Επικαιρότητα

Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενισχύει οικονομικά τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄;

εικόνα άρθρου: Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενισχύει οικονομικά τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄;

Δεν φτάνει που κάλεσε τον Πάπα στην Κύπρο, τον χαρτζιλίκωσε κιόλας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι δυστύχημα που και τα δύο ελληνικά Κράτη, Ελλάδα και Κύπρος, οδεύουν ολοταχώς πιασμένα χέρι χέρι προς την πνευματική τους αυτοχειρία. Αναμφίβολα, η Εκκλησία και η κοσμική εξουσία στα δύο κράτη συνεργάζονται στην υποταγή του ελληνικού έθνους στον αντίχριστο. Τα είδαμε στην Ελλάδα τα χαμπέρια μας από την έλευση του Πάπα επί Χριστοδούλου! Έκτοτε η πατρίδα μας, Κράτος και Εκκλησία, δεν είδαν άσπρη μέρα.

Τα αδέλφια μας οι Κύπριοι γνωρίζουν καλά ότι ο Πάπας ούτε μπορεί ούτε θέλει να τους βοηθήσει να βγουν από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και δεκαετίες. Η επίσκεψή του στην μεγαλόνησο θα έχει τα γνωστά αποτελέσματα που επιβάλλουν οι πνευματικοί νόμοι σε όσους κάνουν παρέα με τον διάβολο. Όσο για την συμβολική οικονομική ενίσχυση του Αναστασιάδη προς τον Πάπα αντικατοπτρίζει τη μόνη βοήθεια που μπορεί και ο Πάπας να παράσχει στην μαρτυρική Κύπρο: τη συμβολική…

Διαβάσαμε στο philenews.com:


Τι συζήτησαν τηλεφωνικά ΠτΔ και Πάπας Φραγκίσκος Α΄

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄ είχε σήμερα, το απόγευμα o Πρόεδρος Αναστασιάδης. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δράση και την ανιδιοτελή στήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες απάμβλυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων ανά το παγκόσμιο, ειδικά αυτή την περίοδο, εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ποντίφικα για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με ιδιαίτερη αναφορά στα εκκλησιαστικά δρώμενα.

Απηύθυνε, εξάλλου, εκ νέου πρόσκληση στον Ποντίφικα για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και ο Ποντίφικας τόνισε ότι είναι δική του χαρά και υποχρέωση να επισκεφθεί το ταχύτερο δυνατόν μια χώρα, όπως η Κύπρος, που παρόλα όσα έχει περάσει είναι πάντοτε φιλόξενη και γενναιόδωρη. 

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον Ποντίφικα για την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεισφέρει στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και την Οργάνωση Caritas, ποσό συνολικού ύψους €40.000, ως έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς επίσης και ως ένδειξη της βαθιάς φιλίας και των δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Αγία Έδρα.

Από την πλευρά του ο Ποντίφικας εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση και τις ευχαριστίες του προς τον κυπριακό λαό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε με ικανοποίηση ότι η Κύπρος συνεχίζει να υποδέχεται πρόσφυγες, μάλιστα σε αριθμούς πέραν των δυνατοτήτων της. 

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Στο Βατικανό ο Νίκος Αναστασιάδης – Συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.