Επικαιρότητα

H Εθνική Επέτειος και ο ιδιότυπος Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

εικόνα άρθρου: H Εθνική Επέτειος και ο ιδιότυπος Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

Πέσαμε όμως, αφεθήκαμε και παραμυθιαστήκαμε πως είμαστε κάποιοι άλλοι πέρα από τους απλούς, ολιγαρκείς, θαρραλέους, τίμιους, πιστούς και ορθόδοξους έ λ λ η ν ε ς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ήταν ο πόλεμος που διεξήχθη στην Ελλάδα ανάμεσα στον κυβερνητικό Ελληνικό Στρατό και στις αντάρτικες δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Διήρκεσε από τον Μάρτιο του 1946 έως τον Αύγουστο του 1949. Ο Ελληνικός Εμφύλιος θεωρείται διεθνώς ως η πρώτη πράξη του ψυχρού πολέμου στη μεταπολεμική ιστορία και ήταν η πολεμική σύγκρουση με τις μεγαλύτερες απώλειες που γνώρισε η χώρα από το 1830 έως σήμερα.

Η διένεξη αυτή, καλλιέργησε το παθογόνο μίσος, ξύπνησε τα ζωώδη ένστικτα των ανθρώπων και πότισε με το αδελφικό αίμα των Ελλήνων τα χώματα της πατρίδας μας. Δε βρεθήκαμε όμως σε κοινό τόπο αναγνώστες ούτε για να ξυπνήσουμε τις θύμισες του διχασμού, ούτε για να αναλύσουμε περαιτέρω το φρικτό εθνικό γεγονός. Βρισκόμαστε όμως μάρτυρες ενός ιδιότυπου “εμφυλίου πολέμου” ή ενός “εθνικού διχασμού” που σχίζει την εθνική συνοχή στα δύο. Πυροδοτεί την έναρξη των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων, παραχαράσσει την αλληλεγγύη και την ομόνοια και τροφοδοτεί την κοινωνική αναταραχή που όλο και κορυφώνεται. Η πέτρα του σκανδάλου ακούει στο όνομα «Κορωνοϊός», είναι αυτός ο ιός που θέτει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους προσκυνητές του ιού και στους υπόλοιπους. Δημιούργησε αυτή η “πανδημία” λοιπόν, μία καλά οργανωμένη πλεκτάνη που δεν επιτρέπεται να ξεφύγεις από το “δόγμα” της. Γύρω της τυλίγεται ασφυκτικά ο κλοιός της φίμωσης αλλά και της δίωξης…

Οι “προσκυνητές” μοιάζουν παράλυτοι μπροστά στις οδηγίες των ανειδίκευτων ειδικών, που η διανοητική τους διαύγεια νεκρώνεται σιγά σιγά. Είναι άκριτα όντα, τέλειοι, υποτακτικοί του “θανατηφόρου” Κορωνοϊού. Θυσιάζουν για χάρη του τα πάντα! Από την κοινωνική τους ζωή, την ψυχική του ισορροπία, την οικονομική τους ευμάρεια, τα ιδανικά τους, τους δεσμούς της οικογένειας, την πατρίδα τους… μέχρι το υπέρτατο αγαθό της επίγειας ζωής τους, την Αγία τους Πίστη! Αυτός είναι ο Κορωνοϊός! Ξεμπροστιάζεται μέρα με τη μέρα, όμως οι Έλληνες βυθίζονται στον βούρκο του. Οι πνευματικοί άνθρωποι, αυτοί που βλέπουν τις βολές και τα πυρά του ιού να εκτοξεύονται στην Εκκλησία του Χριστού μας, σιωπούν, γυρνάν και το άλλο μάγουλο να δεχθούν το ράπισμα. Ο εχθρός κερδίζει έδαφος, εισάγει μία νέα εκκλησιολογία, αλλά το κοντέρ της πίστης δείχνει αρνητικό πρόσημο. Βλέπετε, το αγωνιστικό και ορθόδοξο φρόνημα θέλει πίστη ζεστή και αληθινή και το ευσεβιστικό θεαθήναι δυσχεραίνει την κατάσταση.

Προ ολίγων ωρών ξημέρωσε 28 του Οκτώβρη, μέρα ένδοξη και τιμημένη από όλους τους Έλληνες. Εμείς, οι απόγονοι των ηρώων, δεν είμαστε μύριοι στον αριθμό, δεν έχουμε ισχυρά μέσα υπεράσπισης των εδαφών μας, ούτε εξωτερική βοήθεια να χρηματοδοτεί και να στηρίζει το κάθε μας βήμα. Έχουμε κάτι το διαφορετικό, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην υλική βοήθεια, αλλά στην άυλη Αγάπη! Είναι η αναντικατάστατη Αγάπη προς το ελληνικό γένος, προς τη Γαλανόλευκη Σημαία μας και κυρίως προς τον Τίμιο Σταυρό που τη στολίζει. Αυτό είναι το Θείο εφόδιό μας που μας έβγαλε άτρωτους μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες των καιρών. Τότε, και τώρα, και πάντα!

Πέσαμε όμως, αφεθήκαμε και παραμυθιαστήκαμε πως είμαστε κάποιοι άλλοι πέρα από τους απλούς, ολιγαρκείς, θαρραλέους, τίμους, πιστούς και ορθόδοξους Έ λ λ η ν ε ς. Νομίσαμε ότι είμαστε σαν αυτούς που πιστεύουν κάπου αλλού, πέρα απ’ την Αλήθεια. Γελαστήκαμε, κλάψαμε και πονέσαμε! Ανοίξαμε την τηλεόρασή μας, και αντί να δούμε τη Σημαία να στέκεται ψηλά και να κυματίζει, να σκίζει το γαλάζιο του ουρανού, αντί να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο να δίνει τον ρυθμό στην καρδιά μας, αντί το ρίγος που μας διαπερνάει να μετατραπεί σε δάκρυ υπερηφάνειας, αντί τα στόματά μας να φωνάξουν «Ζήτω το Έθνος! Χρόνια πολλά Ελλάδα!», εμείς πολεμάμε ο ένας τον άλλον. Αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση θα δει ύβρεις και γρονθοκοπήματα ανάμεσα σε Έλληνες αδελφούς, και αυτό δε σταμάτησε ούτε τη μέρα της Εθνικής Επετείου. Ο λόγος; Ο ιός και τα μέτρα προστασίας! Τα αδέλφια, έγιναν αγρίμια και η Ελλάδα τους αργοπεθαίνει…

Τα βιώματα ενός Εθνικού Διχασμού (ιδιότυπου ή μη), ας μείνουν μακριά μας!

Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάζουμε το έπος του ‘40! Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάζει το Έθνος! Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάζει η Ελλάδα! Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάζουν οι Έλληνες! Έλληνες, ψηλά τις καρδιές!

Σέ γνωρίζω ἀπό τήν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τήν τρομερή,
σέ γνωρίζω ἀπό τήν ὄψι,
πού μέ βία μετράει τήν γῆ.

Ἀπ’ τά κόκκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τά ἱερά,
καί σάν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.