Επικαιρότητα

Γιατί επετράπη στον αξιότιμο Πρέσβη του Ισραήλ, αλλά αλλόθρησκο, να παρακολουθήσει ιερές ακολουθίες στο Άγιο Όρος;

… Οι Ιερές Αγιορείτικες Μονές στις οποίες βρέθηκε ήταν, της Σιμωνόπετρας, του Παντοκράτορος, των Ιβήρων, της Σταυρονικήτα, του Βατοπαιδίου, επίσης στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, στην Σκήτη του Προφήτη Ηλία και το Πρωτάτο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ουκ ολίγες φορές το Άγιον Όρος έχει καταστεί τόπος συνάντησης πολιτικών προσώπων. Δεν είναι τυχαία, βέβαια, και η ανάμειξη των παραπάνω Ι. Μονών, καθώς είναι οι ίδιες που εξυπηρέτησαν πολιτικά συμφέροντα με την αναγνώριση του Κακοκεφάλου της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Ας βάλουμε, όμως, εμπρός τον καλό μας λογισμό και ας υποθέσουμε πως ο κ. Πρέσβης του Ισραήλ πήγε καθαρά για τουριστικούς λόγους (ασχέτως που το Άγιον Όρος είναι(;) τόπος ησυχασμού κι όχι τουριστικό θέρετρο). Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, γιατί οι πατέρες των παραπάνω μοναστηριών επέτρεψαν στον κ. Πρέσβη να παρακολουθήσει τις ακολουθίες… Ξεχνάτε πατέρες πως οι ομόδοξοι του κ. Πρέσβη περιμένουν ως Μεσσία τον Αντίχριστο, εφόσον δε δέχτηκαν ποτέ τον Κύριό μας Ιησού Χριστό ως Μεσσία, που μάλιστα σταύρωσαν στο φοβερό Γολγοθά; Φοβάστε πατέρες μήπως χαρακτηριστείτε ρατσιστές από ειδικούς απεσταλμένους για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού; Είναι αντισημιτισμός η εφαρμογή των Ιερών Κανόνων της Πίστης μας; Θα μπορούσατε κάλλιστα, δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό στον υψηλό επισκέπτη σας, να του προσφέρετε πάσα φιλοξενία. Γιατί έπρεπε να προβείτε στην παραβίαση των Ιερών Κανόνων;

Μόνο Τον Κύριο θα έπρεπε να φοβάστε πατέρες, αλλά διαφορετικά δείχνουν οι πράξεις σας… Η καταπάτηση των αγίων Ιερών Κανόνων που απαγορεύουν στους αλλόθρησκους να παρευρίσκονται στους Ιερούς Ναούς μας εν ώρα θείας Λειτουργίας, σας ελέγχουν και σας κατακρίνουν. Καλό θα ήταν να υπήρχε στις Μονές σας ένα είδος προειδοποίησης όπως η ακόλουθη:

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Ο Πρέσβης του Ισραήλ στο Άγιον Όρος

Ιερές Μονές του Αγίου Όρους επισκέφθηκε και περιηγήθηκε επί 4 ημέρες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι. Ο κ. Αμράνι έφτασε στο Περιβόλι της Παναγιάς την περασμένη Παρασκευή συνοδευόμενος από τον Ειδικό Απεσταλμένο για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού κ. Ευστάθιο Λιανό-Λιαντή.

Οι Ιερές Αγιορείτικες Μονές στις οποίες βρέθηκε ο Ισραηλινός διπλωμάτης ήταν της Σιμωνόπετρας, του Παντοκράτορος, των Ιβήρων, της Σταυρονικήτα, του Βατοπαιδίου, επίσης στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, στην Σκήτη του Προφήτη Ηλία και το Πρωτάτο. Στο Πρωτάτο συναντήθηκε με τον πρωτοεπιστάτη και συζήτησαν για αρκετή ώρα.

Ο κ. Αμράνι δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις Ιερές Μονές και την διαφύλαξη των παραδόσεων, ενώ παρακολούθησε και Ακολουθίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.