Επικαιρότητα

Γιατί ο Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε πρώτη φορά για «παράνομη μετανάστευση»;

εικόνα άρθρου: Γιατί ο Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε πρώτη φορά για «παράνομη μετανάστευση»;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, στην αντιμετώπισή της παράνομης μετανάστευσης

Θα θέλαμε να θυμηθούμε τα ιστορικά λόγια του Γερμανού φιλοσόφου που στιγμάτισε καταλυτικά μερικές γενεές ανθρώπων με το φιλοσοφικό του σύστημα που το μετέτρεψε σε θεωρητική βάση δυναμικών πολιτικών: “Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.” Καρλ Μαρξ ( 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος).

Σε παλαιότερο άρθρο του katanixis.gr διαβάζουμε:

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration) που βασίζεται στη Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, οι μετανάστες είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη τόσο της χώρας αποστολής όσο και της χώρας υποδοχής τους.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του οργανισμού: «Ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανούς ανθρώπινης κινητικότητας. Δεν έχει μόνο η μετανάστευση γίνει καθημερινή πραγματικότητα, αλλά υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η ανθρώπινη κινητικότητα συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο για την επίτευξη των περισσότερων από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Οι οδηγοί της ανθρώπινης κινητικότητας είναι τέτοια ώστε η μετανάστευση μεγάλης κλίμακας θα συνεχίσει να είναι η μέγα-τάση στον 21ο αιώνα».

Η Δύση της οικονομικής κρίσης και της υπογεννητικότητας, η Δύση που επιθυμεί να τοποθετήσει στη μηχανή του κιμά τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, στο πρόσωπο των ταλαιπωρημένων προσφύγων βρήκε το τέλειο άλλοθι.

Αναφέρει συνεχίζοντας ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: «Η ανθρώπινη κινητικότητα βοηθά στη μείωση της έκτασης της φτώχειας, εξασφαλίζοντας την απασχόληση για έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και ευνοεί την πολύτιμη χρήση των αναπτυξιακών πόρων ως συμπληρωματική ενίσχυση στους προϋπολογισμούς. Επιπλέον, η μετανάστευση συμβάλλει στη βελτίωση ποσοστού φοίτησης στα σχολεία, ενδυναμώνει τις γυναίκες, και διευκολύνει την άμβλυνση των θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, όπως τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας». (Μεταναστευτικό και ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας, Γιώτα Χουλιάρα)

Διαβάζουμε στο pronews.gr:

——————————————————————————

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Για πρώτη φορά ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε για «παράνομη μετανάστευση»

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά της διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, ως πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη φράση τρεις φορές.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο της ομιλίας του σε «προσφυγικό» και έχει αυτό τη σημασία του, για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το απειλητικό αυτό πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, στην αντιμετώπισή του, μια συνδρομή όμως η οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα φέρει απτά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.