Επικαιρότητα

Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία

εικόνα άρθρου: Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία

της Μαρίας Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Διστάζει ο πιστός να μπει μέσα σε ένα Ναό  όπου ο παπάς ή ο δεσπότης φορούν μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία

της Μαρίας Κοσμίδου

Για ένα καυχόμαστε, ότι χτυπά η καρδιά μας δυνατά για το Χριστό. Είμαστε υπερήφανοι που κυλά στις φλέβες μας Ορθοδοξία. Είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό και δοξάζουμε το πανάγιο όνομά Του κάθε στιγμή, επειδή δε δεχόμαστε τίποτα ξένο προς την Πίστη μας. Δε δέχεται η καρδιά μας κάτι διαφορετικό από τις εντολές Του, δε δέχεται η ακοή μας τίποτα που να αλλοιώνει τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων μας.

Βλέπουμε τα σημεία των καιρών και αρνούμαστε να μπούμε στη νέα αναθεματισμένη κανονικότητα στην οποία θέλουν να μας ωθήσουν με κάθε τρόπο πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ταγοί, υποτακτικοί της νέας τάξης πραγμάτων. Συμφωνούμε με όσους εκ των ιερωμένων αντιδρούν, συμμεριζόμαστε τον πόνο των ψυχών τους και την ιερή αγανάκτησή τους. Δεν μπορεί να βλέπουν αυτή την κατάσταση και να μη λένε τίποτα! 

Είναι δυστυχώς λίγοι, μακάρι να τους μιμηθούν κι άλλοι και να μιλήσουν, να αντιδράσουν. Αυτό περιμένει ο πιστός λαός του Θεού ο οποίος δε δέχεται αυτή την κατάντια στην Εκκλησία μας. Στέκονται με απορία μπροστά στα ανήκουστα νέα ήθη. Μπορεί να μη τους μίλησε ποτέ ο ιερέας της ενορίας τους για το Κολυμπάρι, μπορεί να μη τους έχει πει για το Ουκρανικό, μπορεί να τα κατάφερε μια χαρά ως τώρα με νανουριστικά κηρύγματα. 

Μιλά όμως και μάλιστα με φωνή δυνατή που κάνει τη γη να τρέμει, η βλάσφημη εικόνα με την προστατευτική μάσκα μέσα στους Ιερούς Ναούς, δίπλα ακόμη στα Άγια Σκεύη. Μιλά η εικόνα του αντίδωρου μέσα σε σακουλάκι και μαζί με το αντίδωρο να δίνεται ως «ευλογία» μάσκα και αντισηπτικό. Μιλά η εικόνα της θερμικής κάμερας έξω από ιερούς ναούς. Μιλά η σιχαμερή, η βλάσφημη οδηγία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το νέο τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Εικόνες που πέρα από τη θλίψη, προκαλούν αποστροφή, οργή. Διστάζει ο πιστός να μπει μέσα σε ένα Ναό  όπου ο παπάς ή ο δεσπότης φορούν μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό. Δεν ξαναπάει εκεί να λειτουργηθεί. Σκανδαλίζεται. Αντιδρά η ψυχή του, δεν αντέχει. Κλαίει για την κατάντια αυτή, για την πτώση, για την απιστία, για τη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Δε θέλει να ξαναπάει σε αυτή την εκκλησία. Θα ψάξει όμως και θα βρει ιερείς που αρνούνται τέτοιες οδηγίες από τους μητροπολίτες τους και υπακούνε μόνο στις εντολές του Θεού. Βοά η καρδιά των πιστών «Ουκ αρνησόμεθά σε Φίλη Ορθοδοξία!». Αυτοί οι πιστοί είναι η μαγιά. Και γι΄αυτούς, τους λίγους, γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ό,τι θα κάμει.

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.