της Ειρήνης Ιωαννίδου

Γιατί οι επιστήμονες να αποφασίζουν πότε και πώς θα εκπνεύσει ο άνθρωπος;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εκτός από τη μεγάλη αγάπη του στους αιρετικούς, ο Μητροπολίτης Σύρου μεριμνά και για την προώθηση της ατζέντας της δωρεάς οργάνων.

Τον δρόμο που άνοιξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Μεσσηνίας, έρχεται τώρα να βαδίσει και ο κ.Δωρόθεος δείχνοντας ότι το νεοεποχίτικο ανάστημά του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ανωτέρω. Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Από Αύγουστο σε Αύγουστο» της ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη στην Αίθουσα Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης. Αναγνώστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ από τον πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, ο οποίος τον εκπροσώπησε.

Αξίζει να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο έχει εισχωρήσει η νέα ιατρική, η παραεπιστήμη, στους κύκλους της Εκκλησίας, της αιρετίζουσας και εκκοσμικευμένης. Oι επιστήμονες που ενεργούν κατά τις θεϊκές εντολές και δεν προτίθενται να τις παραβλέψουν για χάρη της επιστήμης τους, φιμώνονται. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο επιστήμονας κ.Καρακατσάνης, Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ, ο οποίος συνέτριψε όλα τα έωλα θεωρήματα περί εγκεφαλικού θανάτου. Στον αντίποδα, υπερπροβάλλεται και παρουσιάζεται ως αυθεντία μία μερίδα επιστημόνων που δεν θέτει την επιστήμη στις ανάγκες του ανθρώπου, αλλά τον άνθρωπο στις ανάγκες αυτής.

Το ζήτημα της δωρεάς οργάνων δεν είναι πρόσφατο. Έρχεται και ξανάρχεται στην επικαιρότητα και αποδεικνύει πως ο άνθρωπος δίχως Θεό, μπορεί να κάνει εγκλήματα, χωρίς να λογαριάζονται ως εγκλήματα. Μπορεί να ευτελίζει την αξία την ανθρώπινης ζωής, να παραβιάζει το αυτεξούσιο του ανθρώπου κρυβόμενος πίσω από το προσωπείο της αγάπης. «Δώσε τη ζωή σου, τα ζωτικά όργανά σου, για να σωθεί κάποιος άλλος», αυτό είναι το διακύβευμα της νέας εποχής.

Η επιστήμη αυτή δεν είναι η ιατρική επιστήμη που διακονούσε ο Απόστολος Λουκάς και οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Παντελεήμων και ο σύγχρονός μας Άγιος Λουκάς ο ιατρός, αλλά ένα θυσιαστήριο ανθρώπων στο όνομα της δόξας και του χρήματος. Υπάρχουν ντοκουμέντα αλλά και μελέτες οι οποίες ξεσκεπάζουν ένα ολόκληρο παρεμπόριο οργάνων, ακόμα και μικρών παιδιών, επιβεβαιώνοντας πως πίσω από αυτή την πράξη, θα μπορούσαν να κρύβονται επικίνδυνες προθέσεις. Υπάρχει όμως και πνευματικό έγκλημα, για το οποίο αδιαφορούν Μασόνοι και Οικουμενιστές. Οι μεν διότι θα έκαναν θα πάντα για να μείνουν αθάνατοι και οι δε διότι δεν αντιλαμβάνονται το θαύμα που συντελείται μέσα στην Ορθοδοξία. Δεν πιστεύουν στον Κύριο Ιησού Χριστό που θεράπευσε αρρώστους και ψυχοραγούντες. Δεν πιστεύουν στον Θεάνθρωπο που ανέστησε ακόμη και νεκρούς. Δεν πιστεύουν στην μέλλουσα Κρίση και στην αιώνια ζωή, γι’ αυτή οδηγούν σωρεία ψυχών προς την αυτοκτονία, τη δωρεά δηλαδή οργάνων. 

Γιατί οι επιστήμονες να αποφασίζουν πότε και πώς θα εκπνεύσει ο άνθρωπος;

«Ὁ ἐπιστάμενος τόν νοῦν τῶν ἀνθρώπων» (Ἰώβ ζ΄ 20), δεν γνωρίζει τα απόκρυφα του νου των ανθρώπων; Δεν γνωρίζει τις διαθέσεις της καρδιάς, αν επικρατεί δηλαδή μία κατάσταση μετανοίας στο εσωτερικό του ανθρώπου;

O «Ἐτάζων καρδίας καί νεφρούς» (Ψαλ. ζ΄ 10), δεν εξετάζει με ακρίβεια το μέσα μας;

H μετάνοια βέβαια και η εσωτερική πάλη του ανθρώπου να νικήσει τα πάθη του, να ζητήσει το έλεος του Θεού για τις αμαρτίες του και να φτάσει προς τη θέωση, ως κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση και όχι κατακρεουργημένος από την επιστήμη, είναι μία κατάσταση άγνωστη για τους Οικουμενιστές. Ακριβώς γιατί ήδη από αυτή τη ζωή, δεν έχουν γεύση Παραδείσου, αλλά Κολάσεως. Δεν προβάλλουν καμία αντίσταση στις αιρετικές κακοδοξίες, γι’ αυτό θανατώνουν αργά και βασανιστικά την ψυχή και το σώμα τους. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Στήριξη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας στην δωρεά οργάνων (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ρόλο Χάροντος, προπαγανδίζει τον Εγκεφαλικό Θάνατο και τη Δωρεά Οργάνων
Αγγλία – αφαίρεση οργάνων: Το σώμα σου ανήκει στο κράτος πολύ πριν από το θάνατό σου