Επικαιρότητα

Γιατί ο Πειραιάς ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος και δεν κουνιέται φύλλο!

εικόνα άρθρου: Γιατί ο Πειραιάς ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος και δεν κουνιέται φύλλο!

Είναι αξιόπιστος σύμμαχος οι ΗΠΑ;

του Χαράλαμπου Μηνάογλου


Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου είναι διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Πρόγραμμα ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ) και στο Κέντρον Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Διδάσκει στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και δεκάδες επιστημονικά άρθρα. Εχρημάτισε μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και ειδικότερα στον πνευματικό βίο των Ελλήνων, τους Έλληνες περιηγητές, την ελληνική ιστοριογραφία, τους Φαναριώτες και την εκκλησιαστική ιστορία.


Όπως ορισμένοι είχαν προβλέψει ήδη από την εποχή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν πλέον ανοικτά σε πόλεμο με την γείτονα. Οι Τούρκοι φαίνεται να αναγκάζονται να επιλέξουν στρατόπεδο και αυτό να είναι το ρωσικό. Τι καλύτερο, λοιπόν, όπως διαβάζουμε σε πολλά άρθρα πατριωτών από τα Λίντλ (καλύτερα πατριωτών της Μοσάντ) για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα χτυπήσει την Τουρκία και μαζί με το ΝΑΤΟ ολάκερο θα πάρουμε την Πόλη και την Αγια-Σοφιά!

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κατά πρώτον η Τουρκία κάλλιστα μπορεί να παίζει το παραμύθι του ΝΑΤΟ, καθώς η αγορά των S–400 από μόνη της, δεν την βγάζει εκτός συμμαχίας, όπως απειλούν οι Αμερικανοί. Κάθε άλλο, μάλιστα, την κάνει απλώς ακόμη πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ! Καθώς, αυτή πλέον θα έχει την δυνατότητα να αποδομήσει τους S–400 και να δώσει πληροφορίες για αυτούς στην συμμαχία. Οπότε, για τόσο σπουδαίες υπηρεσίες, το μισό Αιγαίο μάλλον θα είναι λίγο να της το δώσουν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί.

Αλλά ακόμη και αν δεχθούμε ότι οι Τούρκοι θα πάρουν τους S–400 και δεν θα δώσουν στοιχεία για αυτούς στους Αμερικανούς, πράγμα που όντως θα τους καταστήσει μισητούς και εχθρούς της συμμαχίας, τότε είμαστε σίγουροι για την υποστήριξη των ΗΠΑ; Και αν ναι, μέχρι πότε; Προφανώς μέχρι την ανατροπή του απείθαρχου Ερντογάν και την αντικατάστασή του από κάποιον αμερικανόδουλο Τούρκο. Τότε, ό,τι και αν έχει γίνει στον πόλεμο, όποια και αν είναι η έκβασή του, οι ΗΠΑ θα μας πουν απλώς να κάνουμε πίσω. Και αν αρνηθούμε, θα συμπράξουν, φοβάμαι, με την νέα τουρκική ηγεσία, οπότε πάλι το μισό Αιγαίο τουλάχιστον χάνεται.

Η παρούσα συγκυρία είναι, αντίθετα από ό,τι πιστεύουν οι πατριωταράδες αναλυταράδες της Μοσάντ, μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να βρεθούμε στο σωστό στρατόπεδο και να γειώσουμε πραγματικά την αμερικανική επιρροή επάνω μας. Μια προσχώρηση, σήμερα, της Ελλάδος στην διαφαινόμενη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, με όρους ανάλογους με αυτούς που έχει εμπλακεί η Τουρκία, θα μας επιτρέψει αφενός να απαλλαγούμε από την απολύτως πλέον κατεστραμμένη αμερικανική πολιτική στην περιοχή, ενώ να μπορούμε και να απεμπλακούμε από την ρωσική επιρροή, εάν διαπιστώσουμε ότι οι Ρώσοι μας πουλάνε ή ότι η Τουρκία επιστρέφει στην νατοϊκή γραμμή και η Ρωσία δεν μας υποστηρίζει επαρκώς.

ΥΓ. Αλήθεια, εάν η Τουρκία βρεθεί αντιμέτωπη έστω και προσωρινά με το ΝΑΤΟ με μπροστάρη την Ελλάδα, οι οικουμενιστές του Φαναρίου έχουν σκεφθεί τι θα πάθουν; Διανοούνται, ή μωραίνει όντως Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, τι καταστροφή θα επιφέρουν στον Ελληνισμό;

ΥΓ.2. Για να μπορέσει να ασκηθεί βέβαια μία πολιτική σαν και αυτήν που περιγράφουμε απαιτείται πρώτα πρώτα ελληνική ηγεσία. Όσο θα ψηφίζουμε ό,τι μας δείχνουν τα αμερικανόδουλα ΜΜΕ, καμία τέτοια πολιτική δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα παραμένει πάντοτε στη σφαίρα της θεωρίας και του πολιτικού προβληματισμού. Θα επανερχόμαστε, όμως, καθώς καμιά φορά γίνονται και θαύματα!

ΥΓ.3. Η εξωτερική πολιτική μας αυτήν την στιγμή δεν είναι απλώς απόλυτα εξαρτημένη από την Αμερική, αλλά παράγεται απευθείας από εκεί. Και όχι μόνο η εξωτερική! Τρανό παράδειγμα ότι πριν από μερικές μέρες ο Πειραιάς ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος και δεν άνοιξε ρουθούνι στον Περαία! Η Αμερική θέλει να εμποδίσει τους Κινέζους, οπότε τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Και βέβαια, οι πολιτικές δυνάμεις του Πειραιά απόλυτα ελεγχόμενες από τις πειραϊκές στοές, δεν έβγαλαν κιχ. Και όχι μόνον οι κατεστημένες ΝΔ-Σύριζα, αλλά και ο πολύς Μαρινάκης.   

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.