Επικαιρότητα

Γράμμα από το Κορδελιό

Ευχαριστούμε και όσους αγωνίζονται με τις προσευχές τους διά εμάς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση την ακόλουθη επιστολή.

Αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ, 

Είχα την ανάγκη να γράψω τη σκέψη μου για την πανδημία που μας βρήκε. Δεν ξέρω πού θα φθάσει το κακό, δεν έχει ξαναγίνει στην πορεία της ζωής μου. Όταν τελειώσει αυτό, φοβάμαι μήπως θα είμαστε όλοι ψυχικά ασταθείς. Αναρωτιέμαι εάν είναι θέλημα Θεού ή του πονηρού. Ευκαιρία είναι τώρα να βρούμε τον εαυτό μας, να βρούμε την πίστη μας, να έρθουμε πιο κοντά στον Χριστό μας, να προσευχηθούμε, να λέμε πιο συχνά την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς» και «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς».

Έχουμε ξεφύγει πολύ από το  δρόμο του Χριστού μας. Ευτυχώς έχουμε πολύ καλό Πνευματικό και προσεύχεται για εμάς νυχθημερόν. Ο Θεός να τον έχει καλά, να του δίνει δύναμη, να αντέξουμε αυτή τη δοκιμασία. Ευτυχώς υπάρχουν άγιοι άνθρωποι και αγωνίζονται και προσεύχονται για όλους εμάς.

Αναρωτιέμαι εάν ήταν σωστό να κλείσουν τις εκκλησίες μας και κάνουν λόγο για τη Θεία Κοινωνία. Όταν έχουμε Πίστη στο Θεό, είναι δυνατόν να φοβόμαστε να μην κολλήσουμε κορωνοϊό στην Εκκλησία Του; Η απελπισία είναι η χαρά του διαβόλου. Μη νομίζετε ότι κι εγώ που τα γράφω δε  λιγοψυχώ. Πιστεύω όμως ότι η Παναγία μας, η Κυρία Θεοτόκος, δε θα μας αφήσει να πάθουμε πολύ μεγάλο κακό. Θα παρακαλέσει τον Κύριό μας και Υιό της να μας λυπηθεί, γιατί αγαπάει την Ελλάδα μας και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, να μη πάθουμε μεγάλο κακό. Και οι Άγιοί μας θα μεσιτεύσουν για εμάς. 

Τώρα είναι καιρός για τις οικογένειες  να χαρούν τα παιδιά τους, να απολαμβάνουν το οικογενειακό τραπέζι, να προσευχηθούν όλοι μαζί, να συζητήσουν, να παίξουν, να διαβάσουν.

Είναι δύσκολα τα πράγματα, όλη μέρα δεν ακούς και τίποτε άλλο, όποιο κανάλι και να ανοίξεις στην τηλεόραση, τα ίδια λένε. Όσοι είχαν μελαγχολία πριν τον κορωναϊό, τώρα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες, καλά κάνουν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αναγνωρίζουμε τον αγώνα τους. Αλλά δεν άκουσα από κανέναν να λέει: “ευχαριστούμε και όσους αγωνίζονται με τις προσευχές τους διά εμάς” και πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί.

Χριστέ μου, ας γίνει το θέλημά σου! Ελέησέ μας και μη μας εγκαταλείπεις! Παναγία μου, βοήθησέ μας! Σας έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι κραυγή αγωνίας. Ζούμε έναν εφιάλτη.

Παναγιώτα Μ.

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.