Ελένη Παπασταματάκη

H οργισμένη αντίδραση του επιστήμονα κόλαφος κατά της απάθειας των Επισκόπων

εικόνα άρθρου: H οργισμένη αντίδραση του επιστήμονα κόλαφος κατά της απάθειας των Επισκόπων
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Ιεραρχία πλέον ασχολείται με τα μέτρα και τις προφυλάξεις ενάντια στον κορωνοϊό, σαν να είναι παράρτημα του Υπουργείου Υγείας. Πού να βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα της πίστης μας!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ζούμε αναμφίβολα στα χρόνια των μεγάλων ανατροπών, όπου καταπατείται η λογική για να επικρατήσει ο παραλογισμός. Στο εδώ και τώρα γκρεμίζονται συθέμελα αξίες και παραδεδομένα. Όλη αυτή η κατάσταση δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο, αρκεί μόνο να είναι απόφαση των ισχυρών…

Το θλιβερό είναι ότι όχι μόνο στην πολιτική και κοινωνική ζωή επικρατεί αυτό, αλλά ακόμα και στη σύγχρονη θρησκευτική και εκκλησιαστική πραγματικότητα. Και εκεί δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς οι επιτρεπόμενες αυθαιρεσίες και βλασφημίες έχουν να κάνουν με το μείζον θέμα που είναι η σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας!

Εξ αφορμής της οργισμένης ανάρτησης διακεκριμένου επιστήμονα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγήκε πάλι στην επιφάνεια για πολλοστή φορά η σηψαιμική κατάσταση του Ιερατείου σήμερα.

Αντέδρασε σθεναρά ο επιστήμονας, όταν διαπίστωσε ότι από το δωμάτιο νοσηλείας της μητέρας του σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε αφαιρεθεί το Εικόνισμα από τον τοίχο του ασθενούς. «Αιδώς Αργείοι, μήπως να μας βάλουν ένα χαλάκι να προσευχόμαστε προς την Μέκκα; Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει να απαιτήσουμε να ξαναμπούν. Εδώ είναι Ελλάδα όχι Μωαμεθανιστάν. Εμείς οι χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί και μόνο εμείς… » είπε χαρακτηριστικά. Ο επιστήμονας προσδιόρισε την αιτία του συμβάντος λέγοντας πως δεν είναι άλλη από την υπερπολιτισμικότητα και την υπερευγένεια των αρμοδίων, για να μην θίγονται οι μουσουλμάνοι ασθενείς. Ανέφερε μάλιστα και την πληροφορία που του έδωσαν από το νοσοκομείο όταν ζήτησε εξηγήσεις: «εντολή άνωθεν για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι κάτι αντίστοιχο δεν γίνεται στις προτεσταντικές κλινικές που δέχονται τους πάντες, αλλά δεν παύουν να έχουν και τα θρησκευτικά σύμβολά τους, καθώς και να κατηχούν επιπλέον περί αυτών που πιστεύουν. Και αν και είναι ιδιωτικές κλινικές, η “ιεραρχία” τους κρατάει μια σθεναρή στάση. Άραγε εκεί οι μουσουλμάνοι δεν ενοχλούνται που μέχρι και κήρυγμα ακούνε κάθε μέρα;

Τελικά όπου μας συμφέρει μιμούμαστε τους δυτικούς… και όχι εκεί που πρέπει. Αυτοί δεν διαπραγματεύονται τα της πίστεώς τους. Αντίθετα, σε εμάς τους Ορθοδόξους χαρακτηρίζεται κάποιος ακραίος όταν υπεραμύνεται των ιερών μας συμβόλων!

Ας διαλέξουν τελικά οι εκκλησιαστικοί ταγοί ποιο προφίλ θα έχουν. Γιατί αν ενοχλούνται ως ανθρωπιστές, να αλλάξουν και το εκεί καθεστώς, που κάνει υπερβολές σε σχέση με την απλή δική μας Εικόνα. Αυτό αφορά φυσικά και τους πολιτικούς ταγούς. Όμως, ο διάβολος πονά από την Ορθοδοξία και όχι από την πλάνη.

