει “μετά φόβου, ΠΙΣΤΕΩΣ και αγάπης”, και φυσικά με την κατάλληλη προετοιμασία. Το έχουμε ξαναγράψει εμείς στην Κατάνυξη, ότι δε χωρούν ημίμετρα στην Ορθοδοξία. Ή αποδεχόμαστε τα πάντα από αυτήν, αυτούσια και ανόθευτα όπως μας τα παρέδωσαν ο Ίδιος ο Κύριος μας και οι Άγιοι Απόστολοι του ή τα αρνούμαστε και πορευόμαστε την πορεία που επιλέξαμε. Και  φυσικά πληρώνουμε το αντίτιμο των επιλογών μας. Ένας Χριστός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας δε γίνεται να υπάρχει. Όπου συμβαίνει αυτό εκεί υπάρχει και αίρεση.“Μη φοβού, μόνο πίστευε…”, μία τόσο μικρή πρόταση με τόσο μεγάλο νόημα! Εδώ βρίσκεται όλο το νόημα του Ευαγγελίου και της Ορθοδοξίας! Σας ευχαριστούμε, κ.Γιαμαρέλλου, για τη μικρή αλλά περιεκτικότατη ομολογιακή σας φράση. Έχετε ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και θεολόγους-θολολόγους, που φοβούνται να πουν τα προφανή… “Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα”.

Διαβάζουμε στο tribune.gr:


Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί – Όποιος πιστεύει δεν φοβάται

Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, Ελένη Γιαμαρέλλου .

Μιλώντας στο Mega τόνισε συγκεκριμένα πως: «Είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά.
Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν τη νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες”.

Αναφορικά με το αν μεταδίδουν τον ιό τα παιδιά: «Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί, δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα».

Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά και ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορονοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορονοϊούς.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ιών, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες μια έξ αυτών αναφέρει ότι «υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο».

Τέλος, στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας η κύρια Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό.

Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται”.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία της! Η Κόλαση την απειλεί, εμείς τη στηρίζουμε!
Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων» γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– Δόξα τω Θεώ! Η προειδοποιητική βολή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα έπιασε τόπο
– Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
– Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.