εικόνα άρθρου: Γιατί επισκέφθηκε ο Πάπας την Μογγολία;
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Γιατί επέλεξε μια “μικρή” χώρα 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων για το οικουμενιστικό του ξέσπασμα; 


Διαβάζουμε στη wikipedia πως “ο  πληθυσμός της Μογγολίας ακολουθεί κατά 50% τον θιβετιανό βουδισμό, το 40% καταγράφεται ως άθεοι, ενώ το 6% είναι σαμάνοι, μπάχα ή χριστιανοί, και το 4% μουσουλμάνοι”. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε τη Δευτέρα 4/5/2023 ένα ταξίδι στη Μογγολία, το οποίο χαρακτηρίστηκε ιστορικό και έλαβε δημοσιότητα διεθνώς για έναν λόγο: Ο Πάπας έστειλε μήνυμα στην Κίνα για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Την προηγούμενη μέρα, μετά το πέρας της Κυριακάτικης λειτουργίας, έστειλε χαιρετισμούς στην Κίνα και αποκάλεσε τους πολίτες της «ευγενή» λαό.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει θετική στάση για τη βελτίωση των σχέσεων με το Βατικανό.

Αυτά για την προφανή διάσταση της επίσκεψης του ποντίφικα στην αχανή και αραιοκατοικημένη Μογγολία.

Η οικουμενιστική ταυτότητα όμως της επίσκεψης ήταν η άλλη διάσταση της επίσκεψης, και αυτή μας αφορά όλους.

Η ρητορική του Πάπα και όλων των οικουμενιστών είναι η ίδια. Ανερυθρίαστα και προκλητικά υποτιμούν τη νοημοσύνη του ποιμνίου, υποβιβάζουν τα δόγματα της πίστεως σε φολκλορικού χαρακτήρα μικρο-πολιτισμικές διαφορές και προάγουν στο όνομα της ειρήνης και της αγάπης την αποδοχή, τη διαφορετικότητα και τη συνύπαρξη.

Ο Πάπας είπε ότι η Μογγολία “.. κατέχει και μπορεί να προσφέρει στον κόσμο μια μεγάλη κληρονομιά σοφίας: σεβασμό για τις παραδόσεις, τους πρεσβύτερους και τους προγόνους, τη φροντίδα για ένα κοινό σπίτι, την αξία της σιωπής και της εσωτερικής ζωής, οικονομία και φιλοξενία, αλληλεγγύη, απλότητα και έναν υπαρξιακό πραγματισμό με στόχο το όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας..”

Επιβεβαίωσε πως το Βατικανό: 

“.. Επιθυμεί να ακολουθήσει το δρόμο του πολιτιστικού, οικουμενικού και διαθρησκευτικού διαλόγου..”.

”..Προσφέρει την κληρονομιά του σε κάθε άνθρωπο και κάθε πολιτισμό, δίνοντας το δέοντα σεβασμό σε άλλες θρησκευτικές παραδόσεις..”.

“.. Ο διάλογος δεν αντιτίθεται στον ευαγγελισμό: δεν εξομαλύνει τις διαφορές, αλλά βοηθά στην κατανόηση και διατήρηση της πρωτοτυπίας τους, επιτρέποντάς τους να γίνουν αμοιβαίος πλούτος..”.

Γίνεται αντιληπτό πως δεν έχει σημασία ποιος μιλάει, ούτε φυσικά και σε ποιον απευθύνεται. Η οικουμενιστική ρητορική είναι το κλειδί των εξουσιαστών της παγκοσμιοποίησης, η οποία ξεκλειδώνει και ομογενοποιεί τις θρησκείες.

Αλγεινή φυσικά εντύπωση μας προξένησε η παρουσία του Ορθόδοξου κληρικού του Πατριαρχείου Μόσχας. Ενώ σηκώνει μόνο του το βάρος του πολέμου κατά της Ορθοδοξίας από τα γεράκια του Δυτικού πολιτισμού και τους συμμάχους τους, στο μείζον θέμα του Οικουμενισμού δυστυχώς δεν κρατάει Ορθόδοξη στάση και θέση. 

Δε δικαιολογείται για το θεαθήναι και για λόγους ευγενείας η παρουσία εκπροσώπου του εκεί, όπου βλέπουμε αδιαμαρτύρητα να δέχεται το νέο ευαγγελισμό του Οικουμενισμού από τα παπικά χείλη. 

Καλή μετάνοια!    

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI


Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.