Επικαιρότητα

Γιάννα Αγγελοπούλου, το ζωντανό προσκυνοχάρτι της Ελλάδας

εικόνα άρθρου: Γιάννα Αγγελοπούλου, το ζωντανό προσκυνοχάρτι της Ελλάδας

Ελλάδα: Μια εθελουσίως ημιαυτόνομη Τουρκική ηγεμονία της χερσονήσου του Αίμου;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 αλλά η πατρίδα μας φαίνεται πως ούτε είναι σε θέση ούτε και θέλει να γιορτάσει τη μεγάλη αυτή επέτειο όπως της αρμόζει. Ενώ η Τουρκία μας σπρώχνει διαρκώς στο χείλος του ιστορικού μας γκρεμού, η επίσημη ελληνική πολιτεία στρέφει με σιχαμάρα το πρόσωπό της από τα κόκαλα της πατρίδας τα ιερά που μας χάρισαν την εθνική μας Ελευθερία.

Η επί δεκαετίες προσπάθεια αποδόμησης της Ελληνικής Επανάστασης από όλους τους σημαντικούς φορείς του κράτους και της κοινωνίας μας, κυβερνήσεις, θεσμούς, υπουργείο παιδείας, πανεπιστήμια, κόμματα, ΜΜΕ κοκ., άμβλυνε την δυνατότητά μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε εθνικά με βάση το ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι. Ό,τι συνιστά την ουσία της ιδιοπροσωπίας μας, η καταγωγή, η γλώσσα, ο αρχαίος και βυζαντινός μας πολιτισμός, το αντιστασιακό ήθος του νέου ελληνισμού, η Ορθοδοξία, χλευάζεται ή διαστρέφεται, ενώ ό,τι συνιστά την συγκρουσιακή σχέση μας με τους άλλους λαούς, από την οποία προκύπτει η δική μας ετερότητα, αποκρύπτεται, παραποιείται ή εξειδανικεύεται. Η τουρκοκρατία παρουσιάζεται ως περίοδος οθωμανικής διοίκησης, το παιδομάζωμα ως δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης, η επανάσταση ως ταξικό φαινόμενο και οι ήρωες του 21 ως κάτι ξεβράκωτοι που χάλασαν την υπέροχη συμβίωση 400 χρόνων. 

Σε επίπεδο συμβολισμών μια από τις πλέον επίσημες αποδείξεις υποταγής της Ελλάδας στην Τουρκία είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση επέλεξε να εορτάσει τα 200 χρόνια από την εθνικής μας Παλιγγενεσία. Η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, αποτελεί ένα ζωντανό προσκυνοχάρτι της Ελλάδας, μια θερμή ικεσία της επίσημης Ελλάδας προς το Σουλτάνο να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να ζούμε με μια υποψία ελευθερίας κι ας μας τα πάρει όλα, μόνο να κρατήσει τα προσχήματα.

Η τελευταία “επιτυχία” της Γιάννας, μετά την προσπάθεια δυσφήμισης του Καποδίστρια και του Καραΐσκάκη από μέλος της επιτροπής της, αφορά στην πρόθεση της να καλέσει στους επίσημους εορτασμούς της επετείου τον Ερντογάν. Τα σχετικά δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας παραμονή της εθνικής μας επετείου, ίσα ίσα για να μαγαρίσουν την ιερότητα της ημέρας. Η ίδια η κ. Αγγελοπούλου, στην προσπάθειά της να αρνηθεί ότι υπήρξε επίσημη πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η σκέψη υπήρχε το 2019, αλλά δεν προχώρησε λόγω της όξυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία από την αρχή του 2020.

Σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου, η πρόσκληση του Τούρκου προέδρου εντάσσεται σε μια πρακτική των διεθνών σχέσεων, κατά την οποία οι χώρες καλούν στις εθνικές τους επετείους αρχηγούς άλλων χωρών, για να δείξουν ότι τελείωσε η περίοδος του πολέμου και προχωρούν σε ειρηνικές σχέσεις, σε ανάπτυξη κτλ. Η Κυβέρνηση συζητούσε σοβαρά την πρότασή της. Αλλά μεσολάβησαν τα γεγονότα του ’20. Δηλαδή για την κυβερνώσα πολιτική μας ελίτ οι σχέσεις μας με την Τουρκία μέχρι το 2019 ήταν σχέσεις ειρήνης και ανάπτυξης. Αφέλεια; Δε νομίζουμε. 

Για τους νεοελληνίζοντες κυβερνήτες μας, που ασπάζονται και προωθούν αυτές τις απόψεις, το ελληνικό κράτος έχει προ πολλού πεθάνει και η έννοια της πατρίδας ξεπουλιέται στο παζάρι των οικονομικών συμφερόντων, προσωπικών, ταξικών και υπερεθνικών. Η Ελλάς γι’ αυτούς δύναται να υπάρξει μόνο ως οικονομική απόφυση της Ευρώπης υπό τουρκική κηδεμονία. Κάτι σαν φαναριώτικη ηγεμονία της χερσονήσου του Αίμου. 

Αν είχε ο Ερντογάν την υπομονή των προκατόχων του, δε θα χρειαζόταν να κινήσει το στόλο του, για να πάρει όσα θεωρεί δικά του. Με την ιδεολογική ζύμωση που έχει υποστεί ο ελληνικός πολιτικός μας κόσμος, σίγουρα μετά από μερικές δεκαετίες θα καλούσαμε το διάδοχό του για τον εορτασμό της εθελούσιας μετατροπής της πατρίδας μας σε τουρκική ημιαυτόνομη ηγεμονία. Ευτυχώς που είναι ανυπόμονος. Μέχρι και η Γιάννα αντιστάθηκε και δεν τον κάλεσε στις γιορτές που ετοιμάζει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το “δούλεμα πάει σύννεφο” από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου!
– Περίεργη η εμμονή της Γιάννας Αγγελοπούλου
– Μια αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Καραμπελιά στους συκοφάντες του Καποδίστρια Χατζή και Αγγελοπούλου
– Οι εξηγήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου για τη σημαία και το Σταυρό στο σήμα του 2021
– Μαρία Κοσμίδου, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά
– Η Νέα Τάξη στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»
– Άλλη μιλούσε για «συνωστισμό» άλλη μιλάει σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Άσχετες ή εγκάθετες;
– Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
– Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821
– Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!
– «Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
– Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.