Επικαιρότητα

Γιατί αλληθωρίζει η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την ώρα της Ανάστασης;

εικόνα άρθρου: Γιατί αλληθωρίζει η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την ώρα της Ανάστασης;

Εδώ και μερικές ημέρες με αφορμή την Ανακοίνωση της ΔΙΣ, αναδείχτηκε επαρκώς το Θεολογικό ζήτημα που προέκυψε από την οδηγία για τέλεση της ακολουθίας της Ανάστασης στις 9μμ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Είχαμε παρεμβάσεις, άρθρα, συζητήσεις σε ΜΜΕ, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, σε τόσο μεγάλη έκταση που είναι αδύνατο να μένει αναπάντητο το ερώτημα:

Θεολογική εκτροπή ή οικονομία λόγω ακραίων συνθηκών;

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης έλαβε θέση και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ξεκάθαρα κατά του μέτρου, και αυτό τον τιμά.

Διαβάζοντας όμως “ανάμεσα” από τις αράδες της ανακοίνωσης, προξενεί αρνητική εντύπωση η στάση του ΙΣΚΕ σχετικά με το ποίος επέβαλε το μέτρο.

Αντί να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ, την οποία καλούνται να εκτελέσουν τα μέλη του, καταφέρεται με δυναμισμό κατά της Κυβέρνησης και… αφήνει την Ιεραρχία στο απυρόβλητο.

Η γενικότερη στάση του κλήρου μέχρι σήμερα στα κεφαλαιώδους σημασίας γεγονότα, τα οποία γράφουν μελανές σελίδες στην Εκκλησιαστική και Εθνική μας Ιστορία, (Ψευδοσύνοδος Κολυμπαρίου, Μακεδονικό, Ουκρανικό, Λαθρομεταναστευτικό, Κορωνοϊός), καταγράφεται αρνητική ως ανύπαρκτη. Θυμόμαστε πως ξεσηκώθηκαν αποκλειστικά και μόνο για το μισθοδοτικό.

Μοιάζει με άδικη οριζόντια κρίση, γιατί πολλοί Ιερείς αντιστέκονται. Θεσμικά όμως, με τη στάση και με ανακοινώσεις που αφήνουν την Ιεραρχία στην “ησυχία” της και δεν τιμούν το ράσο, το χάσμα ανάμεσα στον κλήρο και τον λαό θα αυξάνεται διαρκώς. Η υποτίμηση της νοημοσύνης του πιστού λαού δε συνιστά υπεύθυνη ποιμαντική Ορθόδοξη στάση.

Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ανιστόρητες αποφάσεις της ΔΙΣ
Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων
Η πονηρή έκκληση του Ι.Σ.Κ.Ε. προς τους πιστούς
Στην κρίση της “πανδημίας” ο ΙΣΚΕ έδωσε σημεία ζωής
ΙΣΚΕ: “Με την εμφάνιση του ιού εντείνεται η επιθετικότητα εναντίον της Εκκλησίας και του…
– Ανίερα παζάρια Εκκλησίας – Πολιτείας
– Όποιος πληρώνει είναι το αφεντικό
– Μια “ειδική” επιτροπή καθορίζει πλέον τη ζωή των χριστιανών
– Τα διαπιστευτήρια του διαβόλου ζητούν οι σημερινοί ποιμένες
– Επανακατήχηση VS μεγάλη επανεκκίνηση
– Οι χρηματοδότες της Εκκλησίας…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.