Ελευθέριος Κοσμίδης

Γιατί στοχοποιήθηκε στην Αυστραλία ο π.Ελευθέριος Τάτσης;

εικόνα άρθρου: Γιατί στοχοποιήθηκε στην Αυστραλία ο π.Ελευθέριος Τάτσης;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Διχάζεται η Ελληνική κοινότητα από τα ανακοινωθέντα της Αρχιεπισκοπής και του Ιερού κλήρου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τα μηνύματα που φτάνουν στην Κατάνυξη από ευλαβείς Χριστιανούς είναι τουλάχιστον ανησυχητικά.

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μετά την εκδημία του Στυλιανού Χαρκιανάκη, όχι μόνο δεν οδηγήθηκε σε ήρεμα νερά, αλλά αντιθέτως η ηγεσία της επέλεξε ένα πιο αυταρχικό στυλ διοίκησης.

Με χειροτονίες Επισκόπων που προβληματίζουν, με μεταθέσεις-μετακινήσεις κληρικών που ταράζουν, με χειροτονίες λαϊκών που γεμίζουν ερωτηματικά και όχι μόνον!

Με επιλογές και πολιτικές μέσα στη δύσκολη περίοδο της “πανδημίας”, που σκανδάλισαν πολλούς! Σε μια επίδειξη ισχύος, φτάσαμε σε σημείο όποιος τολμά να ασκήσει έλεγχο, να έχει άλλη άποψη ή ακόμα και να ασκήσει σκληρή κριτική ως επαγγελματίας δημοσιογράφος να στοχοποιείται. Η σκληρή στάση της ηγεσίας ετούτη τη φορά έχει εξαντληθεί στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου κληρικού, που όμως το λέει η καρδιά του.

Στο κήρυγμα του εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο π.Ελευθέριος Τάτσης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Θα συνεχίσω να διακηρύσσω την αλήθεια, γιατί η ισχύς μου η αγάπη των πιστών. Από αυτούς και μόνο αντλώ δύναμη (..) Φωνή λαού, οργή Θεού (..) Οι επίσκοποι λέγονται επίσκοποι, όχι κατάσκοποι (..) Δεν είναι η Εκκλησία χούντα, δεν είναι δικτατορία. Η Εκκλησία είναι αγάπη παρακαλώ, δε διατάζω”.

Εμείς στην Κατάνυξη, επειδή έχουμε βιώσει στο πετσί μας τις διώξεις του μακαριστού και ομολογητή γέροντας μας π. Νικολάου Μανώλη, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε διωκόμενου Ιερέα, για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ.

Η μάστιγα της δεσποτοκρατίας και η αίρεση του Επισκοποκεντρισμού θα μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι τους, να αναδεικνύουμε όλα τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας και προδοσίας της πίστεως από τους ταγούς της Εκκλησίας.

Ο Ιερός κλήρος εκπαιδεύεται στην υποτέλεια και στην κακώς νοούμενη υπακοή και γυρίζουν την πλάτη σε έναν από αυτούς: “Αδελφός υπό αδελφού βασταζόμενος ως πόλις οχυρά”.

Σήμερα ο παπα-Λευτέρης, αύριο η σειρά τους. Αν δεν ορθώσουν σήμερα ανάστημα και δε διορθώσουν τα κακώς κείμενα στη Αρχιεπισκοπή εκ των έσω, κάθε αύριο θα είναι χειρότερο.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.