Αν δεν κλάψουμε τώρα γι’ αυτά που συμβαίνουν, τότε πότε;

Αντί να βγουν τα λόγια αυτά από χείλη Αρχιερέων, βγήκαν από έναν σεισμολόγο. Α, ξεχάσαμε! Η Ιεραρχία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ασχολείται με τα μέτρα και τις προφυλάξεις ενάντια στον κορωνοϊό, σαν να είναι παράρτημα του υπουργείου Υγείας. Πού να βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα της πίστης μας!

Αποκαθηλώνονται οι άγιες Εικόνες από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και οι Επίσκοποι ασχολούνται με τα γήινα και χοϊκά. Τα κηρύγματα που ακούγονται τους μήνες της πανδημίας είναι «αποστειρωμένα», «εμβολιασμένα» με υγειονομικά πρωτόκολλα φυσικά. Οι Ιεράρχες απ’ άμβωνος δεν μιλούν πια για μετάνοια, για εμπιστοσύνη στον Θεό και Ομολογία της πίστης μας -εξαιρείται η συντριπτική μειοψηφία που τιμά και σέβεται την αποστολή της στη γη, τη δοσμένη από τον Θεό μας.

Από την άλλη, το Υπουργείο Υγείαςέσπευσε να τα μπαλώσει και να καταθέσει ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, αλλά υπάρχει προσωπική μαρτυρία και φωτογραφία που τους εκθέτει. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ως fake news η είδηση για το Νοσοκομείο Σερρών, ότι και εκεί παρατηρήθηκε απομάκρυνση των Εικόνων. Όμως αυτό δεν αμνηστεύει τους Ιεράρχες.

Αναμφίβολα αυτή η καταγγελία αποτελεί σφαλιάρα στην κοιμωμένη συνείδηση του Ιερατείου. Δεν ξεχνάμε ως λογικό ποίμνιο και την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου όταν κατά το παρελθόν επισκέφτηκε δομές μεταναστών. Τότε είχε αφαιρέσει το εγκόλπιό του, προκειμένου να μην θίξει την πίστη των μουσουλμάνων! Πώς ταυτίζεται η κρίση και κίνησή του με τις εντολές άνωθεν που δίνουν στα νοσοκομεία…

Αυτό δυστυχώς δεν είναι νέο φαινόμενο, το να ζητούν δηλαδή και να επιβάλλουν οι άθεοι και αντίχριστοι την αποϊεροποίηση και αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων. Τον κίνδυνο αυτό επεσήμανε ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, όταν επί των ημερών του κατέβασαν τις Εικόνες από το δημόσιο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, για χάρη δήθεν των μουσουλμάνων. Αφορμές τα ονομάζει αυτά τα φαινόμενα για να εκδηλώσουν το μίσος τους οι άθεοι, και δουλοπρεπείς αυτούς που τα δέχονται…

Αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα άραγε; Με αφορμή τον κορωνοϊό αλλά και τις ροές λαθρομεταναστών, έχει εξαπολυθεί λεγεώνα δαιμονίων και σφραγίζει τις Εκκλησίες, βλασφημεί τις Εικόνες, τις αποκαθηλώνει, προσβάλλει και ενοχοποιεί το μέγα μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τόσα άλλα…

Oι Επίσκοποι αντί να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν την αγία πίστη μας σε όσα τρομερά και βλάσφημα συμβαίνουν, απεναντίας αυτοί τηρούν μια βουδιστικού τύπου απάθεια και μιας φαναριώτικης νοοτροπίας καταλλαγή. Αποδέχονται όλα αυτά και ευθυγραμμίζονται με τους πολέμιους και ισχυρούς του κόσμου τούτου. Ξεχνούν όμως ότι θα έρθει η ώρα της Κρίσεως και τότε τι απολογία θα καταθέσουν ως φύλακες της Πίστεως που τους όρισε ο Θεός!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκ των λίθων…

Σχετικά άρθρα

Το Συναξάρι του Αγίου Ιωσήφ Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Ομολογητή και αδερφού του Αγίου Θεόδωρου του Στουδίτη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Ποια δύναμη άραγε ανθρώπινη μπορεί να σταματήσει τον ζήλο του Ομολογητή προς ομολογία της πίστεως;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.